Az EL-szereplésért játszik Kijevben a Ferencváros

2020. december. 07., 20:44   |    

Az EL-szereplésért játszik Kijevben a Ferencváros
Fotó: fradi.hu

Utolsó Bajnokok Ligája-mérkőzés előtt áll a magyar bajnok Ferencváros, és ha győzni tud a Dinamo Kijev otthonában, tavasszal az Európa-liga egyenes kieséses szakaszában folytathatja nemzetközi kupaszereplését.

A Ferencváros és a Dinamo Kijev is egy-egy pontot szerzett eddig a Bajnokok Ligájában, éppen az egymás elleni budapesti mérkőzésen, ahol a magyar csapat 0-2-ről egyenlítve ért el 2-2-es döntetlent. A Fradinak most vagy egy győzelemre, vagy legalább három szerzett gól mellett elért döntetlenre lenne szüksége ahhoz, hogy megelőzze a kijevieket, és a csoport harmadik helyén végezzen.

Szerhij Rebrov, a zöld-fehérek vezetőedzője a hétfői, kijevi sajtótájékoztatón elmondta: örömmel tért haza egykori klubjához, ahol játékosként és edzőként is szép sikereket ért el, ugyanakkor a budapesti mérkőzésen már átélte, milyen a Dinamo ellen pályára küldeni a játékosait, ebből a szempontból nem jelent újdonságot a keddi összecsapás.

– Számunkra minden eddigi BL-csoportmérkőzés fontos volt, a csapat sok új tapasztalatot szerzett ezen a szinten. Azonban a döntő mérkőzés kedd este következik. Nem lesz egyszerű dolgunk, de van kiindulási alapunk, hiszen egy egymás elleni mérkőzést már játszottunk Budapesten. Akkor sikerült összeszedni magunkat és a gyengébb első félidei teljesítmény után otthon tartottunk egy pontot. Mindent tőlem telhetőt megteszek, hogy a játékosaim kedd este a legjobb teljesítményüket nyújtsák. Nem gondolom, hogy ennél a párharcnál bármelyik együttes is tartana a másiktól – fogalmazott Rebrov a sajtótájékoztatón.

A keddi, kijevi mérkőzés 21.00 órakor kezdődik.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS