Az elitbe jutásért játszik a strandlabdarúgó-válogatott

2017. szeptember. 14., 09:21   |    

Az elitbe jutásért játszik a strandlabdarúgó-válogatott

Szeptember 14-17. között az olaszországi Terracina városában lép pályára a magyar strandlabdarúgó-válogatott, hogy a Promotion Final során kivívja a feljutást az A-divízióba.

A magyar strandlabdarúgó-válogatott augusztus végén magabiztos teljesítményt nyújtva, Andorrát, Dániát és Bulgáriát legyőzve, csoportját százszázalékos produkcióval nyerte Európai Strandlabdarúgó Liga (EBSL) siófoki tornájának B csoportjának küzdelmeit, ezzel kiharcolta a Promotion Finalben való részvétel jogát. 

Az olaszországi döntő egyik csoportban Görögország, Észtország, Bulgária és Románia harcol majd az első helyért, míg Ughy Márk szövetségi edző csapatának Angliával, Törökországgal és Moldovával kell megküzdenie a csoportmérkőzések során.

A mieink szeptember 14-én lépnek pályára Moldova legjobbjai ellen, majd másnap Törökország, végül 16-án Anglia ellen zárja a csoportmérkőzései sorát. A magyar csapat mindhárom mérkőzése 11 órakor kezdődik.

Abban az esetben, ha a magyar válogatott csoportjában az első helyen végez, akkor mérkőzhet a másik csoport győztesével az A csoportba való feljutásért. Ughy Márk szövetségi edző és csapata 2014-ben elérte az egyértelmű célként határozta meg a strandlabdarúgó elitbe történő visszajutást. A magyar strandlabdarúgó-válogatott 2015-ben már tagja volt az A divíziónak, amivel kiharcolta az Európai Játékokon való részvétel lehetőségét. A csapat ugyanakkor egy évvel később kiesett a B divízióba, tavaly pedig Azerbajdzsánnal szemben mindössze büntetőrúgásokkal maradt alul a visszajutásért folytatott küzdelemben Cataniában. Ilyen előzmények után Ughy Márk és csapata egyértelműen célként határozta meg a feljutást.

A magyar válogatott kerete: Szacskó László, Iváncsik Norbert, Fekete Viktor, Besenyei Ferenc, Berkes László, Szentes Bíró Tamás, Rutai Balázs (a magyar bajnokság gólkirálya), Turós Viktor, Genczler Kornél, Patócs Richárd, Ábel Péter. Menyhei Zoltán Szövetségi edző: Ughy Márk, edző: Hamál Dávid, Bruno Malias Mendes


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS