Az Ajka zárkózna a Gyirmóthoz, a DVSC a Soroksárral játszik

2021. április. 02., 09:26   |    

Az Ajka zárkózna a Gyirmóthoz, a DVSC a Soroksárral játszik

Péntek este a Vasas szegedi vendégjátékával kezdődik a Merkantil Bank Liga 30. fordulója. A további mérkőzéseket vasárnap rendezik.

SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA–VASAS FC
(Péntek, Szeged, 20.00)

A szegediek a legutóbbi négy mérkőzésükön veretlenek maradtak, tíz pontot gyűjtve felkapaszkodtak a középmezőnybe. A tizenkettedik helyen állnak. Pályaválasztóként október 18. óta csak a legutóbbi, Szolnok elleni presztízscsatát nyerték meg. A Vasas a második helyen áll, nagy tavaszi sorozata után a legutóbbi két fordulóban csak egy pontot szerzett. A legutóbbi három idegenbeli meccséből csak egyet nyert meg, de az a listavezető DVSC elleni „hatpontos” rangadó volt.

SZOMBATHELYI HALADÁS–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS
(Vasárnap, Szombathely, 14.30)

Mindkét csapat jó formában játszott a válogatott mérkőzések miatti szünet előtt. A Haladás a legutóbbi mérkőzésén veretlen maradt, a nyolcadik helyen áll. Pályaválasztóként szeptember vége óta kizárólag a Gyirmóttól kapott ki, a legutóbbi két mérkőzését kapott gól nélkül megnyerte. A Nyíregyháza közvetlenül a vasi zöld-fehérek előtt áll. A legutóbbi hat fordulóban ötször nyert, majd legutóbb döntetlent játszott. Vendégként a legutóbbi két meccsét megnyerte.

GYIRMÓT FC GYŐR–FC AJKA
(Vasárnap, Gyirmót, 16.30)

A forduló rangadójának ígérkezik ez a találkozó! A Gyirmót nagyon jól kezdte a tavaszt, de a legutóbbi három meccsén csak döntetleneket játszott. Otthon legutóbb a Szeged-Csanáddal „ikszelt”. Ugyanakkor kiemelendő, hogy a legutóbbi három hazai bajnokiján nem kapott gólt. Az Ajka már az ötödik helyen áll, a 2021-es bajnoki mérkőzéseiből csak egyet nem nyert meg, még veretlen. Idegenben a legutóbbi négy mérkőzését megnyerte, 14 gólt szerezve.

SZENTLŐRINC SE–WKW ETO FC GYŐR
(Vasárnap, Szentlőrinc, 16.30)

A Szentlőrinc a tizennyolcadik helyen áll, csupán az első 2021-es bajnokiját nyerte eddig meg. Pályaválasztóként a legutóbbi öt bajnokijából csupán egyen, a Szeged-Csanád ellen megnyert találkozón tudott gólt szerezni. Az ETO a tizenegyedik helyezett, a legutóbbi két fordulóban összesen egy pontot tudott gyűjteni. Vendégként november vége óta nem szerzett pontot, 360 játékperc alatt egy gólt szerzett, a legutóbbi 270-ben egyet sem.

BUDAÖRS FC–DOROGI FC
(Vasárnap, Tatabánya, 16.30)

A Budaörs egyre hátrább csúszik a tabellán, a kilencedik helyen áll. A 2021-es bajnoki mérkőzésein még nem aratott győzelmet. Pályaválasztóként a legutóbbi öt bajnoki találkozóján mindössze két pontot szerzett. A Dorog más irányú utat jár, a tizennegyedik, mondhatni már tizennegyedik. Az idei bajnoki mérkőzésein még veretlen, de a legutóbbi hat fordulóból ötször döntetlent játszott.

DEBRECENI VASUTAS SC–SOROKSÁRI SC
(Vasárnap, Debrecen, 17.00)

A listavezető DVSC-nek akadt egy gyengébb periódusa, el is veszítette az első helyet, de a legutóbbi két győzelem újra az élre vitte. Pályaválasztóként legutóbb nyert a Kaposvári Rákóczi ellen, de előtte kikapott két közvetlen riválisától, a Vasastól és a Gyirmóttól. A Soroksár a hatodik helyen áll, de vendégként nem túl jó a mérlege, idén eddig csak Kazincbarcikán győzött, a másik három találkozón gólt sem szerzett.

BFC SIÓFOK–PÉCSI MECSEK FC
(Vasárnap, Siófok, 17.00)

A Siófok a kiesés ellen harcol, legutóbbi döntetlenével picit javított helyzetén, megtörte vereségsorozatát. Március közepe óta a sportigazgató, ifjabb Mihalecz István irányítja a csapatot, már vele játszott döntetlent a Kaposvár elleni, somogyi rangadón. A PMFC a negyedik helyen áll, négy ponttal lemaradva a második helyezett Vasastól. A piros-feketék a legutóbbi négy meccsükből csak egyet nyertek meg. Vendégként eddig csak Nyíregyházán, a DVSC ellen és Győrben az ETO-tól kaptak ki.

SZOLNOKI MÁV FC–KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC
(Vasárnap, Szolnok, 17.00)

A Szolnok nem zárta jó formában a március közepéig tartó szakaszt. Miután egy tizenegy mérkőzésből álló veretlenségi sorozatot produkált, a legutóbbi öt bajnoki meccséből négyet elveszített. Egyetlen győzelmét a Vasas ellen aratta! Idén eddig csak háromszor játszott pályaválasztóként, két győzelem és egy vereség a mérlege. A Rákóczi a tizenötödik helyen áll, a legutóbbi négy fordulóban nyeretlen maradt. Idegenben 2021-ben még nem szerzett gólt, a legutóbbi három meccsét elveszítette.

AQVITAL FC CSÁKVÁR–KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC
(Vasárnap, Csákvár, 17.00)

Két pont van mindössze a két csapat között, a Kazincbarcika a tizenhetedik, a Csákvár a tizenkilencedik. Mindez azt (is) jelenti, hogy amennyiben a hazai csapat nyerni tud, megelőzi riválisát a tabellán. A Csákvár a legutóbbi négy fordulóban csak egyszer veszített, a Kazincbarcika a legutóbbi három fordulóban hat pontot gyűjtött. A borsodiak ugyanakkor a legutóbbi öt idegenbeli meccsükön mindössze egy pontot szereztek.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–DEBRECENI EGYETEMI AC
(Vasárnap, Békéscsaba, 17.00)

A tizenharmadik helyen álló lila-fehérek mindössze egyszer nyertek a legutóbbi öt bajnoki mérkőzésükön, pályaválasztóként viszont december eleje óta sokat javult a mérlege, azóta mindössze egyszer kapott ki. Érdekes, hogy szeptember 13. óta mindössze egy hazai bajnokiján nem kapott gólt, a legutóbbin, a Győri ETO ellen. A DEAC az utolsó helyen áll, ugyan hazai pályán képes volt egy-két bravúrral, az összes eddigi idegenbeli bajnoki mérkőzését elveszítette a Merkantil Bank Liga 2020–2021-es idényében.

OTP Bank Liga NB I. 30. forduló

Sorsolás
2024. 04. 26. 20:00
ZTE Aréna
2024. 04. 27. 14:30
Paksi FC Stadion
2024. 04. 27. 17:00
DVTK Stadion
2024. 04. 27. 19:30
Debreceni Nagyerdei Stadion
04-28 15:15
2024. 04. 28. 15:15
Kisvárdai Várkerti Stadion
04-28 17:45
2024. 04. 28. 17:45
Új Hidegkuti Nándor Stadion


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS