Az 50. Amatőr Kupa-döntőt rendezik vasárnap

2014. május. 24., 16:59   |    

Az 50. Amatőr Kupa-döntőt rendezik vasárnap

Pest megyei házi döntőt rendeznek az amatőrök kupasorozatában: a Pilis másodszor, a Biatorbágy először finalista. A finálét 16 órás kezdéssel, a Magyar Kupa előmérkőzéseként rendezik meg a Puskás Ferenc Stadionban.

Május 25-én, vasárnap ünnepli 50. évfordulóját az amatőrök részére kiírt, Szabad Föld Kupa néven indult, ma Amatőr Kupaként ismert sorozat, melynek mostani résztvevői a megyei I. osztályú Biatorbágy és a megyei II. osztály Keleti csoportjából idén feljutó Pilis. Utóbbi együttes már a fél évszázaddal ezelőtt, 1964. november 7-én rendezett első fináléban is részt vett, igaz, kupa nélkül tért haza (Budaörs – Pilis 2:1), az utódok a jubileumon javíthatnak, ismét egy Pest megyei rivális ellen.

Gyöngyösi Károly, a pilisiek jelenlegi elnökségi tagja ötven évvel ezelőtt ott volt a Népstadion gyepén a Budaörs elleni kupadöntőn, és azóta is folyamatosan a klub szolgálatában dolgozik, volt már vezetőedző, és technikai vezető is az egyesületnél.

- Fiatal, hajtós, jó kis társaság a miénk, vannak persze rutinos játékosaink is, akik képesek meccseket eldönteni - mondta Gyöngyösi Károly a Sportszelet című megyei lapnak. - Nem láttam ugyan játszani mostanában a Biatorbágyot, de azt tudom, hogy korábbi NB I-es labdarúgók is vannak a keretükben, tehát nyilván erős, jó csapatról van szó. Egyetlen találkozón azonban minden előfordulhat. Remélem, az utódok miattuk, értük is küzdve megnyerik majd a kupát, ha már nekünk nem jött össze 50 évvel ezelőtt.

Gyöngyösi Károly Mico Smiljanicra, Nikolov Balázsra és a játékos-edzőre, Nagy Lajosra utalt, mikor volt élvonalbeli játékosokat említett az ellenfélnél, a Biatorbágy rutinban tehát előnyből vág neki a finálénak.

– Véleményem szerint nem jelenthetjük azt ki, hogy erősebbek vagy jobbak vagyunk, mint a Pilis, főleg úgy, hogy jövőre már egy bajnokságban fogunk szerepelni velük - vélekedett ugyanakkor Nagy Lajos, a Biatorbágy vezetőedzője. - Mivel egy mérkőzésen dől el a kupa sorsa, ezért bármi lehet, és úgy készülünk, hogy egy velünk azonos szintű csapat ellen kell majd nyerni. Ellenfelünknek rendkívül erős a támadójátéka, nem véletlenül szereztek annyi gólt a saját bajnokságukban. Kiélezett párharc lesz.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Rangadót nyert, az élvonal kapujában a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS