Az Astra hibátlanul zárta az első kört

2013. október. 01., 11:25   |    

Az Astra hibátlanul zárta az első kört

A listavezető Astra HFC Szegeden őrizte meg százszázalékos mérlegét a JET-SOL Liga 7. fordulójában.

A rózsaszín mezes fővárosiak a 12. percben jutottak előnyhöz, Csorbai beadását Benkő hátrapasszolta és az érkező Dikanová tíz méterről okos gólt rúgott. A folytatásban is a vendégcsapat játszott összeszedettebben, és még az első félidőben eldöntötte a meccset: előbb Sümegi Éva lőtt a védők közül kilépve, majd Megyes Ágnes ívelt kissé potyaízű gólt a szegedi kapuba. A szünet után kiegyenlítettebb lett a játék, de gólokat ebben a játékrészben is csak az Astra szerzett. Cserenkó Szabolcs, a hazaiak mestere úgy összegezte a találkozót, az öt gól reális különbség, ám fájó, hogy csapata többségében elkerülhető gólokat kapott.

A bajnok MTK-t az első félidőben alaposan meglepte a még pont nélkül álló Budapest Honvéd. A vendégcsapat a mezőnyben egyenrangú ellenfele volt a több kulcsemberét pihentető kék-fehér gárdának, és szorosan tartotta az eredményt: Pádár Anita szabadrúgásból lőtt góljára, majd Méry Rita „kisakkozott” támadásból szerzett találatára Dénes Dorka válaszolt. A második félidőre Medgyes Péter Smuczerrel és Csiszárral erősítette meg a középpályát és ez döntőnek bizonyult az egy óra játék után elfáradó, a hajrára emberhátrányba is kerülő Honvéd ellen. Az utolsó félórában futószalagon gyártotta a bajnok a gólokat és végül nagy különbséggel, 7-1-re nyert.

Az Újpest kétszer is ráijesztett az előzetesen jóval esélyesebbnek ítélt Viktória-Trend Optika FC-re. Kiss Fanni révén, majd (Manhart egyenlítőgólja után) Barsi Adrienn látványos átlövésével kétszer is előnyben voltak a lilák, de Marsai távoli – védhetőnek tűnő – lövésével még a pihenő előtt egyenlített a Viktória. A második játékrészben, különösen Németh Loretta beállása után sokkal veszélyesebb lett a szombathelyiek támadójátéka és a vendégeknek még egy elhibázott büntető is „belefért”, tekintélyes különbséggel nyertek.

Az újonc Ferencváros döntetlent játszott a Femina ellen. Az eredmény a papírforma alapján meglepetés – az összeállításokat böngészve nem, de ez semmit sem von le a jól küzdő Femina érdeméből. Szeitl Szilvia a gyors góljára Kaján Zsanett bő félóra játék után válaszolt, majd Horváth Hanna ismét a vendégeket juttatta előnyhöz. A rákospalotaiaknak tíz percet kellett volna kihúzni a győzelemhez, Szabó Dorottya gólja azonban pontot mentett a Fradinak.

JET-SOL Liga, 7. forduló

Szegedi AK – Astra HFC 0-5 (0-3)
MTK Hungária FC – Budapest Honvéd 7-1 (2-1)
Újpesti TE – Viktória-Trend Optika FC 2-5 (2-2)
Ferencváros – 1. FC Femina 2-2 (1-1)

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS