Akeem Adamsért játszik a Ferencváros

2013. szeptember. 28., 12:41   |    

Akeem Adamsért játszik a Ferencváros

Öt mérkőzéssel folytatódik ma az OTP Bank Liga kilencedik fordulója. Pápa, Kaposvár, Székesfehérvár, Kispest és Kecskemét az öt mérkőzésszínhely.

LOMBARD PÁPA TERMÁL FC–VIDEOTON FC
(Szeptember 28., szombat, 14.00)

A Pápa legutóbb az utóbbi hetekben remekül szereplő PMFC-Matias elleni idegenbeli győzelemmel jelezte, kilábalt a hullámvölgyből. Szeszélyesen szerepel a csapat, az első forduló döntetlenje után háromszor győzött, majd háromszor kikapott. A legutóbbi két hazai találkozóján nem tudott gólt szerezni. A Videoton elsősorban pazar hazai mérlegének köszönheti, hogy vezeti a tabellát, idegenben, igaz, csak három „kísérletből”, mindössze egyszer, a Ferencváros ellen győzött. Más kérdés, hogy mindhárom eddigi idegenbeli mérkőzése rangadó volt, a Fradi után a Győrrel és a Debrecennel játszott. José Gomes csapata nemcsak a mostani bajnoki idényben, de 2013 minden eddigi bajnokiján is szerzett gólt. A mostani idényben csak a Lokitól kapott egynél több gólt bajnoki mérkőzésen. Érdekes, hogy a Pápa a legutóbbi két hazai mérkőzését (egyet a Ligakupában, egyet a bajnokságban) megnyerte a Videoton ellen.

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI–DIÓSGYŐRI VTK
(Szeptember 28., szombat, 16.00)

Prukner László csapata az előző fordulóban, Mezőkövesden aratta első győzelmét, hazai pályán egy döntetlen, két vereség eddig a mérlege. A Diósgyőr nagyszerű formában van, a legutóbbi négy mérkőzését kapott gól nélkül megnyerte, Tomiszlav Szivics irányításával az első négy forduló bukdácsolása után eredményeivel története legszebb napjait idézi. Szembetűnő a különbség az előző szezonban vendégként nagyon gyengén teljesítő DVTK és a mostani között. A Loki elleni súlyos vereségtől eltekintve ősszel bravúrosan szerepel vendégként az együttes, a győri döntetlen és két győzelem van még a mérlegben. Ugyanakkor a Rákóczi stadionjában 2006 óta nem tudott nyerni a borsodi gárda, a két csapat májusi bajnokija döntetlenre végződött.

PUSKÁS AKADÉMIA FC–FERENCVÁROS
(Szeptember 28., szombat, 16.00)

A trinidadi védő, Akeem Adams tragédiája miatt a Ferencváros rendkívül nehéz helyzetben lép pályára, a játékosokat érthetően nagyon megviselték a történtek. Ricardo Moniz azt nyilatkozta, hogy eddigi edzői pályafutása legnehezebb feladata előtt áll, hiszen egy komoly sokkhatás után kell pályára küldenie együttesét. A Ferencváros játékosai elmondták: ezen a meccsen az életéért küzdő Akeem Adamsért játszanak majd. A Magyar Labdarúgó Szövetség főtitkára, Vági Márton még pénteken hivatalos levelet írt a Ferencvárosnak, amelyben felajánlotta mindennemű segítségét a labdarúgó gyógykezeléséhez. A zöld-fehérek a legutóbbi hat bajnoki mérkőzésükből ötöt megnyertek, csak Debrecenben szenvedtek (súlyos) vereséget. Ez utóbbi rontja le idegenbeli mérlegüket, ugyanis ettől eltekintve vendégként száz százalékosak lennének. Böde Dániel a legutóbbi négy fordulóban három mérkőzésen is gólt szerzett. A Puskás Akadémia legénysége háromszor játszott eddig pályaválasztóként az élvonalban bajnokit, két veresége mellett a Kaposvárt legyőzte. Tagjai közül hazai bajnokin eddig csak Tischler Patrik szerzett gólt. Az élvonalban az újonc még egyszer sem ért el egynél több gólt egy mérkőzésen.

BUDAPEST HONVÉD–SZOMBATHELYI HALADÁS
(Szeptember 28., szombat, 18.00)

Messzire került a kispesti csapat a tavaszi sikersorozatától. Mindössze két mérkőzésen játszott csak jól: a Puskás FC és a Rákóczi elleni hazai találkozókon, mindkettőt fölényesen megnyerte. Ugyanakkor a legutóbbi hazai bajnokiján a forduló meglepetését okozta a Mezőkövesd elleni vereségével. Marco Rossi együttese a legutóbbi két ligameccsét egyaránt 2-0-ra elveszítette. A legutóbbi három mérkőzésén az győzött, aki az első gólt szerezte. A Haladásé a leghosszabb veretlenségi sorozat a bajnoki mezőnyben, immár hét mérkőzés óta tart. Ráadásul a szombathelyiek kivételesen jó mérleggel rendelkeznek Budapesten, több mint egy éve nem kaptak ki. Azóta egyszer a Honvéd, egyszer az Újpest ellen kellett beérniük döntetlennel, az MTK-t kétszer, az Újpestet egyszer legyőzték. Artner Tamás együttese a legutóbbi három idegenbeli bajnokiján egyaránt egy gólt szerzett. A vasi zöld-fehérek legutóbb 2008-ban nyertek vendégként a Bp. Honvéd ellen.

KTE-PHOENIX MECANO–GYŐRI ETO
(Szeptember 28., szombat, 20.00)

Két, eltérő formában lévő csapat találkozik a Széktói Stadionban. A KTE a nagyszerű idénykezdet, két győzelem után immár hat forduló óta nyeretlen. Hazai pályán a legutóbbi három mérkőzéséből kettőt elveszített, a Mezőkövesdtől hat, a Pécstől öt gólt kapott. A Győri ETO bajnokcsapata csak a hatodik fordulóban szerezte meg az első győzelmét, de azóta csak nyer, a Paks után az MTK-t és a DVSC-Tevát is legyőzte. Ezzel kozmetikázta idegenbeli mérlegét is. Pintér Attila együttese a 2013–2014-es idényben három mérkőzést játszott vendégként, s még veretlen, két döntetlent követte a Hungária körúti győzelem. A két csapat legutóbbi hat, egymás elleni bajnoki mérkőzésén 28 gól esett, ez közel ötgólos átlag. Egyetlen kivétellel (2011 tavasz) mindig a hazai csapat győzött. Legutóbb a KTE a bajnokjelölt ellen, 5-2-re.

A további program

Vasárnap:
DVSC-TEVA - MTK Budapest 16.30
Újpest FC - PMFC-Matias 18.30

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS