A ZTE legyőzésével zárkózik az Újpest

2011. április. 22., 21:14   |    

A ZTE legyőzésével zárkózik az Újpest

A Monicomp Liga 24. fordulójának nyitómeccsén a Haladás kétgólos hátrányból állt fel a Győri ETO otthonában, a kieső zóna közelében tartózkodó Újpest FC pedig magabiztosan győzte le a ZTE FC-t.

A hajrában mentett pontot a Haladás

 

Győri ETO FC – Szombathelyi Haladás 2-2 (0-0)

Vezette: Veizer Roland (dr. Varga Zsolt, Pápai Zoltán)

Gólszerző: Aleksidze az 55., Aleksidze az 58., ill. Kenesei a 81., Tóth P. a 91. percben

 

Jó iramban kezdtek a csapatok, de sok lehetőség nem adódott a kapuk előtt, a távoli lövések pedig nem okoztak nagyobb veszélyt. A fordulás után már a gólok sem maradtak el, az 55. percben megszerezte a vezetést a Győri ETO, Koltai Tamás hozta helyzetbe Rati Aleksidzét, aki 14 méterről éles szögből a hosszú sarokba lőtt (1-0). A gól megzavarta a vendégeket, és két perccel később megduplázta előnyét az ETO, Aleksidze lépett ki a lesre játszó védők között, rávezette a labdát a kapura, és magabiztosan lőtt a hálóba (2-0). A szombathelyiek játéka a hajrára alaposan feljavult, és a 81. percben sikerült szépíteniük: Kenesei Krisztián egy szép szóló után 13 méterről lőtte ki a jobb felső sarkot (2-1). A 91. percben megszerezte a pontot érő találatot is a Haladás, egy előreívelt labdát Tóth Péter fejelt a bal sarokba (2-2).

 

 

 

A második félidő elején döntött az Újpest

 

Újpest FC – ZTE FC 4-2 (1-0)

Vezette: Szabó Zsolt (ifj. Tóth Vencel, Tóth István)

Gólszerző: Ahjupera a 38., Lázár a 46., Balogh B. a 49., Ahjupera a 85., ill. Rajcomar (11-esből) a 66., Delic a 88. percben

 

A ZTE kezdte aktívabban a mérkőzést, de a vendég együttes igazán nagy helyzetet nem tudott kialakítani az újpesti kapu előtt. A hazaiak a játékrész felénél kezdtek magukra találni, és a hajrához közeledve már ők irányították a meccset, sőt, a 38. percben megszerezték a vezetést is: egy jó ütemű passzal Jarmo Ahjupera lépett ki a védők közül, és 13 méterről a bal sarokba helyezett (1-0). A szünetig nem esett újabb gól, a fordulás után azonban egyből növelte előnyét az Újpest, Nikola Mitrovic indításával Lázár Bence tört kapura, majd 13 méterről ballal a jobb sarokba lőtt (2-0). Három perccel később ismét középkezdéshez készülődhettek a vendégek, egy előrelöbbölt labdát elnéztek a védők, Balogh Balázs pedig egy átvétel és egy csel után a hálóba helyezett (3-0). A 66. percben a Leon Panikvarral szemben elkövetett szabálytalanságért büntetőhöz jutott a ZTE, Rajcomar gólra váltotta a tizenegyest (3-1). A hajrában azonban visszaállt a háromgólos különbség, Mitrovic ívelését követően Ahjupera bal lábbal lőtt a bal sarokba (4-1). A végeredmény a 88. percben alakult ki, egy kipattanó labdát Ivan Delic lőtt 10 méterről a hálóba (4-2).


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS