Az éllovas legyőzte a címvédőt

2008. október. 04., 21:42   |    

Az éllovas legyőzte a címvédőt

A Soproni Liga 10. fordulójának szombati játéknapján az Újpest magabiztosan, 4-1-re nyert az MTK ellen, és megerősítette első helyét a tabellán.

Esélytelen volt a címvédő

Újpest FC - MTK Budapest 4-1 (1-0)
Vezette: Solymosi Péter (Vámos Tibor, ifj. Tóth Vencel)
Gólszerző: Bozic a 19. Bori az 51., Bozic az 58., Kabát a 91., illetve Nagy. G. a 84. percben

Visszafogottan kezdtek a csapatok, de negyedóra után megélénkült a mérkőzés, és a 19. percben megszerezte a vezetést az Újpest: egy bedobás után Mario Bozic 16 méterről talált a hálóba (1-0). A szünetig az MTK többször is egyenlíthetett volna, de nem sikerült gólt szereznie, így hazai vezetéssel fordultak a csapatok. A második félidő elején két egykori MTK-játékos góljával növelte előnyét az Újpest: az 51. percben Pollák Zoltán beadása után Bori Gábor lőtt kapura, a labda éppen csak túljutott a gólvonalon, de a játékvezető megadta a találatot (2-0). Az 58. percben már három gól volt a különbség: Bozic a 16-os bal sarkától, szabadrúgásból csavart a hálóba (3-0). A hajrára a három pont sorsa már eldőlt, de a 84. percben szépítettek a vendégek: Nagy Gábor tört be a hazai 16-oson belülre, lövése után a labda egy védő lábán megpattant és a kapuban kötött ki (3-1). A 91. percben megszületett az Újpest negyedik gólja is: Kabát Péter kapott jó átadást a kék-fehérek kapuja előtt, átvette a labdát, lőtt, és beállította a végeredményt (4-1).


Egy félidő alatt eldőlt

Kecskeméti TE-Ereco - Vasas 2-0 (2-0)
Vezette: Fábián Mihály (Ortó Gyula, Pápai Zoltán)
Gólszerző: Farkas a 15., Cukic a 39. percben

A találkozó első helyzetei a hazaiak előtt adódtak, és a 15. percben góllá érett a kecskeméti fölény: Farkas István lövését Németh Gábor még bravúrral védte, a kipattanó azonban ismét Farkas elé került, aki 7 méterről a bal sarokba talált (1-0). A Vasas nem találta a Kecskemét taktikájának ellenszerét, a házigazda sorra alakította ki helyzeteit, és a 39. percben megszerezte második gólját is: Vladan Cukic cselezgetett a 16-os előterében, majd 19 méterről kilőtte a bal alsó sarkot (2-0). A második félidőben a Kecskemét őrizte előnyét, és végül magabiztosan gyűjtötte be a három pontot.


Hengerelt a Debrecen

DVSC-TEVA - REAC 6-2 (3-1)
Vezette: Takács János (L. Tóth Lajos, Medovarszki János)
Gólszerző: Szakály a 7., Oláh a 36., Rudolf (11-esből) a 44., Pomper (öngól) az 56., Kiss Z. a 62., Kerekes a 92., illetve Jeremiás a 18., Jeremiás a 64. percben

A Debrecen már a 7. percben vezetést szerzett, Dombi Tibor jobbról adott középre, az érkező Szakály Péter pedig 10 méterről a jobb alsó sarokba helyezett (1-0). A REAC a 18. percben egyenlített, Kőhalmi András hozta helyzetbe Jeremiás Gergőt, aki 9 méterről, éles szögből a jobb alsó sarokba lőtt (1-1). A hazaiak folytatták rohamaikat, és a 36. percben visszavették az előnyt, Kiss Zoltán és Oláh Lóránt kényszerítője után utóbbi 5 méterről lőtt a kapu közepébe (2-1). Még a szünet előtt megszületett a harmadik debreceni találat, a Komlósi Ádám lerántásáért megítélt büntetőt Rudolf Gergely értékesítette (3-1). A szünet után is a Debrecen támadott, az 56. percben Czvitkovics Péter önzetlenül Leandróhoz passzolt, aki 17 méterről kapura lőtt, a labda megpattant Pomper Tibor testén és a hálóban kötött ki (4-1). A 62. percben már négy gól volt a hazai előny, Kiss Zoltán a 16-os jobb sarkától csavart a jobb felső sarokba (5-1). Három perccel később a hazai védők röviden szabadítottak fel egy REAC-akció végén, Jeremiás pedig 12 méterről a léc alá helyezett (5-2). A meccs utolsó találata Kerekes Zsombor nevéhez fűződött, a támadó Oláh beadása után talált a kapuba (6-2).


Először vesztett otthon pontot a Haladás

Szombathelyi Haladás - Gabona Trans-Kaposvár 1-1 (1-0)
Vezette: Szabó Sándor (Lémon Oszkár, Takács Gábor)
Gólszerző: Oross a 27., illetve Zahorecz (11-esből) a 86. percben

A vendég kaposváriak kezdték jobban a mérkőzést, az első 25 percben többször is megszerezhették volna a vezetést, ám a helyzetek kimaradtak. A Haladás ezzel szemben jól gazdálkodott lehetőségeivel, a 27. percben Sipos Norbert bal oldali beadása után Oross Márton fejelt 5 méterről a kapu közepébe (1-0). A második játékrészben is a Kaposvár volt kezdeményezőbb, és próbálkozásai a 86. percben eredményre vezettek, a Nemanja Nikolic lerántásáért megítélt büntetőt Zahorecz Krisztián értékesítette (1-1). Újabb gól már nem esett a lefújásig, a Haladás először vesztett pontot hazai pályán a szezonban.


Tíz emberrel szerzett pontot a Diósgyőr

Nyíregyháza Spartacus FC - DVTK 2-2 (1-2)
Vezette: Bede Ferenc (Ring György, Tóth István)
Gólszerző: Apostu a 19., Miskolczi a 63., ill. Milicic az 6., Tóth M. a 16. percben
Kiállítva: Tóth M. a 35. percben

Nagyszerűen kezdte a mérkőzést a Diósgyőr, a vendégek már a 6. percben megszerezték a vezetést: Gohér Gergő szöglete után Boris Milicic közelről bólintott a hazai kapuba (0-1). A 16. percben már két gól volt a vendégek előnye, ismét egy Gohér-szöglet eredményezte a gólt, ezúttal Tóth Mihály fejelt a hálóba (0-2). A második találat után magára talált a Nyíregyháza, a 19. percben Köteles László hibája után Radu Bogdan Apostu közelről passzol a kapuba (1-2). A 35. percben emberhátrányba kerültek a vendégek, Tóth Mihály könyöklésért kapott pirosat. A 63. percben egyenlített a házigazda, Miskolczi László távolról bombázott a diósgyőri kapuba (2-2).


Hátrányból állt fel a Fehérvár

FC Fehérvár - Paksi FC 4-1 (1-1)
Vezette: Kassai Viktor (Erős Gábor, Farkas Balázs)
Gólszerző: Vujovic a 29., Sitku a 61., Vujovic a 65., Kulcsár a 93., illetve Kiss a 7. percben

A 7. percben a Paks szerzett vezetést, Koller Ákos hibája után Kiss Tamás bombázott a léc alá (0-1). A gól után magához ragadta az irányítást a Fehérvár, és több kihagyott helyzet után a 29. percben egyenlített: Farkas Balázs szöglete után Goran Vujovic 7 méterről fejelt a kapuba (1-1). A második játékrészt a Paks kezdte jobban, ám gólt nem sikerült szerezniük a vendégeknek, a Fehérvár viszont jól használta ki a helyzeteit: a 61. percben Milan Pavlicic lövése után a labda a lécről vágódott a mezőnybe, a kipattanót Sitku Illés 5 méterről, ollózó mozdulattal juttatta a kapuba (2-1). A 65. percben is eredményes volt a Fehérvár, Pavlicic újabb lövése után a labda a kapusról pattant ki, s a jól helyezkedő Vujovic közelről a hálóba talált (3-1). A hajrában megszerezte negyedik gólját is a hazai gárda, Pavlicic passza után Kulcsár Tamás 16 méterről a jobb sarokba helyezett (4-1).


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS