Az Astra lett az MTK-Viktória meccs nyertese

2014. március. 17., 13:27   |    

Az Astra lett az MTK-Viktória meccs nyertese

Az alapszakasz utolsó előtti fordulójával rajtolt a Jet Sol Liga Női Labdarúgó NB I tavaszi szezonja. Érdekesség, hogy a 13. forduló mind a három, befejezett mérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget. A Ferencváros – Budapest Honvéd találkozó a viharos szél miatt, a szünetben félbeszakadt.

A legkorábban az Újpest és az Astra HFC ébredt a téli álomból, a két csapat már pénteken lejátszotta mérkőzését. Talán azért, mert ennek a meccsnek az eredményét nem viszik magukkal a felek a rájátszásba, Dombó János csapatépítésre, a kísérletezésre igyekezett felhasználni az újpesti 90 percet. A sérült Kovács Klaudia kapus mellett, hiányzott a vendégek kezdőcsapatából Szabó Boglárka, Megyes Ágnes, Pincze Gabriella és Dominika Dikanová is, alkalmasint ez az egyik indoka, hogy kiegyensúlyozott, fordulatos mérkőzést vívtak a csapatok.

A másik viszont feltétlenül az, hogy az UTE egységes, jó csapat benyomását keltve, abszolút rászolgált a pontszerzésre. Az Astráé volt a meccs első lehetősége, de Sümegi lesről fejezte be az akciót, majd egy percen belül két UTE-lehetőség. A tavasz első gólja szűk félórányi játék után született meg: a kezezés miatt megítélt büntetőből Durko Zita juttatta előnyhöz a lilákat. A fordulás után kevéssel egyenlített az Astra: a vendégek is 11-est értékesítettek, Halászi Kinga révén. A hajrában, az utolsó öt percben mindkét oldalon adódtak még helyzetek, de az eredmény nem változott, maradt a látottak alapján igazságos döntetlen.

A forduló legnagyobb érdeklődéssel várt mérkőzésén a címvédő MTK fogadta a szombathelyi Viktória-Trend Optika FC-t. A kék-fehérektől négy meghatározó játékos – Vágó, Zágor, Csiszár és Pinczi – távozott télen, ennek ellenére, roppant erős maradt a keret. A találkozót az MTK hamar eldönthette volna, Méry Rita és Palkovics Nóra is egyedül vihette Földes Fannira a labdát, de egyikből sem lett gólt, a jég csak az 57. percben tört meg, amikor Méry a hálóba pofozta a kipattanó labdát. Az orkánszerű szélben nem alakulhatott ki folyamatos játék, de Heike Manhart, illetve a másik oldalon a súlyos sérülése után az élvonalba visszatérő Nagy Alexandrának is volt lehetősége a gólszerzésre. Nem nyert azonban az MTK, mert hét perccel a lefújás előtt a Ferencvárosból hazatért, mindössze 15 és fél éves Magyarics Zoé – Széles precíz beadását gólra váltva – egyenlített.

A Ferencváros és a Budapest Honvéd egyaránt tartalékos csapattal lépett pályára a népligeti mérkőzésen. A brazil Giovanna két villanására válaszként Szvetlik maradt le egy balról érkező beadásról, majd jött a Fradi első gólja: Görög Zsófia passzolta közelről Aschenbrenner hálójába a labdát. A kezdés után azonnal válaszolt a Honvéd, Dénes Dorka cselezte ki a hazaiak védelmének jobb oldalát, betört a tizenhatosra, ahol csak szabálytalanul tudták szerelni. A megítélt büntetőt Molnár Rózsa váltotta gólra, majd ismét a Ferencváros következett, Gáspár Éva szerzett újabb előnyt a hazaiaknak, majd Giovanna és Zeller szép akciója végén a válogatott csatár talált a kapuba.
Ez lett azután a vasárnapi “végeredmény”, miután a fordulás után nem tudták folytatni a csapatok a játékot. Az orkánszerű szélben az öltözőépület tetejéről lehulló lemezdarabok miatt a játékvezető – a létesítményvezető kérésére – nem engedte pályára a csapatokat.

Szegeden a Femina vendégeskedett a forduló utolsó mérkőzésén. A gól nélküli első félidő után a hajdan szegedi Beke Adrienn juttatta előnyhöz a Feminát, de a fővárosiak nem tudták hazavinni mindhárom pontot. A SZAK Szil Tünde góljával egyenlített és szerzett a folytatás szempontjából fontos pontot.

JET-SOL Liga, 13. forduló

Újpesti TE – Astra Hungary FC 1-1 (1-0)
MTK Hungária – Viktória-Trend Optika FC 1-1 (0-0)
Ferencváros – Budapest Honvéd 3-1 – félbeszakadt
Szegedi AK-Boszorkányok – 1. FC Femina 1-1

A bajnokság állása:

1. MTK HUNGÁRIA FC 34 pont
2. ASTRA-PERSECUTOR FC 29
3. VIKTÓRIA TREND OPTIKA FC 25
4. FERENCVÁROSI TORNA CLUB 20
5. 1. FC. FEMINA 13
6. SZEGEDI AK BOSZORKÁNYOK 10
7. UTE 10
8. BUDAPEST HONVÉD 3

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa-elődöntő: Éllovasok egymás ellen

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS