Átadták az idény legjobbjainak járó díjakat

2014. június. 02., 13:14   |    

Átadták az idény legjobbjainak járó díjakat

Hétfőn délben Telkiben, az MLSZ edzőközpontjában tartották meg az idei RangAdó Díjátadót, amelyen a 2013-2014-es idény legjobbjai vehettek át elismeréseket.

Az átadó ünnepséget a két műsorvezető, Takács Rita és Hajdú B. István nyitotték meg, majd a felvezető produkció Tóth Gabié volt, aki két dalt adott elő. Elsőként az Év Játékvezetőjének járó elismerést adták át.

Ebben a kategóriában a három jelölt Andó-Szabó Sándor, Kassai Viktor és Erdős József volt, közülük a 34 éves, 2006 óta NB I-es kerettag Andó-Szabó Sándor lett a nyertes, a díjat Puhl Sándortól, a játékvezetői bizottság alelnökétől vette át.

Az Év Edzője díjat Gellei Imre, az MLSZ szakmai bizottságának elnöke adta át. A három jelölt Artner Tamás, Horváth Ferenc és Kondás Elemér volt, közülük utóbbi, a DVSC-vel bajnoki címet szerző szakember nyerte el az elismerést.

|

A nem túl erősre sikerült 2012-2013-as idény után (hatodik hely a bajnokságban) Kondás Elemér ismét bajnokcsapatot faragott a DVSC-Tevából, 2012 után második alkalommal. A debreceniek a 15. fordulóban vették át az első helyet a tabellán a Videoton FC-től, és onnantól kezdve egészen az idény végéig megőrizték vezető pozíciójukat. A DVSC szerezte a legtöbb gólt a bajnokságban, és szintén a szakmai munka magas minőségét jelzi, hogy a válogatott szakmai stábja jelenleg négy debreceni futballistával is számol a keretben.

Az idei évben a Fair Play-díjat az MTK nyerte, az elismerést átvevő Domonyai László elmondta: nagyon büszke arra, hogy sorozatban ötödik alkalommal nyerte el a díjat a klub, amiben elévülhetetlen érdemei vannak a Garami József vezette szakmai stáb nagyszerű nevelő munkájának.

Az év női felfedezettje volt a következő kategória, amiben Kaján Zsanett, Magyarics Zoé és Szabó Viktória kapta a legtöbb szavazatot, közülük a fiatal kora ellenére az A-válogatottban is alapembernek számító Kaján Zsanett vehette át a díjat Török Gábortól, a Női Bizottság elnökétől.

Kaján Zsanett|

A férfiak hasonló kategóriájában Kalmár Zsolt, Márkvárt Dávid és Radó András kapta a legtöbb szavazatot, közülük Kalmár Zsolt vehette át a győztesnek járó díjat. A győriek középpályása valósággal berobbant idén a hazai futballba. Míg az előző idényben az ETO második csapatában futballozott, a mostani szezon végére stabil kezdője, sőt kulcsembere lett a zöld-fehéreknek, illetve vezére az U19-es válogatottnak, és május 22-én, még 19. születésnapja előtt bemutatkozott az A-válogatottban is.

Az ünnepség az ExperiDance produkcióját követően folytatódott, méghozzá a legjobb női játékos díjának átadásával. Bíró Barbara, Heike Manhart és Zeller Dóra volt a három jelölt, közülük a Viktória osztrák válogatott focistája győzött, akinek Illyés Gábor, a Jet-Sol üzletfejlesztési igazgatója adta át a díjat.

|

Heike Manhart, a Viktória FC Grazból szerződtetett osztrák válogatott játékosa biztos pont volt a szombathelyieknél, a több poszton is bevethető futballista egész idényben bizonyította, hogy jó ötlet volt a leigazolása, ezt egyébként a bajnokságban szerzett 20 gólja is igazolja.

Az OTP Bank Liga legjobb játékosának járó elismerést Nyilasi Tibor adta át, a három legtöbb szavazatot kapott futballista Kulcsár Tamás, Leonardo és Szakály Péter voltak, a díjat Szakály Péter vehette át Nyilasi Tibortól. Szakály Péter a bajnokcsapat motorja volt az idényben, hét gólja és megannyi gólpassza nélkül aligha lett volna bajnok a Loki.

|

Özvegy Deák Ferencné és az MLSZ főtitkára, Vági Márton adták át a következő díjat, mégpedig az OTP Bank Liga gólkirályának járó elismerést, amit a kialakult holtverseny miatt ketten nyertek el: Nemanja Nikolics és Simon Attila, akik egyaránt 18-18 találattal zárták az idényt.

A műsor következő programpontjaként a Honeybeast zenekar adta elő a júliusi, magyarországi U19-es Európa-bajnokság hivatalos dalát.

|

Két közönségdíjat is kiosztottak az ünnepség végén, az év legszebb góljára és az év legjobb játékosára is szavazhattak a szurkolók. Előbbi kategóriában a szavazók közül kisorsolt szerencsés szurkoló, Barbalics Milán adta át a díjat, a legtöbb szavazatot Kabát Péter egyik bajnoki találata kapta. Az Újpest támadója szerényen elmondta: úgy érzi, hogy nem ő szerezte az elmúlt év legszebb gólját, de ha már így alakult, köszönetet mond azoknak, akik rá voksoltak. Kabát Péter néhány másodperc múlva duplázott, ezúttal Blayer Zsófia szólította a színpadra az év játékosa díj átvételéhez, rá szavaztak ugyanis a legtöbben a szurkolók közül ebben a kategóriában.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS