Amatőr Kupa-győztes a Lipót

2019. május. 16., 18:18   |    

Amatőr Kupa-győztes a Lipót

A Magyar Kupában legtovább jutó két amatőr együttes mérkőzésén a lipóti csapat 2-0-ra legyőzte a Szarvast.

Az Amatőr Kupa-döntőt hagyományosan a Magyar Kupában legtovább jutó amatőrcsapatok, vagyis manapság a megye I-es vagy annál alacsonyabb szinten szereplő együttesek vívják. A mostani idényben a 7. fordulóig jutottak el a legjobban szereplő megyei gárdák a Magyar Kupában, közülük a speciális szabályok alkalmazásával a Lipóti Pékség és a Szarvasi FC (a 6. forduló után a nagyobb osztálykülönbségű ellenféllel szemben továbbjutó csapat) játszhatta az Amatőr Kupa fináléját.

A döntő győztese 2 millió forint díjazásban részesül, míg a második helyezett 1 millió forintot kap.

Megye I-es csapatok vették be az Új Hidegkuti Nándor Stadiont.

Út a döntőig:

A lipótiak a Kecskemét legyőzésével jutottak el a 7. fordulóig, ahol nagy csatában maradtak alul az Ajkával szemben (2–3), míg a Szarvas a DEAC legyőzését követően játszhatott a Haladással, de a szombathelyiek érvényesítették nagyobb tudásukat (1–3).

A Szarvas a negyedik helyen áll a Békés megye I-es bajnokság felsőházi rájátszásában, míg a lipótiak már megnyerték a Győr-Moson-Sopron megyei I. osztályt, eddigi 27 bajnokijuk közül csak egyen veszítettek pontokat.

A Lipót kezdte jobban a találkozót, az első védeni valója mégis Takács kapusnak akadt, aki Murvai lövését különösebb nehézség nélkül hárította. A lipótiak a játékrész derekán szögletből veszélyeztettek, de a fejes elszállt a kapu mellett. A 26. percben aztán már nem volt ilyen szerencséje a Szarvasnak, Zimonyi Dávid gurítása a bal alsóban kötött ki (0–1). 

A második félidőben egyenlő érők küzdelmével folytatódott a találkozó. Főleg mezőnyben ment a játék, a kapuk elvétve forogtak veszélyben.

A hajrában aztán ismét Zimonyi Dávid villant, akinek második góljával gyakorlatilag eldőlt, hogy a Győr-Moson-soproniak ünnepelhetnek győzelmet. A lefújásig az eredmény már nem változott, 2–0-ás győzelmet aratott a Lipót.

– Gratulálok a lipótiaknak a kupagyőzelemhez. A mérkőzés nagy részében kiegyenlített küzdelem zajlott a pályán. Főként az első félidőben az ellenfelünk többet birtokolta a labdát és veszélyesebb is volt a kapura. Mi ugyan szerkezetet váltottunk, a mezőnyben javult a helyzet, de sajnos továbbra sem sikerült értékesítenünk a lehetőségeinket. Most még fáj a vereség, de egy kis idő elteltével helyére kerülnek a dolgok, és a srácok is úgy fognak emlékezni erre a sorozatra, hogy egy jó kis kaland, a döntőbe jutás pedig gazi siker volt. Egy amatőr csapatnak, mint mi nagy tett volt eljutni a döntőbe és ünnep ilyen körülmények között szerepelni. Köszönöm mindenkinek – nyilatkozta Rétes Pál, a szarvasiak vezetőedzője az mlsz.hu-nak.

A kupagyőztesek öröme.

A győztes csapat szakvezetője, Varga Péter pedig úgy fogalmazott, hosszú út vezetett számukra az Új Hidegkuti Nándor Stadionig, de itt pályára lépni életre szóló élményt jelentett a számukra. 

Döntőhöz méltó iramú és színvonalú találkozót játszottunk. Megvoltak a lehetőségeink a mérkőzésen, ezekből kettővel tudtunk élni. Ennyi kellett, hogy megnyerjük az Amatőr Kupát. A boldogságunk határtalan. Nagy élmény volt ez a találkozó mind a játékosoknak, mind a szakmai stábnak – hangsúlyozta Varga Péter.    

Szarvasi FC 1905–Lipót Pékség SE 0–2 (0–1)
Gólszerző: Zimonyi (26., 85.)

Szarvasi FC 1905: Lévai – Kiri, Kukovecz, Szikora, Polonszki, Murvai (Kriska, 53.), Bakró (Klimaj, 73.), Medvegy – Furár, Zima, Sztojka

Lipót Pékség SE: Takács – Kapa Márkó, Molnár M., Bieder, Kapa Martin – Csete (Rigó, 82.), Vörös (Bella, 91.), Tóth L. – Varga T. – Zimonyi, Nyári (Schillinger, 70.)


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS