Az egygólos győzelmek mestere a Haladás

2016. április. 18., 10:21   |    

Az egygólos győzelmek mestere a Haladás

A Paksnak 2013 ősze óta nem volt ilyen rossz sorozata. A Haladás a kilencedik (!) 1-0-s győzelmét aratta az idényben. A DVTK először nyert tavasszal (s így: Egervári Sándor irányításával) idegenbeli bajnoki mérkőzést. A Békéscsaba a 2015–2016-os idényben nyolc pontot szerzett a felcsúti Pancho Arénában. Érdekességek a 30. fordulóról.

PAKSI FC–VIDEOTON FC 0-1 (0-0)
Gólszerző: Papp (69. - öngól)

– A Videoton FC negyedik idegenbeli, sőt a negyedik idegenbeli egygólos győzelmét aratta az OTP Bank Liga 2015–2016-os idényében.
– Horváth Ferenc együttese az utóbbi két hónapban vendégként vagy két gólt kapott, vagy egyet sem. A rosszabbik esetben kikapott, a jobbikban egyszer döntetlent játszott, kétszer nyerni tudott.
– Tavasszal másodszor segítette öngól a Vidit, az első (Vaskó Tamás találata a Békéscsaba elleni mérkőzésen) egy, a mostani plusz két pontot jelentett.
– A 300. élvonalbeli bajnoki találkozóján szereplő Paks sorozatban a harmadik bajnoki mérkőzését veszítette el 1-0-ra.
– Csertői Aurél együttese a legutóbbi négy bajnoki mérkőzésén nem szerzett pontot. Hasonló rossz sorozata legutóbb 2013 őszén volt.
– A csapat a legutóbbi 13 bajnoki találkozóján 30 pontot veszített.
– A székesfehérváriak 2011. november 27. óta először tudtak bajnoki mérkőzést nyerni az atomvárosban.



BUDAPEST HONVÉD–SZOMBATHELYI-SWIETELSKY HALADÁS 0-1 (0-0)
Gólszerző: Iszlai (11-esből, 65.)

– Király Gábor tizenegyest hárított, a kispesti Botka Endre a gól előtt piros lapot kapott. Király a két csapat őszi, szombathelyi összecsapásán is kivédett egy büntetőt 0-0-ás állásnál.
– A szombathelyi csapat egymást követő három bajnoki meccsét is megnyerte. Ilyen jó szériája 2014 áprilisa óta nem volt.
– Mészöly Géza együttese a kilencedik (!) 1-0-s győzelmét aratta az idényben.
– A Haladásnak ez volt az első értékesített büntetője az idényben. Iszlai Bence a második gólját érte el.
– A Bp. Honvéd sorozatban harmadszor kapott ki a bajnokságban. Az OTP Bank Liga 2015–2016-os idényében ez már a harmadik hárommeccses vereségsorozata.
– Marco Rossi együttese az első tavaszi forduló óta először kapott ki hazai pályán. Akkor is a Haladás volt az ellenfél.
– 2015-ben és eddig 2016-ban négy mérkőzést vívott egymás ellen a két csapat, s egyiket sem tudta megnyerni a pályaválasztó.



VASAS–DIÓSGYŐRI VTK 1-3 (0-1)
Gólszerzők: Ferenczi (80.), illetve Egerszegi (19., 63.), Elek (48.)

– A Diósgyőri VTK először nyert tavasszal (s így: Egervári Sándor irányításával) idegenbeli bajnoki mérkőzést.
– A borsodiak 2011. november 5-én szereztek a mostanit megelőzően legutóbb három bajnoki gólt élvonalbeli bajnoki mérkőzésen. Akkor is az Illovszky Stadionban, a Vasas ellen győztek!
– Elek Ákos a legutóbbi öt bajnoki fordulóban négy gólt szerzett. Ilyen eredményes sorozata még nem volt. Tavaszi 10/4-es mutatója minden korábbi idényének teljesítményénél jobb.
– Egerszegi Tamás először duplázott az élvonalban. Az idényben három gólnál tart, ez egyéni csúcsa.
– Ferenczi István három találkozóra szállt eddig be tavasszal a Vasasba, ezeken két gólt szerzett, mindössze 68 játékperc alatt. Ő a piros-kékek egyetlen futballistája, aki tavasszal két bajnoki meccsen is a kapuba talált! A 39. évében járó veterán csatár holtversenyben klubja legeredményesebb játékosa tavasszal, s egyben csupán egyetlen találatra van a századik NB I-es góljától.
– A Vasas negyedszer kapott hazai bajnokin legalább három gólt a 2015–2016-os idényben. A legutóbbi hat bajnoki meccsén (otthon és idegenben) 15 gólt szedett be.
– A Diósgyőr mind a kilenc pontot megszerezte a Vasas ellen a szezonban.



PUSKÁS AKADÉMIA–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 0-1 (0-1)
Gólszerző: Vaskó (4.)

– A két csapat és a Vasas immár azonos pontszámmal áll a táblázaton, a Békéscsaba volt a forduló nagy győztese. A lila-fehérek az idényben mind a kilenc pontot elvették a rivális Puskás Akadémiától.
– Zoran Szpisljak együttese négyszer játszott a 2015–2016-os idényben a felcsúti Pancho Arénában. A Videoton FC és a Puskás Akadémia elleni két-két mérkőzésen veretlen maradt, nyolc pontot szerzett. Az összes többin vendégként csupán ötöt.
– A Békéscsaba 2016 tavaszán a hét eddigi idegenbeli mérkőzéséből csak kettőt veszített el. De az a pár az e meccs előtti utolsó kettő volt, szerzett gól nélkül.
– Vaskó Tamás a második bajnoki gólját szerezte az idényben.
– A Puskás Akadémia a vereséggel visszacsúszott az utolsó helyre. A klub vezetősége a találkozó után menesztette Robert Jarnit, s Szijjártó Istvánra bízta a csapatot.
– A felcsúti legénység a legutóbbi hat mérkőzésén nyeretlen maradt, a legutóbbi tízből csak egyszer, a Paks ellen nyert.
– A legutóbbi hét hazai mérkőzéséből négyen nem szerzett gólt a Puskás Akadémia.



DVSC-TEVA–ÚJPEST FC 1-0 (1-0)
Gólszerző: Tisza (82.)

– A csereként beálló Tisza Tibor az első tavaszi bajnoki gólját szerezte. Így is beérte a házi góllövőlistán a szintén hatgólos Horváth Zsoltot.
– Tisza, az egykori újpesti játékos szerezte az előző, a lilák ellen a Nagyerdei Stadionban játszott, 2015 őszi meccs Loki-gólját is.
– A DVSC hat bajnokit vívott eddig otthon tavasszal, ötöt megnyert, hármon még gólt sem kapott. csak a Bp. Honvéd győzte le.
– Kondás Elemér együttesének legutóbbi öt bajnokijából négyen csak egy gól született. Kétszer győzött a Loki, kétszer kikapott.
– A tavaszi idényt a második helyen kezdő Újpest a hatodik helyre csúszott vissza. Tavasszal eddig 15-ből 14 pontot elveszített idegenben.
– 2014 tavasza óta először veszített el sorozatban három idegenbeli bajnokit az Újpest.
– A DVSC-Teva 2014. május 10. óta először tudott bajnoki meccset nyerni Nebojsa Vignjevics együttese ellen pályaválasztóként.



FERENCVÁROSI TORNA CLUB–MTK BUDAPEST 2-2 (0-1)
Gólszerzők: Gera Z. (59.), Varga R. (63.), illetve Kanta (26.), Torghelle (77.)

– Megtört a jég: a két csapat a mostanit megelőző kilenc egymás elleni hivatalos meccsén hazai győzelem született. Több mint hat év után, 2010. április 10. óta először végeztek döntetlenre egymással.
– A Ferencváros mindössze másodszor, de egyben idén tavasszal másodszor kapott bajnoki mérkőzésen a Groupama Arénában két gólt.
– A zöld-fehérek a legutóbbi hat hazai bajnoki mérkőzésükön kivétel nélkül szereztek legalább két gólt.
– Gera Zoltán augusztusban a Groupama Arénában rendezett bajnokin is lőtt gólt az MTK-nek. Mostanáig az volt a legutolsó akciógólja az OTP Bank Ligában.
– Torghelle Sándor harmadszor lőtt gólt a Thomas Doll által irányított Ferencvárosnak. Az elsőt 2014 tavaszán, a másodikat 2015 őszén, a harmadikat most. Ha ő a kapuba talált, soha nem kapott ki az MTK a Fraditól. A korábbi válogatott csatár immár második Böde Dániel mögött a góllövőlistán.
– Varga Roland 2012. november 10. után ismét betalált az MTK kapujába. A csatár a 2015–2016-os idényben a hatodik bajnoki góljánál jár.
– Kanta József idénybeli hetedik, de az első tavaszi gólját érte el.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS