Álomkezdés után angol-verés Siófokon

2014. augusztus. 09., 22:05   |    

Álomkezdés után angol-verés Siófokon

A magyar strandlabdarúgó-válogatott eggyólos győzelemmel folytatta szereplését a Beach Soccer Euro League siófoki állomásán.

Az andorraiak pénteki 4-1-es legyőzését követően Weisz Tamás szövetségi edző felhívta játékosai figyelmét arra, hogy hasonló teljesítmény nem biztos, hogy elég lesz a folytatásban az angolok és a csehek ellen. Ughy Márkék megfogadták az edzői intelmet, és úgy kezdték az angolok elleni összecsapást, ahogyan az a "nagykönyvben" meg van írva.

A mieink meccsére telt ház jött össze az MLSZ Beach Arénában, és a közönség soraiból már a 2. percben felpattanhattak a helyükről a szurkolók, ekkor Ughy Márk látványos ollózással vette be az angol kaput. Ughy az 5. percben megismételte előző produkcióját, egy újabb ollózós találattal duplázta meg az előnyt, és hozta végképp tűzbe a közönséget. Az angolokat teljesen összezavarta a mieink viharos kezdése, így az első harmad valóságos fiesztát hozott, Fekete Viktor, Sebestyén Norbert és Fekete Viktor is lőtt egy-egy gólt, utóbbi ollózására alighanem az angolok is csettintettek volna, ha történetesen nem azt jelenti ez a találat, hogy a mieink már 5-0-ra vezetnek.

A harmad végén Lawson büntetőjével sikerült szépíteniük az angoloknak, de ezzel együtt sem tűnt úgy, hogy bármi is veszélyeztetheti a magyar sikert. A második felvonás első percében, Temple találata még mindig nem tette izgalmassá a meccset, a második tizenkét perc végén, Evans szabadrúgásból elért gólját követően viszont már nyugtalanabbul fészkelődtek a szurkolók a lelátón.

IMG_2001_k|(fotó: Soós Brigitta)

Az utolsó harmad Day góljával indult, ezzel lett 5-4, és ekkor már mindenki számára nyilvánvalóvá vált, hogy szó sem lesz nyugodt befejezésről. Szerencsére érkezett Turós Viktor, a csapat legfiatalabb tagja, és megtörte a magyar gólcsendet, majd Ughy a két szép után lőtt egy "csúnya" gólt is, 7-4-re alakítva az állást. Az angolokat nem olyan fából faragták, hogy háromgólos hátrányban feladják a meccset, Bowes büntetőből csökkentette a különbséget (7-5). Az utolsó másodpercekben a győzelmünk nem forgott ugyan veszélyben, de a dudaszó pillanatában a britek gondoskodtak róla, hogy a lehető legszorosabb legyen a vereségük (7-6).

A győzelem egyben azt is jelenti, hogy a mieink az első két hely valamelyikén zárják a viadalt, és ott lesznek jövő héten a spanyolországi döntőben. Hogy az első, vagy a második helyen jutnak ki a fináléba, az a vasárnapi (17.45, Digi SPORT), csehek elleni utolsó meccstől függ.

- Gratulálok a játékosaimnak, mert tökéletes hozzáállással, és a meccs nagy részében jól játszva sikerült megnyernünk a mérkőzést - mondta a mérkőzés után Weisz Tamás szövetségi edző. - Az első harmad nagyszerű volt, és a másodikban sem estünk annyira vissza, mint azt az eredmény mutatja, az angolok a túlzottan szigorú játékvezetői ítéleteknek köszönhetően kapott szabadrúgásokból tudtak felzárkózni. Az utolsó harmadban lőttünk két gólt, és voltak néhány szépen kidolgozott lehetőségünk is, a srácok nagyot küzdöttek, és megérdemelten nyerték meg a meccset. A továbbjutás már megvan, de a célunk három győzelem, ezért vasárnap, a csehek ellen úgy lépünk homokra, mintha a továbbjutásunk múlna a meccsen.

Magyarország-Anglia 7-6 (5-1, 0-2, 2-3) Magyarország: Ficsór Dávid - Ábel Péter, Jaksa Péter, Sebestyén Norbert, Ughy Márk Cserék: Berkes László, Simonyi Gábor, Turós Viktor, Fekete Viktor, Szacskó László

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS