Alaposan felkészült az Újpest

2021. augusztus. 05., 11:05   |    

Alaposan felkészült az Újpest

A svájci bajnokság ezüstérmese, a Basel lesz a lila-fehérek ellenfele a Konferencia Ligában csütörtök este a Szusza Ferenc Stadionban.

Az Újpest FC a Konferencia Liga-selejtező második fordulójában a svájci bajnokág előző idényének 10. helyezettjével, a liechtensteini Vaduzzal mérkőzött meg, most szintén a svájci bajnokság egyik csapata, az FC Basel lesz az ellenfele. A bázeliek ezüstérmet szereztek az előző idényben, de 31 pontos hátrányban zártak a bajnok Young Boys mögött. Az új idényben két mérkőzés után hibátlan mérleggel állnak a tabella élén, emellett kettős győzelemmel jutottak tovább a Konferencia Liga-selejtező előző köréből, ahol az albán Partizani Tiranát múlták felül (3-0, 2-0).

Michael Oenning, az Újpest FC vezetőedzője szerint kemény ellenfél vár csapatára, de nem tartja esélytelennek együttesét a továbbjutásra.

– Kemény ellenfelet kaptunk, a Basel nagy múltú klub, s az elmúlt években is szép sikereket ért el. Megtiszteltetés ellene játszani, de nem lehet más célunk, minél tovább versenyben maradni a versenysorozatban. A zsebünkben megvan a terv! Hogy mennyire lehet nyílt sisakos játékot játszanunk? Jó kérdés. Ne feledjük, két mérkőzésen dől el a továbbjutás. Nem feltétlenül lesz közönségszórakoztató a mérkőzés, de nem tudok jóslásokba bocsátkozni, nincs kristálygömböm. Annyi biztos, hogy alaposan felkészültünk. A Basel erős, több játékstílust is játszik, ha kell, agresszívan letámad – azért vagyunk itt, hogy megállítsuk a ellenfelünket. két klub már más osztályban szerepel, így jelentős a minőségi különbség. Ha száz százalékban fókuszálunk, akkor lehet esélyünk a Basel ellen – mondta az Újpest FC szakvezetője.

Az újpestiek számára nagy veszteség, hogy Giorgi Beridze a Puskás Akadémia ellen 2-1-re elveszített bajnokin megsérült, így nem léphet pályára a svájci csapat ellen.

A mérkőzéssel kapcsolatos jegyinformációk


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS