Az éllovashoz látogat a Ferencváros

2021. november. 05., 15:43   |    

Az éllovashoz látogat a Ferencváros

Péntektől vasárnapig rendezik az OTP Bank Liga 12. fordulóját. A listavezető Kisvárda a második helyezett, de a vesztett pontok alapján jobban álló Ferencvárost fogadja.

MTK BUDAPEST–GYIRMÓT FC GYŐR
(Péntek, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 20.00)

A két csapat az első fordulóban, Gyirmóton, döntetlent játszott egymással. Az azóta lejátszott tíz forduló a kék-fehérek számára sikerült jobban – kicsivel. Az MTK a kilencedik, a Gyirmót a tizenegyedik helyen áll az OTP Bank Ligában, előbbi három ponttal szerzett többet. Teodoru Vaszilisz együttese a legutóbbi négy fordulóban nyeretlen maradt, a legutóbbi két alkalommal döntetlent játszott. Pályaválasztóként kétszer győzött, kétszer veszített eddig, legutóbb „ikszelt” a Debrecennel. A kisalföldiek a legutóbbi két fordulóban nem szereztek pontot, előtte viszont kétszer győztek. Kilenc pontjukból négyet gyűjtöttek vendégként.

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–PAKSI FC
(Szombat, Mezőkövesd, 14.45)

A jelek szerint a Mezőkövesdnek – a kupakiesés ellenére – jót tett az edzőváltás, Supka Attilával három bajnoki mérkőzésen hét pontot szerzett. Pályaválasztóként viszont a legutóbbi négy bajnoki meccse közül csak egyet nyert meg, három döntetlen mellett. Mindazonáltal októberi jó szereplése eredményeként megelőzte a Paksot, amely most egy ponttal mögötte áll. A tolnai zöld-fehérek a legutóbbi négy fordulóban mindössze egy pontot szereztek. Legutóbb 2020 júniusában nyertek Mezőkövesden, a sárga-kékek azóta, helyszíntől függetlenül, négy mérkőzésen tíz pontot szereztek ellenük.

DEBRECENI VSC–BP. HONVÉD
(Szombat, Nagyerdei Aréna, 17.00)

Az első forduló egyik legnagyobb meglepetése volt az élvonalba visszatérő DVSC fölényes győzelme a Bp. Honvéd stadionavatóján. Vitathatatlanul az volt a bajnokság első harmadában a Loki legjobb meccse, a csapat most a tizedik helyen áll, edzőt váltott, a tizenkét csapatos mezőnyben övé a leghosszabb aktuális nyeretlenségi széria. A Honvédnak akadtak balszerencsés mérkőzései, de tény, hogy – egyedüliként a mezőnyből – a legutóbbi három fordulóban pont nélkül maradt. A kispestiek a bajnoki címnyerésben döntő fontosságú, 2017-es 5-2 óta nem nyertek a DVSC vendégeként.

PUSKÁS AKADÉMIA FC–ÚJPEST FC
(Szombat, Pancho Aréna, 19.30)

A Puskás Akadémia a bajnoki eredmények alapján a legjobb formában lévő csapat, a legutóbbi négy fordulóban 12 pontot szerzett. Pályaválasztóként augusztusban és szeptemberben kikapott, októberben kétszer nyert az OTP Bank Ligában. Az Újpest 2019. november 9-én győzött a Pancho Arénában, de azóta a két csapat mind az öt egymás ellen mérkőzése a Puskás Akadémia egygólos
győzelmét hozta. A lila-fehérek a mostani idényben egyetlen bajnoki győzelmet arattak eddig, a MOL Fehérvárt győzték le a Szusza Ferenc Stadionban. Ebből következően vendégként még nem nyertek mérkőzést a 2021–2022-es bajnoki szezonban.

KISVÁRDA MASTER GOOD–FERENCVÁROSI TORNA CLUB
(Vasárnap, Várkerti Stadion, 15.30)

Az első és a második helyezett találkozik egymással, a Kisvárda áll jobban, noha az is tény, hogy a bajnok egy mérkőzéssel kevesebbet játszott riválisánál. Mindkét csapat hét győzelmet és két vereséget számlál eddig, a különbség csak annyi, hogy a Kisvárda eggyel többször játszott döntetlent. A szabolcsiak pályaválasztóként még nem szenvedtek vereséget a bajnoki idényben, öt mérkőzésen 13 pontot gyűjtöttek. Február második napja óta egyetlen riválisuktól sem kaptak otthon egynél több gólt. Ugyanakkor a Ferencváros idegenbeli mérlege makulátlan, négy mérkőzés, négy győzelem, mindössze egy kapott góllal. A két csapat öt élvonalbeli találkozót vívott eddig Kisvárdán, legutóbb 0-
0-ra végeztek, előtte négyszer a Ferencváros nyert.

MOL FEHÉRVÁR FC–ZALAEGERSZEGI TE FC
(Vasárnap, Székesfehérvár, 17.30)

Mindössze három pont választja el a két csapatot, a MOL Fehérvár a negyedik, a ZTE a hetedik helyen áll. A székesfehérváriak március 3. óta minden hazai bajnoki meccsükön nyertek, kivéve, ha a legnagyobb riválisokkal, a Ferencvárossal vagy a Puskás Akadémiával mérkőztek. A legutóbbi kettőt a Bp. Honvéd, majd a Paks ellen megnyerték. A ZTE-nek akadt egy hármas győzelmi sorozata októberben, de a hónap utolsó napján súlyos vereséget szenvedett Kisvárdán. Vendégként a
szabolcsi 0-5 előtt három mérkőzésen hét pontot szerzett. Bár a két csapat mérkőzésein nem ritka a döntetlen, figyelemre méltó, hogy a ZTE 2009 óta nem nyert bajnoki mérkőzést a székesfehérváriak ellen.

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS