A Zalaegerszeg megállította a Debrecent

2010. március. 27., 18:00   |    

A Zalaegerszeg megállította a Debrecent

A Soproni Liga 20. fordulójában botlott a DVSC-TEVA: a bajnoki címvédő 4-1-es vereséget szenvedett Zalaegerszegen, azaz nem tudta visszavenni az első helyet a Haladást pénteken legyőző Videotontól. Az Újpest hazai pályán kapott ki 1-0-ra a Honvédtól, az MTK a Hungária körúton biztos, 4-0-ás győzelmet aratott a Nyíregyháza ellen. A Kecskemét - Diósgyőr, a Győr - Pápa és a Kaposvár - Paks bajnoki egyaránt 1-1-es döntetlennel zárult.

Diego gólja három pontot ért

Újpest FC - Budapest Honvéd 0-1 (0-0)
Vezette: Veizer Roland (Vámos Tibor, Márton Zsolt)
Gólszerző: Diego az 51. percben

A mérkőzés első fele nagyjából kiegyenlített játékot hozott. Mindét csapat szerezhetett volna gólt, a 25. percben egy szöglet után a kispesti Abraham kapufát fejelt, a 38.-ban pedig egy újpesti tizenegyes maradt kihasználatlanul: Coira buktatta a 16-oson belül Simek Pétert, ám a megítélt büntetőből Kabát Péter a kapu mellé lőtt. A második félidőt lendületesen kezdték a lila-fehérek, ám a Honvéd szerzett előnyt: az 51. percben Diego indult meg saját térfeléről, egészen a kapu előteréig robogott, majd 15 méterről a bal felső sarokba bombázott (0-1). A hazaiak ezután vehemens támadásokat vezettek, akadt is lehetőségük az egyenlítésre, de nem sikerült gólt szerezniük, a vendégek megszerezték a három pontot.


Magabiztos kék-fehér siker


MTK Budapest - Nyíregyháza Spartacus FC 4-0 (2-0)
Vezette: Farkas Ádám (Kelemen Attila, Fehér Gyula)
Gólszerző: Kulcsár a 25., Könyves a 26., Pál a 63., Lázok a 90. percben
Kiállítva: Davidov a 85. percben

Az MTK határozottan kezdett, több helyzetet alakított ki, mint a vendég együttes, s a 25. percben megszerezte a vezetést, Szatmári Lóránd átadása után Kulcsár Tamás lőtt tíz méterről a jobb alsó sarokba (1-0). Alig telt el egy perc, s újabb hazai gólt láthattak a szurkolók, Pál passzát követően Könyves Norbert gurított nyolc méterről a kapuba (2-0). A második félidőben támadóbbá vált a Nyíregyháza, de ezt az MTK egy eredményes kontrával kihasználta, a 63. percben Vadnai Dániel gurított Pál András elé, aki 15 méterről a bal alsó sarokba lőtt (3-0). A 85. percben Milan Davidov egy könyöklésért megkapta második sárga lapját, azaz számára befejeződött a mérkőzés, amelynek finisében a kék-fehérek megszerezték negyedik góljukat is: a 90. percben Lázok János nyolc méterről helyezett a kapuba (4-0).


Első tavaszi pontját szerezte a Diósgyőr

Kecskeméti TE-Ereco - DVTK 1-1 (0-1)
Vezette: Szilasi Szabolcs (Szpisják Zsolt, ifj. Kormányos Gábor)
Gólszerző: Cukic a 86. illetve Balajti a 7. percben
Kiállítva: Bognár Zs. A 75. percben

Az elszántabbnak tűnő diósgyőriek már a hetedik percben gólt értek el, egy beívelés után Lambulic kifejelte a labdát, ami Balajti Ádámhoz került, s a csatár 22 méterről a kapuba bombázott - a labda egy védőt érintve kötött ki a hálóban (0-1). Ezután nyíltabbá vált a Kecskemét, a DVTK pedig kontratámadásokkal igyekezett veszélyt teremteni. Mindkét oldalon adódtak helyzetek, de az eredmény a szünet előtt nem változott. A második félidőben aktívabb volt a miskolci együttes, Takács Péter egy alkalommal szabadrúgásból a kapufát találta el. A 75. percben Bognár Zsolt megkapta második sárga lapját, így a vendégek emberhátrányba kerültek. A KTE ezt ki is használta, a 86. percben Szűcs István lövése után Mindaugas Malinauskas kapus éppen Vladan Cukichoz ütötte a labdát, a középpályás pedig 16 méterről a bal alsó sarokba lőtt (1-1). A Diósgyőr tehát nem tudta megnyerni a mérkőzést, de megszerezte első tavaszi pontját.


A finisben egyenlített a Lombard

Győri ETO - Lombard Pápa Termál FC 1-1 (1-0)
Vezette: Vad II István (Iványi István, Butkai Zsolt)
Gólszerző: Kink a 41. illetve Orosz a 81. percben

A mérkőzés jelentős részében a győriek irányították a játékot, s bár a Pápa jól védekezett, a zöld-fehérek türelmesen játszottak, keresték a rést vendégeik védelmén, és a 41. percben sikerrel is jártak: Linas Pilibaitis ívelt középre jobbról, Tokody Tibor lefejelte a labdát Tarmo Klinknek, aki 18 méterről a háló jobb oldalába bombázott (1-0). A gól után is jó ideig a vendéglátók játszottak fölényben, ám a meccs finiséhez közeledve egyre bátrabbá és veszélyesebbé váltak a pápaiak, akik aztán a 81. percben egyenlítettek is, egy szöglet után Orosz Péter hat méterről lőtt a kapuba (1-1), megmentve ezzel egy pontot a Lombard számára.


A második félidőben estek a gólok

Kaposvári Rákóczi - Paksi FC 1-1 (0-0)
Vezette: Kassai Viktor (ifj. Tóth Vencel, Farkas Balázs)
Gólszerző: Zahorecz (11-esből) a 80. illetve Tököli a 67. percben

A kezdeti percek hazai lendülete fölényt eredményezett, a meccs első időszakában a kaposváriak több veszélyes lövést is küldtek kapura, de nem jártak sikerrel. Húsz perc elteltével a Paks is aktívabbá vált, nyílt lett a meccs, ám az első játékrész nem hozott gólt. A második félidőben is nagy harcot láthattak a nézők, majd a 67. percben egy paksi gólt is: egy cselsorozat végén Tököli Attila lőtt tíz méterről a hálóba (0-1). A Rákóczi az egyenlítő gól megszerzése érdekében ritmust váltott, és a 80. percben el is érte célját, Böde Dániel szabálytalankodott a 16-oson belül, s a megítélt büntetőből Zahorecz Krisztián a kapu jobb oldalába helyezett (1-1). Az eredmény később már nem változott, a csapatok egy-egy ponttal gazdagodtak.


Egerszegen megszakadt a Loki sorozata

ZTE FC - DVSC-TEVA 4-1 (2-0)
Vezette: Solymosi Péter (Lémon Oszkár, Takács Gábor)
Gólszerző: Sluka a 12., Pavicevic a 33., Illés az 57., Szalai a 82. illetve Coulibaly a 68. percben

Nagy lendülettel estek egymásnak a csapatok, de a ZTE futballja eredményesebbnek bizonyult, a 12. percben Illés bal oldali beadása után Marian Sluka hat méterről fejelt a léc alá (1-0). A gól után fölénybe kerültek a hazaiak és a 33. percben növelték is előnyüket, Sluka ívelt középre balról, s az érkező Darko Pavicevic nyolc méterről a kapu bal oldalába csúsztatott (2-0). A zalaiak a szünet után sem vesztették el lendületüket, és az 57. percben Illés Gyula a 16-os bal sarkától bombázott a hálóba (3-0). A 68. percben szépített a Debrecen, Adamo Coulibaly küzdött meg két védővel, majd estében a kapuba lőtt (3-1), ám a meccs utolsó gólját a ZTE szerezte: a 82. percben Balázs Zsolt passzolt Szalai Tamáshoz, aki nyolc méterről a hálóba helyezett (4-1). A ZTE sikere azt jelenti, hogy a DVSC-TEVA győzelmi sorozata megszakadt, a piros-fehér gárda nem tudta visszaelőzni a Videotont, a fehérvári csapat három pont előnnyel áll a tabella élén.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS