Az El-szereplés mellett javított NB I-es őszi teljesítményén a Fradi

2019. december. 16., 11:10   |    

Az El-szereplés mellett javított NB I-es őszi teljesítményén a Fradi

A Paks először győzött egy megnyert mérkőzés után az OTP Bank Liga 2019–2020-as idényében. A MOL Fehérvár veretlenül zárta 2019 őszi idegenbeli bajnoki mérkőzései sorát, vendégként még a Ferencvárosnál is egy ponttal többet szerzett. A Ferencváros utolsó három őszi bajnoki gólját kivétel nélkül Olekszandr Zubkov lőtte. Érdekességek az NB I utolsó 2019-es fordulója után.

PAKSI FC–MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC 1–0 (1–0)
Gólszerző: Windecker (11.)

– A Mezőkövesd Zsóry először szenvedett vereséget vendégként a bajnoki szezonban. Október 5. óta nyeretlen idegenben.
– Kuttor Attila csapata az első nyolc fordulóban 18, a második nyolcban csak 10 pontot szerzett, két vereséggel zárta az őszt.
– A borsodi sárga-kékek az utolsó két őszi fordulóban nem szereztek gólt. Az előző 14 fordulóban összesen két ilyen mérkőzésük akadt.
– A Paks először győzött egy megnyert mérkőzés után az OTP Bank Liga 2019–2020-as idényében.
– A zöld-fehérek, a Magyar Kupa-szereplést is ide értve, az utolsó három 2019-es tétmérkőzésükön kapott gól nélkül nyertek.
– Windecker József másodszor szerzett győztes gólt ősszel, a Kaposvári Rákóczi elleni találata volt az első alkalom.
– A Paks a 10. helyen zárta az őszt, négy ponttal gyűjtött kevesebbet, mint a 2018–2019-es idény első 16 fordulójában. A Mezőkövesd tavaly negyedik volt 16 forduló után, 24 ponttal. Most harmadik, 28 ponttal.

KISVÁRDA MASTER GOOD–MOL FEHÉRVÁR FC 0–2 (0–1)
Gólszerzők: Rubus (42., öngól), Pátkai (47.)

– Ez volt a két csapat második egymás elleni élvonalbeli mérkőzése Kisvárdán, az első döntetlent hozott. Így a Fehérvár továbbra is veretlen, a Kisvárda pedig nyeretlen ezen a helyszínen, ebben a párosításban.
– A Kisvárda szerzett gól nélkül elveszítette az utolsó két 2019-es bajnoki mérkőzését.
– A szabolcsiak pályaválasztóként két megnyert meccs után szenvedtek vereséget.
– A MOL Fehérvár veretlenül zárta 2019 őszi idegenbeli bajnoki mérkőzései sorát. Vendégként még a Ferencvárosnál is egy ponttal többet szerzett (20-19). A székesfehérvári csapat vendégként négy, pályaválasztóként 13 gólt kapott, egyaránt nyolc mérkőzésen az őszi idényben.
– Az őszi bajnoki szezonban másodszor segítette öngól a fehérvári csapatot, először a Diósgyőr elleni 5–1-es hazai találkozón.
– Pátkai Máté az első bajnoki gólját érte el ősszel, ő a bajnoki idényben a MOL Fehérvár tizenharmadik gólszerzője.
– A Kisvárda a 7. helyen zárta az őszt, 8 (!) ponttal gyűjtött többet, mint a 2018–2019-es idény első 16 fordulójában. A MOL Fehérvár tavaly is második volt 16 forduló után, 31 ponttal. Most egy ponttal többje van, de nem szerepelt ősszel az Európa-ligában.

PUSKÁS AKADÉMIA FC–ZALAEGERSZEGI TE FC 0–1 (0–1)
Gólszerző: Bobál G. (57.)

– Mindössze két csapat szerzett hat pontot az OTP Bank Liga utolsó két 2019 őszi fordulójában: a tizedik Paks és a tizenegyedik Zalaegerszeg.
– A ZTE másodszor nyert idegenben, korábban csak a Kaposvárt győzte le vendégként.
– Bobál Gergely öt góllal zárta az őszt, ezzel ő a ZTE házi gólkirálya, Radó Andrással holtversenyben. A Zeténél csak négy csapat szerzett több gólt az őszi idényben.
– A Puskás Akadémia 76 percen keresztül emberhátrányban játszott Hadzsiev kiállítása miatt.
– A felcsútiak az utolsó három őszi fordulóban nem nyertek, pályaválasztóként a legutóbbi négy bajnoki meccsükön mindössze egy pontot szereztek.
– Az előző teljes idényben sokkal jobb volt a Puskás Akadémia hazai mérlege (31 pont pályaválasztóként, 9 vendégként), ősszel ellenben otthon csak tíz pontot gyűjtött, idegenben viszont tizenötöt.
– A Puskás Akadémia a 4. helyen zárta az őszt, nyolc (!) ponttal szerzett többet, mint a 2018–2019-es idény első 16 fordulójában. A ZTE újoncként a tizenegyedik helyen áll 17 ponttal, tavaly ebben a szakaszban a jobbik kieső helyen álló Kisvárdának csak 12 pontja volt.

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC–DEBRECENI VSC 4–1 (2–0)
Gólszerzők: Csiki (10.), Szatmári (öngól, 45.), Nagy R. (50.), Tömösvári (91.) illetve Adeniji (51.)

– A Kaposvári Rákóczi 2010. július 31. óta (ZTE–Kaposvár 3–5) először szerzett négy gólt élvonalbeli bajnoki mérkőzésen. Pályaválasztóként 2008. november 8-án jutott a mostanit megelőzően legutóbb négy szerzett gólig (Kaposvár–Vasas 4–0) az élvonalban.
– A somogyi zöld-fehérek másodszor nyertek pályaválasztóként az OTP Bank Liga mostani idényében, szeptember végén a Diósgyőrt verték.
– A Rákóczi ősszel megszerzett bajnoki pontjai kétharmadát (!) a Debrecen ellen gyűjtötte.
– Csiki Norbert két gólt szerzett a Kaposvár utolsó két őszi hazai bajnokiján.
– Tömösvári Bálint mindössze négy percet játszott az őszi idényben, de ez is elég volt arra, hogy megszerezze első gólját az OTP Bank Ligában.
– A Debreceni VSC 2018 májusában, Balmazújvárosban kapott a mostani előtt utoljára négy gólt idegenbeli bajnoki mérkőzésen az NB I-ben.
– A Debreceni VSC (amely csak 15 mérkőzést játszott, miután a Ferencváros elleni idegenbeli találkozót áprilisra halasztották) a 8. (a vesztett pontokat tekintve a 7.) helyen zárta az őszt. Tavaly 21 pontot szerzett első 15 mérkőzésén, most 19-et. A Rákóczi újoncként sereghajtó 9 ponttal, tavaly ebben a szakaszban az utolsó helyen álló Haladásnak ugyanennyi pontja volt.

BUDAPEST HONVÉD–ÚJPEST FC 0–0

– A két csapat legutóbbi hat egymás elleni bajnokijából öt döntetlenül végződött, ezek közül négy 0–0-ra.
– A Bp. Honvéd három nyeretlen mérkőzéssel zárta az őszt, ilyen rossz sorozata augusztus 24. óta nem volt.
– A kispestiek pályaválasztóként szeptember 14. óta öt bajnoki meccset játszottak az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, a Ferencváros és az Újpest elleni 0–0 között háromszor nyertek.
– Az Újpest vendégként 2015 novembere óta nyeretlen a kispestiek ellen. 
– Nebojsa Vignjevics együttese idegenben február 2. óta nem játszott döntetlent. Akkor is gól nélkül zárt, Debrecenben.
– A lila-fehérek ősszel nyeretlenek maradtak a fővárosi riválisokkal szemben, a Ferencvárostól kikaptak, a Honvéd ellen egy döntetlen, egy vereség a mérleg. Generálisan 2018. április 14. óta nem nyert fővárosi csapat ellen az OTP Bank Ligában, akkor a Vasast győzte le 4–2-re.
– A Honvéd a 6. helyen zárta az őszt, négy ponttal gyűjtött kevesebbet, mint a 2018–2019-es idény első 16 fordulójában. Akkor harmadik volt. Az Újpest tavaly ugyancsak ötödik volt 16 forduló után, szintén 24 ponttal.

DIÓSGYŐRI VTK–FERENCVÁROSI TORNA CLUB 0–1 (0–1)
Gólszerző: Zubkov (15.)

– A Diósgyőr a legutóbbi két hazai mérkőzését elveszítette, igaz, az első és a második helyezett ellen.
– A DVTK 2019-ben háromszor maradt szerzett gól nélkül hazai bajnokin, sorrendben a Haladás, a Mezőkövesd és a Ferencváros ellen.
– A borsodiak az edzőváltás előtt öt mérkőzésen 3, azóta tizenegyen 16 pontot szereztek.
– A Ferencváros utolsó három őszi bajnoki gólját kivétel nélkül Olekszandr Zubkov lőtte.
– A címvédő a legutóbbi hét idegenbeli bajnoki találkozóján 19 pontot gyűjtött.
– A zöld-fehérek a vesztett pontokat tekintve tekintélyes, hétpontos előnnyel zárták az őszt, ezért is érdekes, hogy a Mezőkövesd kevesebb gólt kapott, a MOL Fehérvár pedig (igaz, egy meccsel többet játszva) többet szerzett.
– A Ferencváros (amely csak 15 mérkőzést játszott, miután a DVSC elleni hazai találkozót áprilisra halasztották) a tavalyihoz hasonlóan listavezetőként zárta az őszt. Tavaly 33 pontnál tartott az első 15 mérkőzése után, most 36-nál jár, s közben szerepelt az Európa-liga főtábláján. A Diósgyőr a kilencedik 19 ponttal, tavaly ebben a szakaszban tizedik volt, de csak 13 ponttal.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS