Az Astra és a Viktória gólfesztiválja búcsúztatta az alapszakaszt

2014. március. 24., 13:03   |    

Az Astra és a Viktória gólfesztiválja búcsúztatta az alapszakaszt

Az alapszakasz utolsó fordulóját tudta le a Jet-Sol Liga. Miután az már korábban eldőlt, hogy a rájátszás felsőházába az MTK, az Astra, a Viktória és a Ferencváros kerül, illetve a Femina, a Szegedi AK, az Újpest és a Budapest Honvéd iparkodik majd az alsóházban, a hétvégére sorsolt meccseknek – így, hogy négy felsőházi játszott négy alsóházi ellen – nem volt tétje.

A tét nélküliség a papíron erősebb csapatok motivációján is meglátszott: a Ferencváros nem is tudott nyerni, de az MTK is megkínlódott a három pontért.

Sima meccsen győzött viszont a tabella második helyén álló Astra, a Szegedi AK ellen. A mérkőzés jókora csúszással kezdődött, defektet kapott a szegediek buszának egyik kereke, késve érkeztek, ráadásul kiderült, a játékvezető úgy ítélte meg, túlságosan hasonlít a két csapat mezének színösszeállítása. A legjobbjukat, Zimányi-Kovács Anikót nélkülöző vendégek talán már itt feladták a meccset – de az is igaz, a jobb játékosokból álló Astra nagyon megnyomta az elejét, és a fél óra alatt háromgólos előnyt szerzett. A 3. percben Benkő nagy helyzete még kimaradt, de a folytatásban előbb Kakuszi kotorta a hálóba a Földesi bravúrja után gazdátlan labdát, majd Benkő átlövése, valamint két fejesgól (Fogl, Sümegi) döntötte el a meccset. A fordulás után Halászi és Godvár révén két távoli lövéssel növelte előnyét az Astra, majd még az is belefért, hogy Fogl kihagyjon egy büntetőt. A sérüléséből felépült támadó a hajrában azért – ismét távoli szabadrúgást gólra váltva – szerzett még egy gólt, így ő lett az egyetlen játékos, aki két gólt ért el – az Astra első hat gólján hatan osztoztak.

A Viktória-Trend Optika FC szinte a kezdőrúgástól nagy fölényben játszott az Újpest ellen, ennek ellenére, a vasi szurkolóknak a 20. percig kellett várniuk az első találatra. Ferencsik Evelin találata után az egy hete, az MTK elleni egyenlítő gólt szerző, 15 éves Magyarics Zoé volt eredményes, majd Marsai lőtte a vendégek hálójába a Nagy Dóra buktatásáért megítélt büntetőt. A fordulás után, a hazaiak légiósára, Heike Manhartra figyelt mindenki. Az osztrák középpályás még az első félidő hajrájában is szerzett egy gólt, majd a meccs végén – Marsai és Magyarics találatára tromfolva – mesterhármast vágott, és négy góljával Pádár Anita nyomába eredt a góllövőlistán.

Kevés helyzetet hozó meccsen remizett a Femina és a Ferencváros – de ezért aligha a tisztességgel iparkodó vendégek hibáztathatók. A Fradinak viszonylag sok játékosa szerepel Oroszországban, az U19-es válogatottban, a csapat hét közben is pályára lépett a Honvéd ellen bepótolt találkozón, ennek ellenére a pályára lépett “öregektől” motiváltabb játékra lehetett számítani. Dicsérni talán csak az ifi csapatból érkezett Krascsenics Petra, Vancsik Viktória, Kocsán Petra triót lehet, akik közül Krascsenics szerezte a zöld-fehérek gólját is. A Femina – az utolsó emberként szabálytalankodó kapus, Molnár Eszter kiállítása után – emberhátrányba is került, de így is sikerült egyenlítenie: Beke Adrienn szabadrúgása megpattant egykori csapattársa, Németh Júlia előtt és a labda a vendégek hálójában landolt.

Az MTK és a Budapest Honvéd egyaránt felettébb tartalékos összeállításban mérkőzött meg a Bozsik Stadionban. A nagyobb játékerőt képviselő bajnokcsapat többet birtokolta a labdát, de helyzetig nem jutott el, Aschenbrenner Rékának, a hazaiak válogatott kapusának nem volt védeni valója. A hajrában azután Pádár Anita csavart a bal kapufára egy szabadrúgást, majd a kipattanó labdát a késlekedő védők mellől Tell Zsófia lőtte a hálóba.

A következő hétvégén a rájátszást kezdik meg a csapatok, a folytatásra mindenki csak azokat az eredményeket viszi magával, amelyeket “csoporttársak” ellen ért el. A felsőház élén az MTK Hungária áll 13 ponttal, egy ponttal megelőzve az Astrát. A Ferencváros 6, a Viktória 4 ponttal várja a folytatást. Az alsóház sorrendje: 1. FC Femina 12, Szegedi AK-Boszorkányok 10, UTE 8, Budapest Honvéd 2 pont.

Jet-Sol Liga, 14. forduló

Astra Hungary FC – Szegedi AK-Boszorkányok 7-0 (4-0)
1. FC Femina – Ferencváros 1-1 (0-0)
Viktória-Trend Optika FC – Újpesti TE 9-0 (4-0)
Budapest Honvéd – MTK Hungária 0-1 (0-0)


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa-elődöntő: Éllovasok egymás ellen
Bajnokságok / Kupák
Eldőlt a kiesés kérdése a Simple Női Ligában

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS