A ZTE legyőzte és megelőzte az Újpestet

2010. október. 02., 19:37   |    

A ZTE legyőzte és megelőzte az Újpestet

Az NB I 9. fordulójának szombati játéknapján a ZTE 2-1-re nyert az Újpest ellen, a három ponttal a zalaiak megelőzték fővárosi riválisukat a tabellán. A Siófok könnyedén győzött a Szolnokon, a Balaton-partiak 4-0-ra nyertek idegenben. A Szombathely gólgazdag döntetlent játszott a Győr ellen, a Kaposvár legyőzte a Kecskemétet, a Honvéd Paksról hozta el a három pontot.

Simán nyert Szolnokon a Siófok

Szolnoki MÁV FC - BFC Siófok 0-4 (0-2)
Vezette: Andó-Szabó Sándor (Albert István, Berettyán Péter)
Gólszerző: Homma az 5., Lukács a 8., Novák az 59., Graszl (11-es) a 75. percben

A Siófok gyorsan megnyugtató előnyt szerzett a Szolnok otthonában, a Balaton-partiak a 8. percben már két góllal vezettek. Az 5. percben Lukács Tihamér indította Kazuo Hommát, aki lerázta védőjét, majd 12 méterről a jobb felső sarokba lőtt (0-1). Alig három perc múlva megduplázta előnyét a vendégcsapat, egy sorfalról lepattanó labdát Lukács lőtt el közel 30 méterről, a játékszer védhetetlenül csapódott a jobb felső sarokba (0-2). A második gól után a szolnokiak irányították a játékot, de igazán nagy helyzetet nem tudtak kialakítani. A szünet után végleg eldőlt a mérkőzés, az 59. percben Novák Alexisz használt ki egy hazai védelmi hibát, és 6 méterről vette be a kaput (0-3). A 75. percben Mohamed Remili szabálytalankodott a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőből Graszl Károly állította be a 4-0-ás végeredményt.


Későn ébredt az Újpest

ZTE FC - Újpest FC 2-1 (1-0)
Vezette: Fábián Mihály (dr. Varga Zsolt, Ortó Gyula)
Gólszerző: Pavicevic a 8., Rajcomar az 56., illetve Rajczi (11-esből) a 87. percben

Az első góra csak 8 percet kellett várni, ekkor Balajcza Szabolcs hibáját kihasználva, egy szöglet után Darko Pavicevic az újpesti kapust megelőzve fejelt a hálóba (1-0). A gólszerző öt perc múlva ápolásra szorult, le kellett cserélni, helyére Simon Attila állt. A szünet után növelte előnyét a hazai csapat, Leon Panikvar hatalmas indítása után Rajcomar lőtt 10 méterről a vendégek kapujába (2-0). Az Újpest a második félidőben folyamatosan támadott, a fővárosiak igyekezete a 87. percben góllá érett: Vlaszák Géza kaszálta el Rajczi Pétert a tizenhatoson belül, a megítélt tizenegyest a sértett váltotta gólra (2-1). A hátralévő idő azonban már nem volt elég az újpestiek számára az egyenlítéshez, a ZTE otthon tartotta a három pontot.


Gólgazdag pontosztozkodás

Szombathelyi Haladás - Győri ETO FC 3-3 (1-2)
Vezette: Iványi Zoltán (ifj. Tóth Vencel, Farkas Balázs)
Gólszerző: Sipos a 13., Lengyel a 48., Schimmer a 70., illetve Pilibaitis az 5., Trajkovic a 41., Alekszidze a 47. percben

Már az 5. percben vezetést szerzett az ETO, Szabó Ottó szöglete után Linas Pilibaitis fejelt 6 méterről a bal alsó sarokba (0-1). A vendégek nem sokkal később növelhették volna előnyüket, egy védőn megpattanó labda nem sokkal suhant el a hazai kapu mellett. A 13. percben egyenlített a Haladás, Sipos Norbert távoli ballábas bombája védhetetlenül vágódott a bal felső sarokba (1-1). A 42. percben újra előnybe került a győri csapat, egy gyors kontra végén Nikola Trajkovic a tizenhatos előterében egy csellel tisztára játszotta magát, majd laposan a jobb alsóba gurított (1-2). A második félidő elején Rati Alkszidze növelte a vendégek vezetését, 15 méterről lőtt a bal alsóba (1-3). Csupán egy percig volt két gól a különbség, a 48. percben Kenesei Krisztián labdáját Lengyel Dániel csúsztatta meg, a labda a bal alsóban kötött ki (2-3). A 70. percben ki is egyenlített a hazai együttes, Schimmer Szabolcs 20 méterről bombázott a bal felső sarokba (3-3). A Haladás két perc múlva újra betalált, de a játékvezető les címén nem adta meg a gólt. Az izgalmas mérkőzésen a csapatok végül megosztoztak a pontokon.


A hajrában döntött a Honvéd

Paksi FC - Budapest Honvéd 0-1 (0-0)
Vezette: Bognár Tamás (Viszokai László, Huszár Balázs)
Gólszerző: Bojtor a 82. percben

A találkozó elején a kapusok kerültek főszerepbe, előbb Kemenes Szabolcs, majd Csernyánszki Norbert is bravúrral mentette meg csapatát a kapott góltól. A félidő közepén a paksiak voltak veszélyesebbek, a 25. és a 26. percben is közel kerültek a gólszerzéshez. Bár voltak helyzetek, végül gólnélküli döntetlennel tértek a félidei pihenőre a csapatok. A második játékrészben a Paks és a Honvéd is alakított ki helyzetet, de a 82. percig várni kellett a gólra. Ekkor Rufinho beadása után a csereként beállt Bojtor László öt méterről lőtt a hálóba, így szerzett vezetést a fővárosi gárda (0-1). A kispesti csapat ezzel a találattal végül maga javára döntötte el a mérkőzést.


Fordított a Kecskemét ellen a Kaposvár


Kaposvári Rákóczi FC - Kecskeméti TE 2-1 (2-1)
Vezette: Alvaro Garcia Miquel (Vámos Tibor, Márton Zsolt)
Gólszerző: Jawad a 19., Oláh a 37., illetve Gyagya a 12. percben

A Kecskemét együttese a 12. percben egy remek szabadrúgással került előnybe, Gyagya Attila kiválóan csavart 22 méterről a hazai kapu jobb sarkába (0-1). Mindössze hét perc elteltével egyenlített a Kaposvár, Milan Peric fejese után Daniane Jawad talált közelről a hálóba (1-1). A 37. percben pedig már fordított a Rákóczi, Oláh Lóránt vezette a labdát a kecskeméti védők között, majd 17 méterről a kapujából kilépő Ladislav Rybansky felett a kapuba emelt (2-1). A szünet után a Kaposvár növelhette volna előnyét, előbb az 56. percben Balázs Benjámin lőtt az üresen hagyott kapu mellé, majd húsz perccel később Rybansky védett bravúrral Oláh lövése után. Az eredmény végül nem változott, a Kaposvár egygólos győzelemmel szerezte meg a három pontot.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS