Az éllovas az üldözőjét fogadja az OTP Bank Ligában

2024. április. 05., 12:33   |    

Az éllovas az üldözőjét fogadja az OTP Bank Ligában

Az első helyezett Ferencváros a második Paksot fogadja a Groupama Arénában, az OTP Bank Liga 27. fordulójának rangadóján.

ÚJPEST FC–ZTE FC
(Péntek, Szusza Ferenc Stadion, 20.00)

Az Újpest kifejezetten jól szerepel az elmúlt hetekben, a legutóbbi négy fordulóban egyetlen csapat sem szerzett több pontot nála. Háromszor nyert, egyetlen döntetlen mellett. Ugyanakkor pályaválasztóként október 21. óta csak egyszer, a Fehérvár ellen nyert. A ZTE legutóbb győzni tudott az OTP Bank Ligában, mégpedig fölényesen, 5-1-re a Diósgyőr ellen. Idegenben egyszerű az eddigi 2024-es mérlege: februárban kettőből kettőt nyert, márciusban kettőből kettőt veszített.

FEHÉRVÁR FC–MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC
(Szombat, Sóstói Stadion, 14.15)

A székesfehérváriak három vereség után a legutóbbi két fordulóban négy pontot gyűjtöttek. A Sóstói Stadionban legutóbb ugyan veszítettek a Ferencváros ellen, de előtte háromszor is nyertek. A Mezőkövesd nagyon nehéz helyzetben van, azonos pontszámmal áll a Kisvárdával, tizenkét pontnyira a tizedik ZTE mögött. Idegenben egyébként nem rossz a mérlege, november 11. óta csak egyszer, az MTK ellen szenvedett vereséget az OTP Bank Ligában, de többnyire döntetleneket játszik, s lassan az is kevés. A borsodi csapat még soha nem nyert a Vidi vendégeként az NB I-ben.

DIÓSGYŐRI VTK–KISVÁRDA MASTER GOOD
(Szombat, DVTK Stadion, 16.30)

A Kisvárda hasonló cipőben jár, mint a Mezőkövesd, de tény, hogy a keddi, MTK elleni kupa-továbbjutás adhat némi plusz energiát a csapatnak. Ugyanakkor a szabolcsi csapat a augusztus 11. óta – a rivális Mezőkövesd elleni győzelmétől eltekintve – minden idegenbeli bajnokiját elveszítette. A Diósgyőr is játszott kupamérkőzést a hét közepén, pályaválasztóként búcsúzott a Ferencváros ellen. A bajnokságban legutóbb kikapott Zalaegerszegen, de előtte, pályaválasztóként, három mérkőzésen hét pontot szerzett.

DEBRECENI VASUTAS SC–MTK BUDAPEST
(Szombat, Nagyerdei Stadion, 19.30)

Hasonló formában van a két csapat, függetlenül attól, hogy az MTK-nak rosszul sikerült a MOL Magyar Kupában a negyeddöntős mérkőzése. Az OTP Bank Ligában mind a két csapat veretlen maradt a legutóbbi három találkozóján, a DVSC hét, az MTK öt pontot gyűjtött. A debreceniek szeszélyesen szerepelnek otthon, különösen a Mezőkövesd elleni vereségük volt meglepő, de legutóbb nyertek, még pedig 5-1-re a ZTE ellen. Az MTK idegenben három mérkőzésen 13 gólt kapott eddig a bajnokságban, 2024-ben.

FERENCVÁROSI TORNA CLUB–PAKSI FC
(Vasárnap, Groupama Aréna, 14.45)

Az első helyezett fogadja a másodikat, két olyan csapat, amely egyaránt bejutott a MOL Magyar Kupa elődöntőjébe, mégpedig idegenbeli győzelemmel. Ami a bajnokságot illeti, a Ferencváros kétségtelenül jobban szerepelt márciusban, négy mérkőzésen tíz pontot gyűjtött. A Paks ezzel szemben csak négyet. A tolnai zöld-fehérek legutóbb két éve, február 6-án voltak bravúrra képesek a Groupama Arénában, akkor 3-0-ra nyertek.

KECSKEMÉTI TE–PUSKÁS AKADÉMIA FC
(Vasárnap, Széktői Stadion, 17.30)

A KTE egyszer, a Puskás Akadémia egyszer sem nyert a legutóbbi öt fordulóban, előbbi négy, utóbbi három pontot gyűjtött ebben az időszakban. A lila-fehérek a Széktói Stadionban a Fehérvár elleni, legutóbbi vereségük előtt háromszor nyertek sorozatban. A Puskás Akadémia legutóbbi két idegenbeli bajnokija döntetlenül végződött. A kecskemétiek csütörtök este Balmazújvárosban kiestek a MOL Magyar Kupából a Merkantil Bank Liga listavezetője, a Nyíregyháza ellen.

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Pontot vesztett a Vasas, lőtávolban az ETO
Bajnokságok / Kupák
Bebiztosíthatja a feljutását a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi és debreceni győzelem a szombati játéknapon

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS