Augusztus közepén indul a női NB I-es szezon

2020. július. 17., 10:47   |    

Augusztus közepén indul a női NB I-es szezon

Sok játékos váltott már klubot a nyáron, az együttesek kezdik a felkészülést a bajnoki rajtra. Többen is külföldre szerződtek a Simple Női Ligából, a Bundesliga három magyar válogatott játékosnak is új csapatot adott.

Az OTP Bank Ligával egy időben, az augusztus 15-i hétvégén indul el a női NB I-es versengés, a Simple Női Liga 2020-2021-es szezonja is.

A sorozatban az előző kiírás nyolc csapata, az FTC-Telekom, az MTK Hungária, a DVTK, az Astra, a Haladás-Viktória, az ETO, a Kelen SC és a Szent Mihály vehet részt. A 2019-2020-as szezon a koronavírus járvány miatt a 13. forduló után ért véget, a záró táblázat élén álló két csapat párharca pedig nem az aranyéremről, hanem a nemzetközi kupaindulásról döntött – így senki nem búcsúzott az NB I-ből és feljutót sem köszönthettünk az élvonalban.

Bár messze van még az átigazolási időszak vége – az amatőr labdarúgók augusztus 31-ig, a profik pedig szeptember 22-ig válthatnak klubot –, több játékos már bejelentette átigazolását a női mezőnyben.

Kocsán Petra például, aki a Fradi egyik alapemberének számított, az új szezontól a rivális MTK mezét viseli és már túl is van az első közös edzésen új csapatával. A Bajnokok Ligája selejtezőjében induló Ferencváros pedig légiósokkal erősítette meg sorait. A nyártól kanadai-svéd hálóőr, Chandra Bednar őrzi majd a Fradi kapuját; a mezőnybe pedig az SC Bragától érkezett a 75-szörös portugál válogatott, Vanessa Marques. Samu Anna, Marija Aleksic és Diószegi Fanni viszont elhagyta a zöld-fehéreket, csakúgy mint Csiki Anna, aki azóta már be is mutatkozott, sőt első mérkőzésén gólt is szerzett a svéd élvonalban, a Kopparbergs-Göteborg FC-ben.

Külföldre szerződött az MTK 21 éves középhátvédje, Turányi Lilla is, aki a Bundesligában, Zeller Dóra és Csiszár Henrietta klubjánál, a Bayer Leverkusennél folytatja. A német első osztályú bajnokságban gyakran találkozhat majd magyar ellenfelekkel, hiszen az eddig is légiós éveit töltők mellett a nyáron az ETO-ból Süle Dóra és Kovács Laura is Németországba, a SC Sand Frauenhez szerződött.

Rajtuk kívül is volt mozgás a női NB I-ben, Rácz Zsófia például Szombathelyt elhagyva az Astrához igazolt; az MTK-tól pedig búcsúzott Papp Dóra (aki szintén külföldön folytatja pályafutását) és Csolti Réka, Nagy Lilla, érkezett viszont Diószegi Fanni.

A többi csapat sem tétlenkedett, mind a nyolc együttes készül az új idényre. Az összes átigazolást összefoglaló cikkel a bajnokság kezdésére készülünk.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS