A világbajnoki szereplésre hajt az U19-es válogatott

2014. május. 29., 15:33   |    

A világbajnoki szereplésre hajt az U19-es válogatott

A Magyar Labdarúgó Szövetség csütörtök délelőtt tartotta a hazai rendezésű U19-es Európa-bajnokság kampányindító sajtótájékoztatóját.

Berzi Sándor, az MLSZ alelnöke a sajtótájékoztató elején elmondta: az idei év kiemelkedő eseménye lesz a szövetség számára az U19-es Európa-bajnokság. Az MLSZ a jövőben U21-es Eb-t rendezne, 2020-ban pedig házigazdája szeretne lenni a felnőtt Európa-bajnokság mérkőzéseinek, ezekhez a pályázatokhoz jó ajánlólevél lehet egy sikeres U19-es rendezés. A szövetség alelnöke azt is elárulta, hogy a világbajnoki részvétel kiharcolása a megfogalmazott célkitűzés, ehhez a nyolc csapatos döntő első hat helyezettje között kell végeznie az együttesnek (a két négyes csoport első három helyezettje vesz részt a 2015-ös, új-zélandi vb-n).

Kevesen tudják, de az 1954-ben megalakult UEFA egyik első versenye az utánpótlás Eb, Magyarország 1990-ben rendezett utoljára ennek a korosztálynak kontinensviadalt. Akkor a keleti országrészben rendezték a meccseket, most a Szusza Ferenc Stadion mellett Felcsút, Győr és Pápa lesznek a helyszínei a tornának.

Az Európa-bajnokság sorsolását június 19-én rendezik a Pancho Arénában, a magyar válogatott az első csoportba kerül, más kiemelés nem lesz a négyesek kialakításakor.



Mészöly Géza szövetségi edző kiemelte, hogy a válogatott nagyszerű sorozatot tudhat maga mögött, ebben az évben kilenc edzőtáborozás szerepelt az együttes programjában. Hét hivatalos nemzetközi felkészülési meccset játszott a gárda, mindegyiket megnyerte, és ezeken 21 gólt szerzett. A szakvezető hozzátette, nagy segítséget jelent a szakmai stábnak, hogy a Varga Péter Pál vezette orvosi stáb nemzetközi szinten is kiemelkedő hátteret teremt a csapat felkészüléséhez.

A felkészülés hátralévő részéről Mészöly Géza elmondta: egy hosszabb pihenőt követően június 24-én, Telkiben kezdődik a közös munka, az első hét a fizikális felkészítés és a ráhangolódás jegyében telik, majd Telkiben készül a csapat, ahol július 8-án és 11-én felkészülési meccset játszik az üzbégekkel.

A lehetséges Eb-ellenfelekről szólva Bobál Gergely, a korosztály házi gólkirálya, a Honvéd támadója azt mondta: a spanyol, a portugál, a belga, a német és az angol válogatott tűnik a legerősebb riválisnak, közülük volt, akit legyőztünk az elmúlt egy évben, volt, akitől kikaptunk, de egyik csapat sem tűnt legyőzhetetlennek.

Mészöly Kálmán, az Európa-bajnokság nagykövete is részt vett a sajtótájékoztatón, és azt kérte, hogy a válogatott minden fronton kapja meg a szükséges segítséget a lehető legjobb szerepléshez. Ő maga is lelkesen buzdítja majd az embereket arra, hogy látogassanak ki a meccsekre, és ezt várja a sajtó képviselőitől is.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS