Az első játszik a másodikkal, a harmadik pályáján

2018. szeptember. 15., 08:19   |    

Az első játszik a másodikkal, a harmadik pályáján

A válogatott mérkőzései miatti szünet után szombaton folytatódik az OTP Bank Liga 2018–2019-es idénye. A forduló rangadója az első és a második helyezett találkozója a Hungária körúton. Az M4 Sport az Újpest-DVSC és a Honvéd-Ferencváros mérkőzést közvetíti élőben, a Kossuth Rádió 18.06 és 19.00 között körkapcsolásos közvetítést sugároz a 17 órás meccsek második félidejéről.

ÚJPEST FC–DEBRECENI VSC
(Újpest, Szusza Ferenc Stadion, 17.00)
Mind a két csapat az eddigi mérkőzései több mint felén döntetlent játszott a szezonban. Az Újpest hat, a DVSC hét meccsből „ikszelt” négyszer. A lila-fehérek a legutóbbi három fordulóban csak döntetlenre végeztek, pályaválasztóként a legutóbbi két alkalommal a Mezőkövesd ellen 1-1-et, a Bp. Honvéd ellen 0-0-t játszottak. Herczeg András csapata kiválóan kezdte az idényt, de a legutóbbi négy fordulóban nyeretlen maradt. Vendégként egyre romlott a mérlege, a felcsúti győzelmet döntetlen, majd vereség követte. Márciusban az Újpest nyert a Nagyerdei Stadionban, de ritka a két csapat párharcában az idegenbeli siker az utóbbi időben. A DVSC 2013 novembere óta nyeretlen a lila-fehérek vendégeként.

PUSKÁS AKADÉMIA FC–MOL VIDI FC
(Felcsút, Pancho Aréna, 17.00)
A Puskás Akadémia korábban még soha nem kezdte ilyen gyengén a szezont az élvonalban, bár tagadhatatlan, hogy Benczés Miklós irányításával a 2013–2014-es, az élvonalbeli premiert jelentő szezonban öt vereséggel állt a hetedik forduló után. Akkor annyival volt jobb a helyzet, hogy nem két döntetlen, hanem egy döntetlen és egy győzelem állt a neve mellett. A mostani idényben az akadémia csapata pályaválasztóként eddig három meccset vívott, két vereség után döntetlent játszott a Kisvárdával. Az Európa-liga a jövő héten kezdődő főtáblás mérkőzéseire is készülő MOL Vidi FC a bajnokságban mindössze öt mérkőzésen van túl, két győzelem mellett háromszor is döntetlent játszott. Igaz, a Ferencváros mellett az egyedüli veretlen a mezőnyben. A Puskás Akadémia ellen még soha nem szenvedett vereséget. Ugyanakkor a két csapat eddigi tíz egymás elleni bajnoki találkozón a leggyakoribb eredmény a 0-0 volt.

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–DIÓSGYŐRI VTK
(Mezőkövesd, 17.00)
Az OTP Bank Liga borsodi derbijét a Mezőkövesd várja kedvezőbb helyzetben, noha legtöbb riválisánál egy mérkőzéssel kevesebbet játszott, a hatodik helyen áll. Az első és a legutóbbi fordulóban aratott győzelme jelent hat pontot az eddig megszerzett nyolcból. A Diósgyőr rosszul kezdett, az első négy fordulóban háromszor is kikapott, de a legutóbbi három mérkőzésén veretlen maradt, megszerezte első győzelmét, majd kétszer is döntetlent játszott. Vendégként augusztus 25-én hét elveszített meccsből álló sorozatát zárta le a kisvárdai döntetlennel.

PAKSI FC–MTK BUDAPEST FC
(Paks, 17.00)
Csertői Aurél együttese eddig mindössze kétszer játszott pályaválasztóként az idényben, az Újpest elleni döntetlen után legyőzte a Puskás Akadémiát. Noha csak hét pontja van, idegenben két bravúros döntetlen is fűződik a nevéhez, a MOL Vidi és a Ferencváros ellen. Az MTK az eddigi tizenhárom pontjából tízet a négy vendégként játszott meccsén szerzett, minden csapat közül a legtöbb idegenbeli pontja van. A két csapat legutóbbi egymás elleni találkozóira jellemző volt a döntetlen, az MTK a legutóbbi hatból csak egyet nyert meg. Pakson 2014 tavaszán nyert legutóbb bajnokit.

KISVÁRDA MASTER GOOD–SZOMBATHELYI HALADÁS
(Kisvárda, 17.00)
Dajka László irányításával még veretlen a Kisvárda, az újonc kétségtelenül előrelépett az edzőváltás óta. Négy vereség után két döntetlen, majd legutóbb győzelem következett. Az első négy fordulóban tizenegy gólt kapott a csapat, a legutóbbi háromban összesen kettőt. Hazai pályán mindössze kétszer játszott eddig, a Ferencvárostól kikapott, a Diósgyőrrel szemben döntetlent ért el. A Haladás a vendéglátójához hasonlóan öt pontot szerzett eddig, szintén egy győzelem és két döntetlen áll négy vereség mellett. Éppen úgy 13 gólt kapott, mint riválisa, de háromszor annyit, kilencet szerzett. A legutóbbi, debreceni pontszerzése egy rossz, hat idegenbeli vereségből álló sorozatot zárt le.

BUDAPEST HONVÉD–FERENCVÁROSI TORNA CLUB
(Hungária körút, Hidegkuti Nándor Stadion, 19.30)
Az első és a második helyezett találkozik egymással, egyébként (a Bozsik Stadion felújítása miatt) a harmadik helyezett pályáján. Supka Attila csapatának, noha a MOL Viditől kikapott, nagyon jó a hazai mérlege, öt mérkőzésből négy győzelem. A Hungária körúton kétszer fogadott eddig ellenfelet, a Viditől kikapott, a Debrecent magabiztosan megverte. A Ferencvárost harmadszor irányítja majd Szergej Rebrov az OTP Bank Ligában, az idegenbeli meccsét megnyerte az ukrán edzővel, a hazain döntetlent játszott a Vidivel. A zöld-fehérek vendégként még százszázalékosak az idényben, három győzelmükből az egyiket, az MTK ellenit, épen a Hidegkuti Nándor Stadionban érték el. A két csapat legutóbbi kilenc párharcában egy döntetlen és egy Honvéd-győzelem mellett hét ferencvárosi siker született.

 


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS