Alsóházi rangadók a fővárosban

2021. február. 12., 10:57   |    

Alsóházi rangadók a fővárosban

Három nap alatt rendezik az OTP Bank Liga 21. fordulóját, a középső kör utolsó előtti fordulóját. Az Újpest a DVTK-val, a Budapest Honvéd a Budafokkal vív nagyon fontos alsóházi rangadót. A listavezető Ferencváros a legjobb formában lévő csapattal, a Mezőkövesddel találkozik.

ÚJPEST FC–DIÓSGYŐRI VTK
(Péntek, Szusza Ferenc Stadion, 20.00)
A lila-fehérek a múlt héten az MTK ellen megszakították bajnoki nyeretlenségi sorozatukat, majd Szolnokon győzve továbbjutottak a Magyar Kupában is. Hazai pályán ugyanakkor kirívóan gyenge az idei mérlegük, a MOL Fehérvártól 5-0-ra, a Ferencvárostól 4-0-ra kaptak ki. A Diósgyőr ellen majdnem két éve, 2019. február 23. óta nyeretlenek pályaválasztóként. A DVTK az első 2021-es bajnokiján nagy bravúrral nyert a Groupama Arénában, de ezen kívül tavaly március 14. óta minden idegenbeli bajnokiját elveszítette. A tizenhárom vendégként elveszített bajnokijából csak kettőn úszta meg kettőnél kevesebb kapott góllal.

PUSKÁS AKADÉMIA FC–PAKSI FC
(Szombat, Pancho Aréna, 14.45)
Idén még egyik csapat sem szenvedett vereséget az OTP Bank Ligában, jó formában vannak. A Puskás Akadémia a legutóbbi három bajnokiját megnyerte, pályaválasztóként november eleje óta veretlen, a legutóbbi öt mérkőzésén mindössze egy gólt kapott, mégpedig a Ferencvárostól. A Paks négy bajnoki mérkőzést játszott eddig idén, két győzelem, két döntetlen a mérlege. A 360 játékperc alatt 11 gólt szerzett. Novemberben a tolnaiak otthon 6-2-re megnyerték a két csapat egymás elleni mérkőzését. Viszont Felcsúton bajnoki mérkőzést eddig csak egyszer, 2017-ben tudtak nyerni.

KISVÁRDA MASTER GOOD–ZALAEGERSZEGI TE FC
(Szombat, Budapest, Szusza Ferenc Stadion, 17.00)
A ZTE a négy tavaszi bajnoki mérkőzésén még nem győzött, mivel az utolsó őszi találkozóján is pont nélkül maradt, a rossz sorozat hossza immár öt találkozó. Vendégként november eleje óta csak Diósgyőrben tudott nyerni, legalábbis a bajnokságban, hiszen csütörtökön a Magyar Kupában továbbment a Tiszafüred otthonában, 2-1-gyel. A Kisvárda ugyancsak idegenbeli 2-1-gyel ment tovább a MOL Magyar Kupában, mégpedig a Soroksár ellen. Az OTP Bank Ligában november 20. óta mindössze egyszer nyert (otthon, a MOL Fehérvár ellen), a meccsei felén döntetlent játszott. A legutóbbi két bajnokin pont nélkül maradt.

BUDAPEST HONVÉD–BUDAFOKI MTE
(Szombat, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 19.30)
A Honvéd a tízedik, a Budafok a tizenegyedik helyen áll a tabellán, a különbség két pont. A kispestiek december 23-án, a éppen a Budafok vendégeként, győzelemmel zárták az őszt, idén eddig egyszer nyertek, mégpedig a MOL Fehérvár vendégeként. Pályaválasztóként mindössze egyszer, a Diósgyőr ellen nyertek az OTP Bank Liga mostani idényében, de akkor 5-1-re. Idén mind a két eddigi hazai meccsük döntetlent hozott. A Budafok vendégként a legutóbbi négy meccsén csak egy pontot szerzett, de mindegyiken szerzett gólt. Az első húsz fordulóban csupán egyetlen alkalommal, Kisvárdán maradt kapott gól nélkül vendégként.

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–FERENCVÁROSI TORNA CLUB
(Vasárnap, Mezőkövesd, 14.30)
A tizenkét csapatból a Mezőkövesd aktuális veretlenségi sorozata a leghosszabb, hét bajnoki mérkőzésből áll. Pintér Attila csapata a legutóbbi öt hazai meccsét kivétel nélkül megnyerte. A Ferencváros viszont idegenben rendelkezik kiváló mérleggel, a 2020–2021-es idényben még veretlen, mindössze az MTK, a MOL Fehérvár és a Puskás Akadémia ellen nem nyert. A Mezőkövesd a két csapat legutóbbi borsodi mérkőzését, majdnem pontosan egy éve, 2020. február 22-én, 3-0-ra megnyerte.

MOL FEHÉRVÁR FC–MTK BUDAPEST
(Vasárnap, MOL Aréna Sóstó, 17.00)
A székesfehérváriak az Újpest elleni idegenbeli győzelem óta négy mérkőzésen tíz pontot veszített, a Puskás Akadémia meg is előzte. Pályaválasztóként az elmúlt két hónapban négy bajnokijából csak egyet tudott megnyerni, ez lényegesen gyengébb annál, amilyen mérleget az elmúlt években produkált otthon a csapat. Az MTK ellen novemberben veszített, miként kikapott a kék-fehérektől Felcsúton, 2018 októberében. AZ MTK a legutóbbi négy meccséből egyet nyert meg, idegenben legutóbb nyert Kisvárdán, egyébként október eleje óta csak a Ferencváros és a Zalaegerszeg otthonából nem tudott pontot elvinni.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS