Ádám Martin triplájával nyert a Paks, döntetlen a Fejér megyei derbin

2022. április. 23., 22:20   |    

Ádám Martin triplájával nyert a Paks, döntetlen a Fejér megyei derbin

Az OTP Bank Liga 29. fordulójának szombati játéknapján a Paks Ádám Martin mesterhármasával nyert 3-2-re Zalaegerszegen, a Puskás Akadémia 2-2-es döntetlent ért el a MOL Fehérvár otthonában. A Kisvárda tizenegyesgóllal múlta felül 1-0-ra a DVSC-t.

Kisvárda Master Good-Debreceni VSC 1-0 (0-0)
Gólszerző: Bumba (53., 11-esből)
Kisvárda Master Good: Odincov - Peteleu, Prenga, Cirkovic, Hej - Melnyik (Zlicic, 72.), Ötvös - Asani (Camaj, 72.), Makowski (Karabeljov, 60.), Bumba (Navratil, 86.) - Mesanovic
Debreceni VSC: Kosicky - Kusnyír, Pávkovics, Deslandes (Tischler, 90.), Ferenczi J. - Varga J. (Bényei, 67.), Baráth - Dzsudzsák, Da. Babunski (Bévárdi, 91.), Bódi (Sós, 67.) - Do. Babunski

A találkozót ugyan a Kisvárda irányította, a Debrecen azonban láthatóan jól megszervezte a védekezését erre a délutánra, nem engedte kibontakozni riválisát. Mezőnyben fölényben futballozott a hazai gárda, de komoly helyzetet nem tudott kialakítani az első félidőben. Nem sokkal a fordulást követően a hazai csapat egy büntetőből szerzett góllal előnybe került, ezután pedig megfordult a játék képe, a Kisvárda az eredmény őrzésére rendezkedett be, a Debrecen pedig a gólért hajtott. A hajrában a hajdúsági együttesnek óriási lehetőségei maradtak ki, így a Kisvárda végül megszakította négymeccses nyeretlenségi sorozatát. A várdaiak ezzel a sikerrel feljöttek a tabellán a második helyre.

ZTE FC-Paksi FC 2-3 (2-1)
Gólszerzők: Tajti (20.), Ubochioma (38.), illetve Ádám (4., 59., 61.)
ZTE: Demjén - Lesjak, Mocsi, Kánoki-Kis, Gergényi - Sankovic - Ubochioma, Halilovic (Spoljaric, 70.), Tajti (Grzan, 77.), Bedi - Zsóri (Rebernik, a szünetben)
Paks: Nagy G. - Osváth (Kovács N., 69.), Kinyik, Gévay, Szabó J., Medgyes - Szabó B. (Nagy R., 59.), Windecker, Kesztyűs (Balogh, a szünetben)- Haraszti (Böde, a szünetben), Ádám (Sajbán, 80.)

Hamar előnybe került a Paks: a negyedik percben Haraszti bal oldali beadása után Ádám közelről fejelt a kapuba. A folytatásban is a vendégek játszottak fölényben még egy darabig, de a ZTE egy-egy ellentámadást már végig tudott vinni. A félidő középső szakaszához közeledve a zalaegerszegiek akcióinál kevés hiányzott ahhoz, hogy gólhelyzet alakuljon ki, egyszer pedig üresen találta a labda Tajtit, aki kapásból a hosszúba, a kapu jobb oldalába lőtt. Ugyanő bő tíz perccel később akár a vezetést is megszerezhette volna csapatának, de ezt végül Ubochioma tette meg akkor, amikor már egyértelműen a ZTE irányított és vezetett egymás után támadásokat. Fordulás után a Paks előbb a csereként beállt Böde révén veszélyeztetett, majd Ádám fejjel, bő egy perccel később pedig lábbal volt eredményes, ezzel fordított a vendégcsapat. A ZTE egy szabálytalan gólt szerzett még, ezt a játékvezető a videobíró (VAR) alapján kezezés miatt érvénytelenítette. Fordulatos és eseménydús mérkőzést játszott a két együttes, a zalaiak a hajrában sokat támadtak, de - bár több esélyük is volt erre - nem tudtak változtatni az eredményen. A ráadás utolsó pillanatában még alkalmazni kellett a videobírót, de végül nem jutott tizenegyeshez a hazai csapat, amely így pont nélkül maradt. A Zalaegerszeg mindhárom meccsét elvesztette a Pakssal szemben ebben az idényben.

MOL Fehérvár FC - Puskás Akadémia FC 2-2 (1-1)
Gólszerzők: Kodro (3.), Stopira (95.), illetve Zahedi (25., 53.)
Piros lap: Baluta (91.)
MOL Fehérvár: Kovács D. - Nego, Rus, Stopira, Sabanov (Lednev, 86.), Heister - Fiola (Rúben Pinto, a szünetben), Zulj (Makarenko, 68.) - Kodro, Nikolics, Bamgboye (Dárdai P., 68.)
Puskás Akadémia: Tóth B. - Favorov (Joao Nunes, 79.), Szolnoki, Stronati, Spandler, Nagy Zs. - Bakti (Corbu, 71., Deutsch L. 92.), van Nieff, Urblík (Skribek, 79.), Baluta - Zahedi (Komáromi, 92.)

A Fejér megyei rangadón gyorsan előnybe került a Fehérvár, Kodro lövése talált utat a vendégkapuba. A Puskás Akadémia fokozatosan átvette a játék irányítását, és Zahedi fejesével egyenlíteni tudott. Az iráni támadó első NB I-es gólját nem sokkal később követte volna a második, de a videóbíró les miatt érvénytelenítette a találatot. Ami nem jött össze az első félidőben Zahedinek, összejött a második játékrész elején, amikor egy előreívelést állítgatás nélkül, kapásból lőtt a hazai hálóba, ezzel pedig fordított a Puskás Akadémia. A Fehérvár próbált felpörögni, Nego révén esélye nyílt egyenlíteni is, ám Tóth Balázs bravúrral védte a közeli lövést. A hosszabbításban a tíz főre fogyatkozott vendégeket beszorították a hazaiak, és Stopira góljával az utolsó pillanatokban sikerült kiharcolniuk a döntetlent. A felcsúti gárda egymást követő ötödik meccsén ért el döntetlent a pontvadászatban.

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa-elődöntő: Éllovasok egymás ellen
Bajnokságok / Kupák
Eldőlt a kiesés kérdése a Simple Női Ligában

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS