Átveheti a vezetést a DVSC-Teva

2012. szeptember. 22., 10:39   |    

Átveheti a vezetést a DVSC-Teva

A nyolcadik fordulót rendezik a hétvégén az OTP Bank Ligában. Négy mérkőzést játszanak szombaton.

ÚJPEST FC– KTE-PHOENIX MECANO
(Szeptember 22., szombat, 14.00)

A legutóbbi két fordulóban nem született gól az Újpest bajnoki mérkőzésén, a legutóbbi három fordulóban nyeretlen a csapat. A lila-fehérek az első hét fordulóban hat pontot gyűjtöttek, ami az egyesület múltjához képest nagyon kevés, ugyanakkor több, mint a tavalyi kettő. A Szusza Ferenc Stadionban a negyedik meccs következik, eddig minden „eredménytípusból” született egy (győzelem-döntetlen-vereség). Szeptember 22-én egyébként öt éve, a REAC ellen idegenben játszott a csapat, akkor 1-1-es döntetlen született. A KTE története egyik leggyengébb idénykezdetét produkálta az élvonalban, csak öt pontot gyűjtött. Igaz, egyetlen győzelmét a legutóbbi idegenbeli mérkőzésén, Pécsen érte el. Aligha vigasztalja a kecskemétieket, hogy két éve, 2010 őszén a hetedik forduló után csak három pontja volt a gárdának, mégis bennmaradt az élvonalban. A Hírös város csapata ugyanakkor minden mérkőzésén szerzett gólt, s ezzel rajta kívül csak a Győr és a Bp. Honvéd dicsekedhet. Egyenletes a kecskeméti góltermelés: minden mérkőzésen egy gól. Megbízott vezetőedzőként Szabó István irányítja a KTE-t. A két csapat eddig négy bajnoki mérkőzést vívott a Megyeri úton, mindegyiket az Újpest nyerte meg.

EGRI FC–DVSC-TEVA
(Szeptember 22., szombat, 16.00)

Az egriek ezúttal Diósgyőrben fogadják hazai mérkőzésen soros ellenfelüket. Debrecenben már játszottak, a DVSC ellen még nem a mostani idényben – a második hazai mérkőzésük színhelye ugyanis a Nagyerdő volt, ahol 0-2-ről felállva pontot szereztek a Ferencváros ellen. A mostani a harmadik találkozó, amelyen az Eger pályaválasztóként szerepel a bajnoki idényben, az újonc a korábbi két találkozón döntetlent játszott. A vendégek győzelmükkel átvehetik a vezetést a tabellán, miután az MTK kikapott péntek este Szombathelyen. Ugyanakkor eddig nagy különbség van a DVSC-Teva hazai és idegenbeli teljesítménye között. A Debrecenben hibátlanul teljesítő csapat vendégként kikapott Kaposváron (igaz, nem a legerősebb összeállításában), döntetlent játszott Újpesten, s csak Pécsen nyert, nagy nehezen, Adamo Coulibaly 10 perc alatt lőtt triplájával fordítva 3-2-re. Az Eger legutóbbi élvonalbeli szezonjában (1986–1987) mindkét mérkőzést az akkor DMVSC néven szereplő hajdúsági együttes nyerte meg.


BP. HONVÉD–KAPOSVÁRI RÁKÓCZI
(Szeptember 22., szombat, 16.00)

A szezont parádésan kezdő, a 7. forduló után már csak az ötödik helyen álló Honvéd – részben talán Kemenes Szabolcs hiányzása miatt is – az utóbbi hetekben megtorpant, a legutóbbi négy mérkőzéséből csak egyet nyert meg a bajnokságban. A legutóbbi két meccsét elveszítette, igaz, az első két helyezettől kapott ki. Ugyanakkor dicséretes, hogy a csapat eddig minden fordulóban szerzett gólt. A piros-feketék 13 pontot szereztek eddig, tavaly 15, 2010-ben ugyancsak 13 pont állt a nevük mellett a hetedik forduló után. A fordulót a 11. helyen váró Kaposvár ellen már visszatérhet Kemenes. A somogyi alakulat a legutóbbi három mérkőzésén nyeretlen, a legutóbbi kettőn nem szerzett gólt. Ugyanakkor idegenben, egyetlen, pápai mérkőzését leszámítva, mindig lőtt gólt a Rákóczi. A szezon eddigi győztes mérkőzésének hőse, a horvát Bojan Vrucina felépült sérüléséből.


LOMBARD PÁPA TERMÁL FC–PMFC-MATIAS
(Szeptember 22., szombat, 18.30)

A forduló előtt a 10. helyen álló Pápa a legutóbbi két mérkőzésén győzött. Az elsőnél megbízottként Kovács László, a másodiknál a már kinevezett vezetőedző, Zsivóczky Gyula irányította a csapatot. Az idegenbeli győzelmet a Kazahsztánból visszatért Goran Marics góljai biztosították. A Pápa nyolc pontot gyűjtött eddig, ez csak kettővel kevesebb, mint a tavalyi nagyszerű idénykezdet utáni 10 pont. A hazai mérkőzésein 2012 őszén a csapat három találkozóból eddig egyet nyert meg, a legutóbbit. A 12. helyezett Pécs a legutóbbi hat fordulóban nyeretlen, viszont az egyetlen győzelmét (az első fordulóban) idegenben, a Paks ellen érte el. A hét fordulóból négyen nem szerzett gólt. A 2011–2012-es szezonban Pápán gól nélküli döntetlen játszott a két együttes.

A 8. forduló vasárnapi programja:

Videoton FC-Győri ETO FC 16:30 ó
FGSZ Siófok-Ferencváros 18:30 ó


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS