Átadták a Nagyerdei Stadiont

2014. május. 01., 23:25   |    

Átadták a Nagyerdei Stadiont

Csütörtök este átadták a debreceni Nagyerdei Stadiont.

Másfél héttel a felcsúti Pancho Aréna átadása után újabb stadiont avattak fel, a debreceniek birtokba vették a város új létesítményét, a Nagyerdei Stadiont. Az átadón beszédet mondott Orbán Viktor miniszterelnök, aki úgy fogalmazott: "Ma ismét közelebb kerültünk egy stadionnal a világ élvonalához".

Kósa Lajos, Debrecen polgármestere köszönetet mondott a tervezőknek és a kivitelezőknek, s reményét fejezte ki, hogy igazi oroszlánbarlang lesz a DVSC nagyerdei otthona.

A 20 340 fő befogadóképességű stadion megnyitója - a görög katolikus, a református és a római katolikus egyház püspökeinek áldása után - nagyszabású kulturális és sportgálával folytatódott a debreceni Nagyerdőben. A műsor nemzetközi sztárja Lou Bega volt, rajta kívül fellépett Király Viktor, Keresztes Ildikó, Radics Gigi és Miklósa Erika, közreműködtek a Kodály Filharmonikusok és a debreceni Valcer táncstúdió.

Az énekesek után a futballisták vették át a stafétát, a DVSC jelenlegi játékosai egymás ellen futballoznak, majd a DVSC All Star-Magyar Válogatott All Star gálamérkőzését láthattak a látogatók.

A magyar válogatott május 22-én mutatkozik be a Nagyerdei Stadionban, a dánok elleni felkészülési mérkőzésre szóló jegyek péntek reggeltől vásárolhatók meg.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS