Az első az utolsóhoz látogat, rangadó Felcsúton

2019. november. 29., 14:41   |    

Az első az utolsóhoz látogat, rangadó Felcsúton

Öt mérkőzést november utolsó, egyet pedig december első napján rendeznek az OTP Bank Ligában. Ezúttal az első az utolsóhoz látogat. A második Mezőkövesd a Puskás Akadémia otthonában lép pályára.

ZALAEGERSZEGI TE FC–DEBRECENI VASUTAS SC
(November 30., Zalaegerszeg, 15.45)
Az újonc ZTE az utolsó előtti helyen áll a táblázaton, augusztus 24. óta csak egyszer, a Paks ellen győzött a bajnokságban. Eddig az az egyetlen hazai győzelme, ugyanakkor vidéki riválisai ellen még veretlen pályaválasztóként az idényben. A Bp. Honvéd elleni találkozót kivéve minden riválisának rúgott gólt Zalaegerszegen, igaz, kapott is. A DVSC hívei számára csalódás a csapat őszi teljesítménye, igaz, a Loki egy mérkőzéssel kevesebbet játszott közvetlen riválisainál, de csak a kilencedik helyen áll. (A tavaszra halasztott pótláson majd a Ferencváros ellen játszik a Groupama Arénában.) Idegenben a legutóbbi négy bajnokiját elveszítette.

PUSKÁS AKADÉMIA FC–MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC
(November 30., Felcsút, 17.00)
A bajnoki tabellán elfoglalt helyezések alapján akár a forduló rangadójának is minősíthető a két sárga-kék alakulat mérkőzése. A Puskás Akadémia a negyedik helyen áll, eben a hónapban veszített két egymást követő bajnoki mérkőzésen, de a székesfehérvári bravúrral megerősítette pozícióját. Mindössze négy ponttal áll csak a története legsikeresebb őszét produkáló Mezőkövesd mögött. A vendégeknél csak a listavezető Ferencváros szenvedett kevesebb vereséget az idényben, idegenben veretlenek, még a Groupama Arénából is elvittek egy pontot, megtörve a bajnokcsapat győzelmi sorozatát. Ebben a párharcban 2018 májusa óta mindig hazai győzelem született, úgy, hogy az aktuális vendégcsapat nem tudott gólt szerezni.

PAKSI FC–ÚJPEST FC
(November 30., Paks, 17.00)
A hazai mérkőzéseit a Fáy utcában járó lila-fehér gárda pályaválasztóként csupán öt, vendégként, noha egy mérkőzéssel kevesebbet játszott, mint „otthon”, tizenkét pontot gyűjtött. Idegenben hat meccséből négyet megnyert a mostani szezonban, csak a Groupama Arénában a derbin, valamint Kisvárdán szenvedett vereséget. Hat ponttal előzi meg a Paksot, amely a tizedik helyen áll, augusztus vége óta csak egyetlen, a sereghajtó Kaposvár elleni találkozóját tudta megnyerni az OTP Bank Ligában. Pályaválasztóként a legutóbbi öt mérkőzésén mindössze négy pontot gyűjtött.

KISVÁRDA MASTER GOOD–BUDAPEST HONVÉD
(November 30., Kisvárda, 17.00)
A története második élvonalbeli idényét töltő szabolcsi együttes a legutóbbi két fordulóban négy pontot szerzet, s ezzel feljött a hetedik helyre. Pályaválasztóként a múlt héten, megtörve egy három mérkőzésből álló nyeretlenségi mini sorozatot, legyőzte a DVSC-t. A Honvéd az utóbbi hetekben, sőt immár hónapokban megtáltosodott, a legjobb mérleggel rendelkezik, miután a szezon rajtja után még a sereghajtók között volt. Ám hét mérkőzésen 19 pontot szerezve feljött az ötödik helyre. Idegenben is nagyszerűen szerepel, sorozatban már négyszer nyert. Az előző idényben veretlen maradt Kisvárdán. (Egy győzelem, egy döntetlen.)

DIÓSGYŐRI VTK–MOL FEHÉRVÁR FC
(November 30., Diósgyőr, 19.30)
A legutóbbi négy fordulóban a DVTK kilenc, a MOL Fehérvár csupán négy pontot szerzett. Ennek ellenére a vendégek állnak sokkal jobban a táblázaton, a harmadik hely az övék, szemben a borsodi piros-fehérek nyolcadik helyével. Az edzőváltás óta feljavuló DVTK pályaválasztóként a legutóbbi három meccsén hét pontot szerzett. A székesfehérváriaknál edzőváltás volt a hét elején, Marko Nikolics helyére visszatért Joan Carrillo. Nincs könnyű helyzetben, azonnal produkálnia kell ahhoz, hogy csapata, amelynek célja a bajnoki cím, ne maradjon le nagyon a Ferencvárostól és a Mezőkövesdtől. A Vidi az elmúlt években nem szerepelt jól Diósgyőrben, igaz, kétszer is már akkor lépett pályára ott a szezon végén, amikor számára már alig (vagy nem) volt tétje a mérkőzésnek.

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI–FERENCVÁROSI TORNA CLUB
(December 1., Kaposvár, 18.00)
A Ferencváros 2014 októberében, Ligakupa-mérkőzésen játszott legutóbb Kaposváron, akkor kikapott. A legutóbbi bajnokijának a dátuma 2013 október, az a találkozó 1-1-es döntetlent hozott. Egészen döbbenetes: a Fradi a legutóbbi tíz (!) a Rákóczi elleni idegenbeli mérkőzéséből (NB I, Magyar Kupa, Ligakupa) egyet sem tudott megnyerni! Az erőviszonyok most kevésbé tűnnek kiegyenlítettnek, az első látogat az utolsóhoz. A Rákóczi pályaválasztóként a Diósgyőr ellen nyerni tudott, de a többi eddigi mérkőzését elveszítette. A Ferencváros idegenben a Puskás Akadémia elleni felcsúti vereség óta öt mérkőzésen 13 pontot szerzett. a négy megnyert találkozón 14 gólt szerzett.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa-elődöntő: Éllovasok egymás ellen
Bajnokságok / Kupák
Eldőlt a kiesés kérdése a Simple Női Ligában

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS