A ZTE is legyőzte a fehérváriakat, rangadót nyert a Fradi

2022. március. 06., 20:11   |    

A ZTE is legyőzte a fehérváriakat, rangadót nyert a Fradi

Az OTP Bank Liga 23. fordulójának vasárnapi játéknapján a ZTE 2-0-ra nyert az idén még pont nélküli MOL Fehérvár ellen, a Ferencváros pedig 0-1-ről fordítva 2-1-re legyőzte a Kisvárdát, és öt pontra növelte előnyét a tabella élén.

ZTE FC-MOL Fehérvár FC 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Huszti A. (12.), Koszta (83., 11-esből)
ZTE: Demjén - Huszti A., Szerafimov, Bobál (Mocsi, 32.), Gergényi - Sankovic, Halilovic - Ubochioma (Milovanovikj, 91.), Tajti (Spoljaric, 90.), Bedi - Koszta (Zsóri, 90.)
MOL Fehérvár: Kovács - Bese, Rus, Fiola, Heister (Hangya, 84.) - Alef (Makarenko, 62.) - Dárdai (Lednyev, 84.), Zulj - Bamgboye (Nego, 73.), Kodro, Petrjak (Nikolics, 62.)

Napsütéses, de hűvös, szeles időben rendezték a mérkőzést, melyen az elején mezőnyfölényben játszott a vendég csapat. Az első helyzetet azonban a hazai együttes alakította ki, majd nem sokkal később a vezetést is megszerezte egy bedobást követően adódó nagy lehetőség kihasználásával. A bekapott gól megnehezítette a Fehérvár dolgát, holott a dinamika addig is hiányzott a játékából. A félidő egészét tekintve a hazaiak taktikusabban és fegyelmezettebben játszottak, a székesfehérváriak nem találtak rajtuk fogást. Az utolsó percekben sok volt a szabálytalanság, játékmegszakítás, és mindkét kispad kapott sárga lapot reklamálásért. A szünet után gyorsan a ZTE kapujába talált a Fehérvár, de a videós visszajátszás bizonyította, hogy a gólt les előzte meg. Nagy erőket mozgósított a vendégcsapat az egyenlítésért, jöttek a cserék is, alapvetően azonban nem változott a helyzet: bár időnként nőtt a nyomás a zalaegerszegieken, továbbra is jól védekeztek és veszélyes ellentámadásokat vezettek. Ráadásul a hajrához közeledve büntetőhöz jutottak, Heister szorításában esett el a 16-oson belül Ubochioma, Koszta pedig növelte az előnyt, és egyben el is döntötte a mérkőzést. A Zalaegerszeg ezzel idén először nyert saját otthonában, a székesfehérvári csapat pedig sorozatban a hatodik vereségét szenvedte el a bajnokságban, amivel negatív klubrekordot állított be.

Ferencvárosi TC-Kisvárda Master Good 2-1 (0-1)
Gólszerző: Boli (58.), Nguen (91.), illetve Bumba (31. - 11-esből)
Ferencváros: Dibusz - Wingo, Blazic, Kovacevic, Civic - Laidouni, Esiti (Marquinhos, a szünetben; Besic, 95.) - Auzqui (Zubkov, 59.), Nguen, Zachariassen (Gavric, 80.), - Bassey (Boli, a szünetben)
Kisvárda: Dombó - Peteleu, Prenga, Cirkovic, Leoni - Melnyik, Zlicic (Gosztonyi, 88.) - Camaj (Navratil, 72.), Ötvös, Bumba (Asani, 72.) - Mesanovic (Makowski, 83.)

Kemény játékkal indult a találkozó, a kapuk az első félidő derekáig nem forogtak különösebb veszélyben, ekkor a zöld-fehérek kapuja előtt alakult ki több lehetőség is, ám Dibusz állta a sarat. Fél óra után azonban már ő sem tudott segíteni, kezezésért videóbírós elemzés után megítélt büntetőből Bumba precíz lövéssel volt eredményes. A kapott gól visszavetette az addig is halványabban futballozó fővárosiakat, a szünetig változatlanul Dibusz tartotta az eredményt. A fordulást követően jelentősen javult a szünetben kettős cserét végrehajtó Ferencváros játéka, átvette a kezdeményezést, ez pedig egy végletekig kijátszott ziccer nyomán egyenlítést ért. Ezt követően is fölényben játszott a címvédő, ez a ráadásban Nguen szemfüles és higgadt megoldásával vezető gólt eredményezett. A megszerzett három pont azt jelenti, hogy a Ferencváros – amely a tavaszi hazai bajnoki mérkőzései közül először győzött – előnye a Puskás Akadémia és a Kisvárda előtt öt pont a tabella élén.

Tabella


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS