Akár bajnokságot is nyerhet a derbin a Ferencváros

2022. április. 22., 15:32   |    

Akár bajnokságot is nyerhet a derbin a Ferencváros

Péntektől vasárnapig tart az OTP Bank Liga 29. fordulója. Ha szombaton a második helyen álló Puskás Akadémia nem nyer Székesfehérváron, másnap a Ferencváros – az Újpest elleni derbin – bebiztosíthatja sorrendben negyedik bajnoki címét. A két kiesőjelölt, az MTK és a Gyirmót FC Győr a legutolsó szalmaszálba kapaszkodna.

MTK BUDAPEST–MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC
(Péntek, Új Hidegkuti Stadion, 20.00)

Az MTK a tizenkettedik helyen áll, nyolc pont a hátránya a Mezőkövesddel, hat a már bennmaradó helyen álló Bp. Honvéddal szemben. Márton Gábor együttese a legutóbbi négy fordulóban összesen két pontot szerzett, március 12. óta nyeretlen. A Mezőkövesd a legutóbbi fordulóban kikapott, de előtte kétszer nyert, ezzel erősítette meg pozícióját. Idegenben három vereség után győzött legutóbb ismét, Kisvárdán.

KISVÁRDA MASTER GOOD–DEBRECENI VASUTAS SC
(Szombat, Kisvárda, Várkerti Stadion, 14.00)

A Kisvárda a harmadik helyen áll, a legutóbbi kilenc bajnokijából mindössze egyet nyert meg, a legutóbbi négy fordulóban veretlen maradt. Pályaválasztóként legutóbb kikapott, november 7. óta az volt az első hazai veresége. A DVSC a nyolcadik helyen áll, 35 ponttal, a legutóbbi négy fordulóban csak egyszer kapott ki. Vendégként viszont március eleje óta háromból kétszer kikapott.

ZALAEGERSZEGI TE FC–PAKSI FC
(Szombat, Zalaegerszeg, ZTE Aréna, 17.45)

A ZTE kevés gólt kapott az utóbbi hetekben, mígnem bele nem szaladt egy súlyos vereségbe Újpesten. A Paks ellenben éppen a lila-fehérek elleni Magyar Kupa-elődöntőben igazolta, hogy rövid hullámvölgy után ismét a régi gólerős játékra képes. A ZTE pályaválasztóként a legutóbbi négy mérkőzésén veretlen maradt, nem kapott akciógólt. A Paks vendégként február 6. óta nyeretlen, egy vereség mellett kétszer döntetlent játszott. A két csapat a hatodik és a hetedik helyet foglalja el a tabellán, a ZTE egy ponttal többet gyűjtött. Egyik számára sem elérhetetlen még akár a negyedik hely sem.

MOL FEHÉRVÁR–PUSKÁS AKADÉMIA FC
(Szombat, Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó, 20.00)

A Fejér megyei rangadó előtt a Vidi az ötödik, a Puskás Akadémia a második helyen áll. Hornyák Zsolt csapata csak győzelemmel odázza el biztosan a bajnokavatást legalább egy teljes fordulóval. Michael Boris együttese, a hét mérkőzésből álló vereségsorozat lezárulta óta csak egyszer játszott otthon, 0-3-ról fordítva verte 5-3-ra a Kisvárdát. A Puskás Akadémia a legutóbbi négy idegenbeli mérkőzésén három döntetlennel három pontot szerzett.

FERENCVÁROSI TORNA CLUB–ÚJPEST FC
(Vasárnap, Groupama Aréna, 17.30)

A Ferencváros 11 ponttal vezet a forduló előtt a Puskás Akadémia előtt, ha ez 12-re nő vasárnap estére a második helyezettel szemben, a zöld-fehérek ünnepelhetik 33. bajnoki címüket. A lila-fehérekkel szemben a legutóbbi kilenc mérkőzést kivétel nélkül megnyerték. Pályaválasztóként a Ferencváros a legutóbbi három mérkőzését megnyerte. Az Újpest nagyon régen nem várta ilyen jó bajnoki mérleggel a derbit, a legutóbbi nyolc mérkőzéséből hetet megnyert. Vendégként február 5. óta minden bajnoki találkozóját megnyerte – viszont kedden kikapott a Pakstól a Magyar Kupa elődöntőjében.

GYIRMÓT FC GYŐR–BUDAPEST HONVÉD
(Vasárnap, Gyirmót, Alcufer Stadion, 19.30)

A Gyirmót a 11. helyen áll, 26 ponttal. A Honvéd tizedik helyezett, de hat pont a két gárda közötti különbség. Csertői Aurél csapata számára talán az utolsó szalmaszál ez a mérkőzés a bennmaradásért vívott harcban, kifejezetten nehéz a hátralévő fordulók sorsolása. A kisalföldiek október 16. óta csupán egy hazai bajnoki meccsüket nyerték meg. A Honvéd a legutóbbi öt fordulóban csak négy pontot gyűjtött. Véletlen egybeesés: idegenben 2022-ben eddig ugyancsak öt mérkőzésen ugyancsak négy pontot szerzett.

Tabella


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS