A Dunavarsány nyerte az Amatőr Kupát

2021. május. 05., 14:24   |    

A Dunavarsány nyerte az Amatőr Kupát

A Pest megyei együttes a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tarpát győzte le 2-1-re az amatőr csapatok kupadöntőjében, az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

Az Amatőr Kupa-döntőt hagyományosan a Magyar Kupában legtovább jutó amatőrcsapatok, vagyis manapság a megye I-es vagy annál alacsonyabb szinten szereplő együttesek vívják. A mostani idényben az egyaránt a 8. körig jutó Tarpa SC és a Fémalk-Dunavarsányi TE csapott össze a trófeáért.

A Tarpa a főtáblán büntetőkkel győzte le a Komáromot, majd 4–1-re legyőzte a Felsőzsolcát, végül a DVTK állította meg (3–0). A Dunavarsány útja pedig a Körösladányon (2–1) és a Kabai Meteorit SE-n (2–0) keresztül vezetett az amatőrök döntőjébe, végül a Budafok ejtette ki egy kiütéses, 11–0-s győzelemmel. 

A két megyei együttes az Új Hidegkuti Nándor Stadionban csapott össze, már nézők előtt. Azért is nagy lehetőség volt a döntő a két kiscsapat számára, mert az M4 Sport élő közvetítésének köszönhetően az egész ország követhette játékukat.

A vezetést már a 8. percben megszerezte a Pest megyei együttes, Novák Richárd szép akció végén talált be (0–1). A Dunavarsány továbbra is igyekezett irányítani a találkozót, a 12. percben azonban a Tarpa egyenlíthetett volna: egy szabadrúgást követően Gál Richárd fejesét védte Kovács Tamás. Ezt követően is támadásban maradt a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei együttes; a 18. percben is közel járt a gólhoz is, de Vajda lövése megpattant egy védőn, így szöglet lett belőle. Nem sokkal később pedig Meiszter találta el az oldalhálót.

Az első félidő második felében a Tarpa irányította a mérkőzést, meg is voltak a lehetőségei az egyenlítésre, de támadói a kapu előtt nem voltak kellően határozottak. A Dunavarsány elsősorban az előny őrzésére törekedett, de egy-két ellentámadás végén kialakított azért veszélyes lehetőséget, ám a második találat megszerzése nem jött össze, így 1–0-s varsányi vezetésnél ért véget a félidő.

A fordulást követően az első komolyabb helyzetet az 53. percben láthattuk, ekkor a Tarpa támadott, de a távoli lövés nem talált kaput. A gólhoz továbbra is a határmenti együttes állt közelebb. A 65. percben ismét nagy helyzet maradt ki, Králik Balázs elől pöccintették ki a labdát, majd a szöglet után kapufát találta el a Tarpa, az ismétlés pedig bár a hálóban kötött ki, a gól les miatt érvénytelen volt.

A kirúgást követően megindult viszont a Dunavarsány, a korábbi tarpai játékos, Bata Csongor egyedül tört kapura, a tizenhatos vonalánál kicselezte védőit és megszerezte csapata második találatát (0–2). A tarpaiak szívósan küzdöttek tovább, egy pillanatig sem adták fel a küzdelmet, és a 80. percben, egy védelmi hibát kihasználva Szabó Roland góljával szépítettek (1-2). Három perccel később két tarpai ziccer is kimaradt, a második után a gólvonalról szabadított fel a dunavarsányi védelem. 

Az ötperces hosszabbítás végéit a tarpai játékosok több nagy lehetőséget is kialakítottak, de egyiket sem sikerült kihasználniuk, így a hajrában nagyot küzdő Dunavarsány 2-1-re megnyerte a találkozót, és megszerezte az Amatőr Kupát. A győztesnek járó érmeket és a trófeát Vámos Tibor, az MLSZ Versenyigazgatója és Lovász Tamás budapesti megyei igazgató adták át.

Tarpa SC-Fémalk-Dunavarsány 1-2 (0-1)
Gólszerző: Szabó R. (80.), ill. Novák (8.), Bata (68.)


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS