A ZTE szakítaná meg a Mezőkövesd jó sorozatát, a Fradi a DVTK-t fogadja a 24. fordulóban

2021. március. 02., 09:20   |    

A ZTE szakítaná meg a Mezőkövesd jó sorozatát, a Fradi a DVTK-t fogadja a 24. fordulóban

Hétközi fordulót rendeznek az OTP Bank Ligában. Három mérkőzést kedden, hármat szerdán játszanak.

KISVÁRDA MASTER GOOD–PUSKÁS AKADÉMIA FC
(Kedd, Kisvárda, 15.15)

A Kisvárda nincsen jó formában, a legutóbbi öt bajnoki mérkőzéséből négyet elveszített. Igaz, a hazai mérlege nem rossz, október 16. óta csak egyetlen meccset veszített el pályaválasztóként, az MTK ellenit. A Puskás Akadémia szombaton a Honvéd elleni vereséggel zárta le öt bajnoki mérkőzésből álló győzelmi sorozatát, sőt a múlt héten a Magyar Kupában és a bajnokságban is veszített. Tavaly nyár végén viszont Hornyák Zsolt csapata tartalékosan is nagyon simán nyert Kisvárdán. A két csapat eddigi tíz egymás elleni mérkőzésén mindössze háromszor született hazai győzelem.

BUDAPEST HONVÉD–MTK BUDAPEST
(Kedd, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 17.30)

Valójában mindkét csapat otthon játszik e párban, vagy, ha úgy tetszik, a Honvéd a pályaválasztó, s az MTK játszik a saját stadionjában. A kispestiek 2–1-re nyertek szombaton a Puskás Akadémia otthonában, az MTK a Ferencváros ellen 0–2-ről mentett pontot, saját pályáján. A legutóbbi fordulókat tekintve a kék-fehérek vannak jobb formában, a legutóbbi öt meccsükből csak egyet veszítettek el az OTP Bank Ligában.

FERENCVÁROSI TORNA CLUB–DIÓSGYŐRI VTK
(Kedd, Groupama Aréna, 20.00)

Az idény eddigi legnagyobb meglepetését jelentette a tavasz első játéknapján a sereghajtó Diósgyőr győzelme a Groupama Arénában a hazai bajnoki mérkőzésen 2017. április 15. óta veretlen Ferencváros ellen. Mondhatni, ennél már csak az lenne nagyobb meglepetés, ha a DVTK meg tudná ismételni a sikerét. Zoran Zekić együttese azóta nyert a MOL Fehérvár otthonában is, a zöld-fehérek pedig a legutóbbi négy tétmérkőzésükből csak egyet tudtak megnyerni. A Ferencváros az első 23 fordulóban 32 ponttal szerzett többet, mint a Diósgyőr.

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–ZALAEGERSZEGI TE FC
(Szerda, Mezőkövesd, 15.15)

A teljes mezőnyből a Mezőkövesd őrzi a legrégebb óta a veretlenségét, immár 12 tétmérkőzésen nem kapott ki. Ugyanakkor sok döntetlent játszik, ezért csak a hatodik helyen áll a tabellán. Tömör a mezőny, hat pont csak az előnye a még kieső helyen álló Honvéddal szemben. A ZTE a legutóbbi öt bajnoki meccséből négyet elveszített, vasárnap a MOL Fehérvártól kapott ki pályaválasztóként. A Mezőkövesd ellen viszont a legutóbbi négy mérkőzésén veretlen maradt, bő egy éve, 2020 februárjában nyerni is tudott a borsodi klub vendégeként.

ÚJPEST FC–BUDAFOKI MTE
(Szerda, Szusza Ferenc Stadion, 17.30)

Mind a két csapat eredménysora javult az elmúlt hetekben, mindkettő nyerni tudott a 23. fordulóban. Az Újpest a legutóbbi hat tétmérkőzéséből ötöt megnyert. A Budafok a legutóbbi hét tétmérkőzéséből ötön győzni tudott. Ugyanakkor a lila-fehérek a Diósgyőr elleni 1–0, a legutóbbi hazai sikerük előtt a Ferencváros és a MOL Fehérvár ellen is súlyos vereséget szenvedtek. Az újonc, vendégként, legutóbb nyert a Honvéd ellen, de az előző hasonló sikerének dátuma október. Az Újpest és a Budafok mindkét eddigi mérkőzése a 2020–2021-es idényben 1–1-es döntetlenre végződött.

MOL FEHÉRVÁR FC–PAKSI FC
(Szerda, MOL Aréna Sóstó, 19.30)

A múlt hét vitathatatlanul a Vidinek sikerült jobban: kétszer is nyert idegenben, előbb a Magyar Kupában a Ferencváros ellen, majd a ZTE ellen az OTP Bank Ligában. Ugyanakkor a Paks pályaválasztóként kétszer is kapott, a Budafoktól és az Újpesttől. A képlet azért nem ennyire egyszerű: a székesfehérváriak 2021-ben még nem nyertek pályaválasztóként mérkőzést, négy mérkőzésből hármat elveszítettek.

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS