Az előző két bajnok együtt sem érné utol a Fradit

2015. október. 26., 11:16   |    

Az előző két bajnok együtt sem érné utol a Fradit

A Ferencváros immár 33 bajnoki mérkőzésen maradt sorozatban veretlen. Az MTK az ötödik "hazai" mérkőzését is megnyerte, pályaválasztóként még százszázalékos. Mbaye Diagne szerezte az Újpest legutóbbi hat gólját, más újpesti augusztus 29. óta, immár két hónapja nem talált a kapuba.

PUSKÁS AKADÉMIA FC–DVSC-TEVA 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Lencse (82.), illetve Korhut (87.)

– A két csapat eddigi mindkét mérkőzése 1-1-re végződött a mostani idényben, július végén is a hazai csapat vezetett, majd a vendég egyenlített.
– A Puskás Akadémia FC immár hét forduló óta nyeretlen, pályaválasztóként a legutóbbi négy meccséből egyet sem tudott megnyerni. A felcsútiaké a leghosszabb, most is tartó nyeretlenségi széria az OTP Bank Liga csapatai között.
– Lencse László a legutóbbi három bajnoki találkozóján kivétel nélkül szerzett gólt. Ilyen jó sorozata legutóbb éppen két éve, 2013 októberében, a PAFC újoncidényében volt. Az akadémisták 14 szerzett gólnál tartanak az idényben, ezek közül kilencet Pekár László és druszája, Lencse lőtt.
– A DVSC-Teva az elmúlt hat fordulóban veretlen maradt, ugyanakkor augusztus 2. óta mindössze kétszer szerzett bajnoki találkozón egynél több gólt.
– Kondás Elemér együttese vendégként március közepe óta csak egyszer, a Videoton FC-től kapott ki. Sorozatban harmadszor zárta egy szerzett góllal vendégként a bajnoki mérkőzését.
– A Pancho Arénában először kapott gólt a Loki bajnoki vagy Magyar Kupa-mérkőzésen.
– Korhut Mihály a kilencedik debreceni játékos, aki gólt szerzett az OTP Bank Liga 2015-2016-os idényében. A balhátvéd a mostanit megelőzően több mint két éve, 2013. október 19-én, Kecskeméten lőtt legutóbb gólt az élvonalban.



BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–PAKSI FC 2-3 (2-0)
Gólszerzők: Birtalan (7., 10.), illetve Papp K. (54.), Szakály D. (81.), Bartha (97.)

– A Békéscsaba másodszor kapott ki hazai pályán 3-2-re, az első fordulóban, a DVSC-Teva ellen is a hosszabbításban kapta a harmadik találatot.
– A lila-fehérek immár három mérkőzés óta nyeretlenek, eddig elég „szabályos” a teljesítményük, ugyanis négy nyeretlen mérkőzés után az ötödik és a tizedik fordulóban nyertek.
– Birtalan Botond három góljával vezeti a házi góllövőlistát, egyébként ő az első csabai, aki egy mérkőzésen két gólt is szerzett az idényben.
– Csertői Aurél együttese a legutóbbi három fordulóban kilenc pontot szerzett, ezt a paksiakon kívül csak a Ferencváros mondhatja el magáról.
– Bartha László a legutóbbi négy mérkőzéséből hármon is a kapuba talált. Az élvonalban ilyen jó sorozata eddig csak egyszer, 2011 áprilisában volt, akkor három egymást követő meccsen lőtt három gólt.
– Szakály Dénes a harmadik bajnoki gólját lőtte a szezonban, de az elsőt nem büntetőből. Papp Kristóf először talált a kapuba az OTP Bank Ligában.
– A Paks 2013. április 26., az emlékezetes győri 4-3 óta először nyert vendégként bajnoki meccset két gólt is kapva.



MTK BUDAPEST–BUDAPEST HONVÉD 2-1 (2-0)
Gólszerzők: Torghelle (33., 39.), illetve Kamber (54.)

– Az MTK az ötödik hazai mérkőzését is megnyerte, pályaválasztóként még százszázalékos.
– Djordje Kamber gólja ugyanakkor megtört egy sorozatot: a kék-fehérek először kaptak gólt az idényben pályaválasztóként.
– Augusztus 15. óta csak egy olyan bajnokit játszott a Honvéd, amelyen szerzett ugyan gólt, de Kamber nem talált a kapuba.
– A kispestiek sorozatban harmadszor szenvedtek vereséget a bajnokságban.
– Tovább tart a Bp. Honvéd gyengélkedése idegenben: 2014. május 31. óta mindössze két találkozón tudott nyerni vendégként, egyszer Szombathelyen, egyszer pedig Békéscsabán. Fővárosi rivális ellen több mint két éve, 2013. október 6. óta nem nyert, akkor a Ferencvárost verte meg.
– Torghelle Sándor nagy formába lendült: a legutóbbi négy fordulóban négy gólt szerzett. Ilyen jó szériája nem volt még a pályafutása során.
– A két csapat legutóbbi tíz egymás elleni bajnoki mérkőzéséből a Honvéd mindössze egyet tudott megnyerni, a 2015-ös őszi hazait.



SZOMBATHELYI-SWIETELSKY HALADÁS–VIDEOTON FC 1-0 (1-0)
Gólszerző: Gaál (24.)

– A Haladás az első és a második körben is 1-0-ra győzte le a címvédőt. A Hali 2011 áprilisa óta először nyert hazai bajnokit a Videoton FC ellen.
– Mészöly Géza együttese ötödik 1-0-s bajnoki sikerét aratta az idényben.
– Gaál Bálint lőtte a Haladás legutóbbi két hazai mérkőzésen a csapat egyetlen gólját. A Vasas ellen egy, a Vidi ellen három pontot ért ez.
– A Haladás öt nyeretlen bajnoki után győzött ismét, pályaválasztóként sorozatban ötödik meccsén maradt veretlen. A Rohonci úton a legutóbbi négy bajnokijából hármon nem kapott gólt.
– A Videoton FC az első bajnoki vereségét szenvedte el Horváth Ferenc irányításával.
– Elképesztően rossz a székesfehérváriak idegenbeli mérlege: a mostani idényben a hét meccsen megszerezhető 21 pontból mindössze hármat gyűjtöttek be. A legutóbbi négy alkalommal még gólt sem szereztek.
– Király Gábor a 64. percben kivédte Feczesin Róbert tizenegyesét.



ÚJPEST FC–VASAS FC 2-0 (0-0)
Gólszerző: Diagne (80., 85., előbbit 11-esből)

– Megszakadt a lila-fehérek rossz sorozata, a mostanit megelőzően legutóbb a harmadik fordulóban, a Békéscsaba ellen győztek. Fontos siker volt, de továbbra is igaz, a rajtuk kívül az első tíz hely valamelyikén álló csapatok ellen eddig még nyeretlenek.
– Nebojsa Vignjevics együttesének a hazai mérlege nyolc mérkőzésből 11 pont.
– Az Újpest a mostani bajnoki idényben negyedszer nem kapott gólt a Megyeri úton.
– Mbaye Diagne szerezte az Újpest legutóbbi hat gólját. Más újpesti augusztus 29 óta, immár két hónapja nem talált a kapuba.
– A Vasas a legutóbbi három mérkőzését elveszítette, a legutóbbi öt fordulóban csak egy pontot szerzett.
– A piros-kékek augusztus 15. óta mindössze két akciógólt szereztek.
– Simon Antal először irányította vezetőedzőként a Vasast. Ez a pályafutása negyedik klubja, ahol NB I-es vezetőedzőként dolgozik, a ZTE, a Szolnoki MÁV és az Eger FC után.



DIÓSGYŐRI VTK–FERENCVÁROSI TORNA CLUB 0-2 (0-1)
Gólszerzők: Šesták (29.), Lamah (79.)

– A Ferencváros immár 33 bajnoki mérkőzésen maradt sorozatban veretlen.
- A Fradi 13 forduló után több pontot gyűjtött, mint az előző két bajnokcsapat, a DVSC-Teva és a Videoton FC összesen. – A zöld-fehérek immár 15 pontos előnnyel vezetnek a táblázaton, ez rekord az idényen belül.
– A találkozó kimenetelét alapvetően befolyásolta, hogy a diósgyőri Tamás Márk a 17. percben piros lapot kapott.
– A szlovák Stanislav Šesták a negyedik, a belga Roland Lamah a harmadik gólját szerzete a bajoki idényben. Akadt már olyan győztes idegenbeli meccse a Fradinak, amelyen ők ketten szerezték a gólokat: az első fordulóban, Szombathelyen.
– A Fradi hét idegenbeli meccsen van túl az OTP Bank Liga 2015-2016-os idényében, Dibusz Dénes ezek közül mindössze kettőn kapott (egy-egy) gólt.
– Bekő Balázs legénysége pályaválasztóként harmadszor kapott ki, a Videoton FC, a DVSC és a Ferencváros is kétszer vette be a kapuját.
– 2013 novembere után nyert ismét bajnoki mérkőzést a DVTK ellen idegenben a Ferencváros.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS