Április 8-i fegyelmi döntések

2014. április. 08., 16:32   |    

Április 8-i fegyelmi döntések

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága április 8-i ülésén az alábbi határozatokat hozta.

NB I

Vermes Krisztián (Mezőkövesd) 2, Pátkai Máté (Győr) 1, Tóth Balázs (Puskás FC) 2 soron következő férfi felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Heizler János kapusedző (Paks) a kispadtól és az öltözőtől 1 soron következő NB I-es bajnoki mérkőzésre szóló eltiltásban, Sándor Tamás edző (DVSC) írásbeli megrovásban részesült.

A FEB tárgyalás megtartása után az FTC-vel szemben a DVSC elleni mérkőzéssel kapcsolatban kiszabott korábbi 300.000 Ft-os pénzbüntetést 250.000 Ft-ra mérsékelte.

A FEB az Újpest – FTC mérkőzéssel kapcsolatban rendezési hiányosságok, a hazai szurkolók részéről történt pirotechnikai eszközök használata és megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt az Újpestet, mint visszaesőt 450.000 Ft, a vendég szurkolók részéről történt pirotechnikai eszközök használata és megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt az FTC-t, mint visszaesőt 300.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.
A mérkőzésen mindkét táborból felhangzottak az ellenfelet, valamint a labdarúgókat minősíthetetlen kifejezésekkel illető rigmusok. Mindkét klub fegyelmi vétségét visszaesőként vette számba a bizottság. A büntetések közti különbség oka az, hogy a hazai szektorból több alkalommal használtak pirotechnikai eszközöket, és a megbotránkoztató rigmusok is többször hangzottak el.
A Fegyelmi Szabályzat egyértelműen fogalmaz a trágár, megbotránkoztató, mások emberi méltóságát semmibe vevő, rasszista nézőtéri megnyilvánulásokkal kapcsolatban: "Fegyelmi vétséget követ el, aki nagy nyilvánosság előtt az emberi méltóságot az által sérti, hogy mást, vagy másokat a nemzeti, etnikai, faji, vallási vagy a lakosság egyes csoportjaihoz való tartozás miatt becsmérel vagy megaláz. A Fegyelmi Bizottság köteles eljárni azon labdarúgóval vagy sportszakemberrel szemben, aki a labdarúgással összefüggésben bárkit nyilvánosan, súlyosan becsületsértő kifejezésekkel illet, faj, bőrszín, nyelv, vallás, vagy földrajzi hovatartozása miatt". A rasszista tartalmú megnyilvánulásokat az MLSZ - az UEFA irányelveinek megfelelően - minden esetben súlyosan szankcionálja.


A FEB a DVSC – Győri ETO mérkőzéssel kapcsolatban rendezési hiányosságok, a hazai szurkolók részéről történt pirotechnikai eszközök használata miatt a DVSC-t, mint visszaesőt 150.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

Ligakupa

A FEB a Lombard - FTC mérkőzéssel kapcsolatban a vendégszurkolók részéről történt megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt az FTC-t 100.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

A FEB a Szigetszentmiklós - Diósgyőr mérkőzéssel kapcsolatban rendezési hiányosságok (a rend nem megfelelő biztosítása) miatt a Szigetszentmiklóst, mint visszaesőt 100.000,- Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

NB II

Pados Patrik (Sopron) 1 soron következő férfi felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A FEB tárgyalás megtartása után Birtalan Botond (Tatabánya) korábbi 3 mérkőzésre szóló eltiltását hatályában változatlanul fenntartotta.

A FEB tárgyalás megtartása után Miskolczi László (Kisvárda) korábbi 2 mérkőzésre szóló eltiltását 1 mérkőzésre szóló eltiltásra mérsékelte.

NB III

Kovács Szabolcs (Balatonfüred) 1, Kaszás Norbert (Felsőtárkány) 1, Major Máté (Andráshida) ellenfelének súlyos sérülés okozásáért 4 következő férfi felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Pári Sándor edző (Újbuda) írásbeli megrovásban részesült, Futó Tamás vezetőedző (Tököl) és Kvanduk János vezetőedző (Szekszárd), mint visszaeső a kispadtól és az öltözőtől 1-1, Króner Péter vezetőedző (Dunaharaszti) és Koleszár György vezetőedző (Tiszaújváros) a kispadtól és az öltözőtől 3-3 soron következő NB III-as bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A FEB a Jászapáti - Létavértes mérkőzéssel kapcsolatban rendezési hiányosságok miatt a Jászapátit írásbeli figyelmeztetésben részesíti.

A FEB a Tiszaújváros – Putnok mérkőzéssel kapcsolatban főrendező súlyosan sportszerűtlen viselkedése miatt a Tiszaújváros 50.000 Ft pénzbüntetést kapott.

Női felnőtt nagypályás bajnokságok és kupák

A FEB tárgyalás megtartása után Farkas Mónika (Monor) korábbi 1 mérkőzésre szóló eltiltását hatályában változatlanul fenntartotta.

Női és férfi futsal bajnokságok és kupák

A FEB tárgyalás megtartása után Fehér Zsolt vezetőedző (Dunakeszi) korábbi a sportszakmai tevékenységtől 2014. március 25-től kezdődően 4 (négy) hónapra szóló eltiltását hatályában változatlanul fenntartotta.

Klement Richárd (Magyar Máltai Szeretetszolgálat) 2, Kurucz László (Rubeola) 1, Tatai József (Veszprém) 1, Ruzicska Attila (Déli Dupont), mint visszaeső 2 soron következő felnőtt futsal bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

David Madrid Sanchez vezetőedző (ETO Futsal) írásbeli megrovásban részesült.

Színes lapok miatt kiszabott pénzbüntetések

FTC 30, Paks 36, Diósgyőr 30, Mezőkövesd 36, Orosháza 10, Baja 10, Ajka 12,5 ezer Ft.

A Fegyelmi Bizottság által határozatban kiszabott pénzbüntetésekből befolyt összeg teljes egészében az MLSZ által létrehozott Focisegély Alapítványhoz kerül. Az alapítvány a hazai labdarúgás - szociális, egészségügyi vagy egyéb okok miatt - segítségre szoruló és arra érdemes személyeit (elsősorban egykori labdarúgókat) támogatja. Az Alapítványhoz fordulhat minden egykori labdarúgó, vagy közeli hozzátartozója, ismerőse, barátja, aki úgy ítéli meg, hogy az adott korábbi futballista, rossz életkörülményei vagy egészségi állapota miatt anyagi segítségre szorul.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS