Állítsd össze a saját csapatod!

2010. január. 01., 00:00   |    

Állítsd össze a saját csapatod!

2013. október 17-én indul az MLSZ hivatalos Fantasy Futball játéka az MLSZ.hu-n, melyet a Statzup fejlesztett. A játék a Labdarúgó OTP Bank Liga küzdelmeinek objektíven mért statisztikáira épül, s minden szurkoló számára elérhető lesz egyszeri regisztráció után, teljesen ingyenesen, a http://fantasy.mlsz.hu címről.

Az MLSZ és a Statzup megállapodása alapján a játék a szezon végéig, folyamatosan bővülő funkciólistával fog üzemelni, s a felek kölcsönös elégedettsége alapján további három évre meghosszabbítják a megállapodást 2017 nyaráig.

Már az indulás előtt olyan nagynevű szponzorok láttak fantáziát a játékban, mint a Magyar Telekom Nyrt., a Microsoft Magyarország vagy épp az OTP Bank Nyrt., amelyek a játékosoknak értékes nyereményeket biztosítanak, többek között XBoxokat és nagyértékű okostelefonokat.

A Statzup egy 4 fős magyar startup, mely először az orosz InStat Football videoelemző cég méréseire építve indítja el saját termékeit. Az MLSZ Fantasy Futball Liga a projekt első terméke, referenciamunkája, melyet a következő hónapokban több nemzetközi verzió követ majd (első körben az orosz, török, lengyel, német, román bajnokságra épülő, teljesen lokalizált játékok, de a cél az, hogy tavaszra 15-17 bajnokság legyen elérhető vagy a szövetségekkel, klubokkal közösen, vagy saját márkával).

A csapat tervei szerint a fantasy játékon kívül készítenenek applikációt  Windows platformra, (XBoxra, illetve Windows 8-ra), iOS-re és Androidra, valamint a tervezőasztalon van egy rendszer, aminek keretein belül különböző érdekes statisztikákat lehet televíziós közvetítésben előzetesen vagy élőben megjeleníteni, A Statzup a játékot és az applikációkat szeretné más, kisebb költségvetésű sportágban is megvalósítaniel.

A csapat 2013-ban döntős volt a Smartmobil startup versenyen, 2. helyezést ért el a Microsoft Imagine Cup verseny magyarországi döntőjében, a Microsoft BizSpark és a Windows Azure $60K nevű startup programjainak, az MLSZ hivatalos partnere, az InStat Football partnere.

Grósz Judit, a Microsoft új technológiák meghonosításáért felelős vezetője elmondta: A Microsoft, amely a világ egyik legnagyobb eszközszállító és szolgáltató cége, évek óta számos kezdeményezéssel segíti a feltörekvő, fiatal vállalkozásokat, startupokat. Hiszünk abban, hogy a magyarországi szoftverfejlesztés egy ígéretes ága lehet a modernizálódó, megújuló magyar gazdaságnak, hiszen a piac gyakorlatilag korlátlan – a magyar bajnokságra épülő alkalmazás könnyedén adaptálható bárhol a világon. Régóta nyomon követjük a Statzup szakmai pályáját, amit az elmúlt egy évben szoftverlicenszekkel, szakmai támogatással, mentorálással, és 60 ezer dollar értékű fejlesztői platform hozzáféréssel támogattunk. Bízom benne, hogy részben ennek köszönhetően is a Statzup alkalmazásával hamarosan a világ számos országában találkozhatunk!

A projekt teljesen magyar tulajdonban van, az összes fejlesztés saját, csak a statisztikai adatok érkeznek külső forrásból.

A Telekom a hazai sportélet elkötelezett támogatójaként elkötelezett amellett, hogy olyan közösségi élményeket és eseményeket támogasson, amelyek fontosak a magyar közönség számára. Ezt szem előtt tartva örömmel állt a mai napon bejelentett, Telekom márkaértékeit hűen tükrőző innovatív Fantasy Futball játék mellé, amelyet a Telekom anyagi támogatáson kívül informatikai és távközlési eszközökkel is segít, továbbá a játékban résztvevők számára nyereményeként értékes 4G képes okostelefonokat és tableteket biztosít.

Mint ismert, a Telekom a hazai sportélet iránti elkötelezettség jeleként nemrég olyan speciális megoldást fejleszt ki a labdarúgás hazai szerelmeseinek, mint a – az iOS és az Android platformokon ingyenesen letölthető alkalmazások között folyamatosan TOP 10-ben található – Fociaréna okostelefon alkalmazást, amelynek használatával az OTP Bank Liga és a magyar válogatott mérkőzéseinek videóösszefoglalói röviddel a sportesemény után megtekinthetők.

A Telekom bízik abban, hogy az innovatív fejlesztésekkel, a 4G nyújtotta élmények segítségével minden hazai focirajongót meg tud ajándékozni, hogy kedvenc csapatát bíztathassa, mérkőzéseinek gólösszefoglalóját megnézhesse, és a Futball Fantasy segítségével pedig hétről hétre kedvenc csapata játékosainak statisztikai adatait, elemzéseit figyelemmel kísérhesse.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS