Agresszív támadófocira van szükség a Celtic ellen

2021. november. 03., 17:57   |    

Agresszív támadófocira van szükség a Celtic ellen

A Ferencváros vezetőedzője, Peter Stöger szerint csapatának megvan a kellő önbizalma, a Celtic ellen siker kulcsa az agresszívebb támadófutball lehet.

A Ferencváros két héttel ezelőtt vereséggel zárt Glasgow-ban a Celtic ellen, így három meccs után pont nélkül áll Európa Liga-csoportjában. A negyedik fordulóban ismét a Celtic lesz az ellenfél, ezúttal a Groupama Arénában. Ahhoz, hogy a Fradinak reális esélye maradjon a tavaszi folytatásra (a harmadik helyezett a Konferencia Ligában folytathatja), jó eredményre van szüksége a skótok ellen, és Peter Stöger vezetőedző szerint erre minden esélye meglehet együttesének.

– Agresszívnek kell lennünk, támadnunk kell. Tudjuk, hogy pontokat kell szereznünk ahhoz, hogy folytathassuk a nemzetközi szereplésünket – idézte a fradi.hu Peter Stögert. – Az eddigi mérkőzéseinken jól szerepeltünk, többször is közel voltunk a pontszerzéshez. Megvan az önbizalmunk, ha tökéletesen sikerülnek a dolgaink, akkor meglehet a három pont. Voltak, amiket jól csináltunk az idegenbeli mérkőzésen, láttuk annak a meccsnek a hibáit, csütörtökre az a cél, hogy ezeket elkerüljük. Koncentrálnunk kell a védekezésre, mert a Celtic nagyon erős támadásban, ezért erős védelemre van szükségünk, tudjuk, hogy a szurkolók támogatása milyen sokat fog jelenteni. Skóciában nem helyeztünk elég nyomást az ellenfélre, ezt többször megbeszéltük, hogy el kell kerülni, hogy az ellenfél könnyelmű helyzeteket alakítson ki. Volt pár jól felépített kontratámadásunk, de támadásban jobb döntéseket kell hoznunk. Azt várják tőlünk, hogy minden meccset megnyerjünk, ehhez pedig fontos a játékosok önbizalma. Meglátjuk, mi történik egy olyan ellenfél ellen, mint a Celtic. Papíron nem mi vagyunk az esélyesek, de a szurkolók támogatásával összejöhet a pontszerzés.

A Ferencváros csütörtökön 21.00 órakor lép pályára a Celtic ellen a Groupama Arénában.

 


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS