Aleksander Čeferin: Mindent megteszünk a biztonság érdekében

2020. szeptember. 24., 16:44   |    

Aleksander Čeferin: Mindent megteszünk a biztonság érdekében
Fotó: UEFA

Az UEFA elnöke a csütörtök esti, budapesti Szuperkupa-döntő előtt elmondta: a szervezők semmiféle kockázatot nem vállalnak akkor, amikor a szurkolók egészségéről van szó.

A ma esti Bayern München-Sevilla Szuperkupa-döntőn mintegy 16 ezer néző foglal helyet a Puskás Aréna lelátóin. Az MLSZ, az UEFA és szervezésben résztvevő minden fél a mérkőzésre történő több hetes felkészülés során azt tartotta elsősorban szem előtt, hogy a nézők a lehető legnagyobb biztonságban legyenek a találkozón.

A 1,5 méteres távolságtartás a lelátókon és a stadion teljes területén, a kötelező maszkviselés, a biztonságos sorban állást segítő jelölések, a bejáratnál felállított hőkamerák és a kötelező testhőmérséklet-mérés mind a fenti célt szolgálják. A mérkőzés rendezői a helyszínen is folyamatosan tájékoztatják a szurkolókat a biztonság érdekében hozott szabályokról, személyesen és a stadion óriáskivetítőin egyaránt.

Szuperkupa-döntő: szabadtéren és biztonságban lesznek a nézők

Szuperkupa-döntő: szabadtéren és biztonságban lesznek a nézők

A budapesti Szuperkupa-döntő szervezését övező politikai állásfoglalások után az MLSZ a következőkre hívja fel a közvélemény figyelmét:

Tovább


A Szuperkupa-döntőre Budapestre érkezett Aleksander Čeferin, az UEFA elnöke is, aki mai sajtótájékoztatója előtt kiemelte: a szervezők semmiféle kockázatot nem vállalnak akkor, ha a szurkolók egészségéről van szó.

“Szorosan együttműködünk az MLSZ-szel és a magyar kormánnyal annak érdekében, hogy minden lehetséges óvintézkedést alkalmazzunk, amely megvédi a nézők és a résztvevők egészségét. Semmilyen kockázatot sem vállalunk az emberek egészségét illetően. Miközben fontosnak tartottuk, hogy a futball folytatódhasson a mostani nehéz időszakban, nézők nélkül is, a játék a szurkolók távollétében jelentősen vesztett a karakteréből. A szurkoló pótolhatatlan résztvevője a futballnak, mi pedig éjt nappallá téve azon dolgozunk, hogy megóvjuk azoknak az egészségét, akik részt vesznek ezen a mérkőzésen. Reményeink szerint a budapesti Szuperkupa-döntő csupán a kezdet, amelyet a szurkolók visszatérése követ az UEFA által rendezett mérkőzésekre” – fogalmazott az UEFA elnöke.

UEFA Szuperkupa-döntő: a biztonság mindenekelőtt

UEFA Szuperkupa-döntő: a biztonság mindenekelőtt

Szeptember 24-én mintegy húszezer szurkoló előtt rendezik meg a Bayern München-Sevilla Szuperkupa-döntőt a Puskás Arénában. A Magyar Labdarúgó Szövetség és az UEFA mindent megtesz a mérkőzésre kilátogató szurkolók egészségének védelme érdekében.

Tovább


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS