Az első a második ellen - örökrangadót rendeznek hétvégén

2023. szeptember. 29., 11:39   |    

Az első a második ellen - örökrangadót rendeznek hétvégén

Az „örökrangadó”, az MTK és a Ferencváros találkozója áll az OTP Bank Liga nyolcadik fordulójának fókuszában.

ZALAEGERSZEGI TE FC–PUSKÁS AKADÉMIA FC
(Péntek, Zalaegerszeg, 20.00)
A ZTE legutóbb döntetlent játszott Székesfehérváron, négy vereség után először szerzett pontot. Sereghajtó, a tizenkettedik helyen áll az OTP Bank Ligában. Eddig négyszer játszott otthon a bajnoki idényben, háromszor kikapott, az MTK-t legyőzte. A Puskás Akadémia nincs jó formában, a legutóbbi négy bajnoki mérkőzéséből csak egyet nyert meg. Viszont vendégként négyből háromszor nyert.

PAKSI FC–MEZŐKÖVESD-ZSÓRY FC
(Szombat, Paks, 14.30)
A Paks az első négy mérkőzésén csak öt pontot szerzett, a legutóbbi hármon ellenben kilencet, ezzel feljött a harmadik helyre. Pályaválasztóként mind a három bajnoki mérkőzését megnyerte az idényben, még gólt sem kapott. A Mezőkövesd kecskeméti bravúrgyőzelmével javított egy kicsit a helyzetén, az volt az első győzelme az OTP Bank Liga 2023–2024-es idényében.

MTK BUDAPEST–FERENCVÁROSI TORNA CLUB
(Szombat, Hidegkuti Nándor Stadion, 17.00)
Vitathatatlanul a forduló rangadója, mint száz évvel ezelőtt, a két csapat foglalja el a tabellán az első két helyet. A kék-fehérek és a zöldek is megnyerték a legutóbbi négy bajnoki mérkőzésüket. A címvédő úgy állt szerdai győzelmével a tabella élére, hogy még mindig egy mérkőzéssel kevesebbet játszott közvetlen riválisainál. A két csapat legutóbbi négy egymás elleni mérkőzéséből három döntetlenre végződött, egyet megnyert az MTK.

A hétvégi örökrangadó előtt az MTK Budapest három játékossal (Hej Viktor, Bobál Dávid, Kata Mihály) szerepel azon a listán, amely a támadóharmadba továbbított pontos passzokat összesíti. A szombati ellenfélnek, a Ferencvárosnak egy játékosa (Makreckis) van a TOP 10-es listán, amelyet a diósgyőri Alex Vallejo vezet.


DEBRECENI VASUTAS SC–ÚJPEST FC
(Szombat, Nagyerdei Stadion, 19.30)
A DVSC a remek kezdés után kisebb hullámvölgybe került, a legutóbbi négy fordulóban mindössze három pontot szerzett. Pályaválasztóként viszont csak az MTK-tól kapott ki, illetve az MTK-t nem győzte le, mindkettő igaz. Az Újpest egy ponttal áll a Loki mögött, legutóbb kikapott az MTK-tól. Vendégként csak két bajnokit játszott eddig a szezonban, egy pontot szerzett. Mind a két mérkőzésén három gólt kapott.

FEHÉRVÁR FC–KISVÁRDA MASTER GOOD
(Vasárnap, Sóstói Stadion, 15.00)
A Fehérvár a múlt héten megmentett egy pontot a ZTE ellen, mindössze egy meccset nyert meg a hétből. Sok gólt kap pályaválasztóként, az eddigi három mérkőzésének gólkülönbsége 8-8. A Kisvárda továbbra is idegenben játszik, egyelőre a tizenegyedik helyen áll, úgy, hogy a legutóbbi négy fordulóban nem szerzett pontot.

DIÓSGYŐRI VTK–KECSKEMÉTI TE
(Vasárnap, DVTK Stadion, 17.30)
A Diósgyőr az első hazai bajnokiját elveszítette, a másodikon döntetlent játszott, de azóta kétszer nyert. A KTE nagyszerűen rajtolt, de a legutóbbi öt fordulóban négyszer, a legutóbbi háromban háromszor kikapott. Gyenge az idegenbeli mérlege, május eleje óta ötből ötször veszített, még gólt sem szerzett ezeken a mérkőzéseken.

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Tatai József bízik a Veszprém újabb Magyar Kupa-sikerében
Bajnokságok / Kupák
Nagy hajrába kezdett a ZTE, Könyves-rekord 35 évesen

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS