Az Energia nyerte a veretlenek csatáját

2015. július. 12., 12:26   |    

Az Energia nyerte a veretlenek csatáját

Kemény, izgalmas és feszült meccsel kezdődött a strandlabdarúgó bajnokság második fordulójának második napja.

A Bodon FC és az Aramis meccsén egyetlen nyugodt pillanat nem volt, fordulatokban, szép megoldásokban, párharcokban viszont bővelkedett minden játékperc. Végül a Bodon FC nyerte a találkozót, megszerezve a harmadik győzelmét, de a meccs legszebb gólját kétségtelenül az Aramis szerezte, egy igen látványos és gyors jobb oldali akció végén Frank bal külsővel lőtt a kapu bal alsó sarkába.

Az elsőhöz hasonló harcos és változatos mérkőzéssel folytatódott a program, a szegedi fiatalok igen színvonalas meccset játszottak a Bonyháddal. Ugyan a Bonyhád szerezte meg a vezetést, de a Junior fordított, s már 3-1-re is vezetett, ám ekkor pillanatok alatt két gólt szerezve egyenlített a Bonyhád. Ettől kezdve felváltva estek a gólok, bravúros megoldásokban sem volt hiány, de végül a válogatott Sebestyén Norbert büntetőből megszerezte a meccsen harmadik gólját, ami végül győzelmet jelentett.

Már nem nyeretlen a Siófok sem, a Nagyhegyes elleni mérkőzésen ugyanis a négy gólt szerző Simonyi Gábor vezetésével győzött a hazai együttes. A Nagyhegyes roppant keményen küzdött és a meccs 30. percéig vezetett is, ám ott elfogyott az energia, és megfordult a mérkőzés.

Az Energia SC szép meccsen, látványos, játékos futballal nyert az FTC ellen – megjegyzendő, a fradisták meccsről meccsre többet tudnak ebből a játékból, egyre jobban érzik a homok sajátosságait, nem véletlen, hogy a nagyon erős gyöngyösi csapat ellen is lőttek hat gólt. Ezzel együtt az Energia gálázott, a minden eddigi fordulóban roppant hatékonyan támadó portugál válogatott csatár, Duarte Vivo pedig nagyszerű helyzetkihasználással öt gólt szerzett.

Győzött a Goldwin is. A bajnoki cím védője ugyan eleinte nehezen pörgött fel üzemi fordulatra, 2-2-ig kiválóan tartotta magát a Garvittax, de a második harmad második felétől egyértelműsödött a mérkőzés.

A szegedi fiatalok erővel jobban bírták a meccset, és helyzeteiket is jobban használták ki – ez a magyarázata a Junior Sport és az Aramis meccse végeredményének. Hiába a lényegesen nagyobb strandlabdarúgó rutin, az Aramis ezúttal nem tudta meglévő nagy tudását az eredményben is igazolni, a Junior juniorjai (van, aki 17. születésnapja előtt van a keretben) megállás nélkül futottak, keményen védekeztek és pontosan lőttek.

Sokáig úgy tűnt, hogy a Nagyhegyes meglepheti a Bonyhádot, Vámosi kapus sokadik meccsén védett nagyszerűen, rendre bravúrral hárította a bonyhádi támadásokat. Kétgólos vezetés után azonban a nagyobb rutinnal rendelkező és némileg jobb kondícióval érkező Bonyhád fordítani tudott.

Rendkívül látványos meccset hozott a Garvittax és a Siófok mérkőzése, picit olyan volt a Garvittax játéka, hogy aki nem lő ollózós gólt, az este a sarokba térdepel. A Siófok ugyanakkor szervezettebben és jobban védekezve futballozott, ez vezetett a győzelméhez.

A szezon eddigi legnagyobb meccsét természetesen az addig veretlen két bajnokesélyes, az Energia és a Goldwin játszotta. Válogatottak sora, idegenlégiósok, roppant tehetséges fiatalok vártak a kezdésre. Nos, a meccs azt hozta, amit „ígért”: hatalmas küzdelmet, feszültséget, férfias csatákat. Hamar előnybe került az Energia egy szabadrúgás után (a szabadrúgás jogosságát hevesen vitatta a Goldwin…), majd nem sokkal később emberelőnybe is, hiszen Vernyik Dávidot kiállította a játékvezető (ez sem maradt szó nélkül). A kiállítás ugyan csak pillanatokig élt, ugyanis az Energia gólt szerzett, de a kiállított játékos később nagyon hiányzott a bajnokcsapat rotációjából. Az előny egyre nőtt, mígnem a Goldwin két gólt szerzett egymás után. 4-2-nél még bármi lehetett volna, de jött az ötödik gyöngyösi találat, ami után csak későn lőtte a harmadikat a Goldwin (ezzel együtt Fekete Viktor ollózós bombája csodaszámba ment). A veretlenek első meccsét így az Energia nyerte, de hosszú még a bajnokság, idő és esély van az újabb fordulatokra.

A nap zárómeccsén a Bodon FC végig vezetve nyert az FTC ellen, vagyis a nap egy Bodon győzelemmel kezdődött és egy Bodon győzelemmel végződött.

Bodon Péter FC–Aramis 4-3
BODON FC: Ulviczki – Titkó (1), Ivitz (2), Zsély (1), Szente, Somoskői, Szigetvári, Bodon, Tarlósi, Hegedűs
ARAMIS: Lipők – Csopaki (1), Farsang, Vajay, Vattamány, Ledő, Frank (1), Korozmán, Varga, Horváth (1)

Bonyhád–Junior Sport 7-6
BONYHÁD: Komáromi – Pap (2), Sebestyén (3), Völgyi (1), Máté R. (1), Kácsor, Szlama, Kirch, Szász, Máté N.
JUNIOR SPORT: Vastag – Szentes-Bíró (1), Bullás, Rutai (2), Hegyesi (1), Rádi, Deák, Csamangó (2), Ördögh, Tiemel.

Siófok–Nagyhegyes-DEAC 6-2
SIÓFOK: Czerula – Simonyi (4), Turós (1), Marosi, László (1), Bíró, Kanta, Soós, Yondo, Gergye
NAGYHEGYES: Vámosi – Fodor (1), Csiszár, Lengyel, Gajda, Kéri, Molnár Cs., Molnár B. (1), Takács, Hódi

FTC–Energia SC-Gyöngyös 6-13
FTC: Sajben – Maruzsi, Deák (2), Ruzicska (2), Fehér (1), Graeser, Machalek, Kocsi H., Kocsi J. (1)
ENERGIA: Ficsór (1) – Berkes, Meier (3), Duarte Vivo (5), Ábel, Csoszánszki, Patócs (1), Fülöp (1), Nádudvari (2)

Goldwin Pluss–Garvittax 12-3
GOLDWIN: Végső – Angyalos (1), Badalik (2), Kovács (2), Biczi (2), Ács, Béres (1), Jenei (1), Schrancz (1), Besenyei (1)
GARVITTAX: Himmer – Bocsev, Vitányi, Osváth, Vas (1+ 1 öngól), Bene, Rusvai (1), Gieber (1), Vlasics, Gáspár

Junior Sport–Aramis SE 4-1
JUNIOR SPORT: Tombácz – Szentes-Bíró (1), Bullás, Rutai, Hegyesi (1), Vastag, Rádi, Deák (1), Csamangó (1), Tiemel
ARAMIS: Lipők – Csopaki, Pál, Vajay (1), Vattamány, Ledő, Korozmán, Frank, Tősér, Klacsák

Nagyhegyes-DEAC–Bonyhád 5-7
NAGYHEGYES: Vámosi (1) – Fodor (1), Csiszár, Lengyel (2), Hódi (1), Gajda, Kéri, Molnár Cs., Molnár B., Takács
BONYHÁD: Komáromi – Jaksa (1), Sebestyén (2), Völgyi, Máté R. (2), Kácsor, Pap, Kirch (1), Szász, Máté N. (1)

Garvittax–Siófok 6-8
GARVITTAX: Gáspár – Vitányi (1), Osváth, Gieber (öngól), Vas (1), Bocsev (1), Bene Á. (1), Rusvai (1), Mester (1), Himmer
SIÓFOK: Czerula – Simonyi (1), Turós (3), Marosi (1), Bene Zs. (1), Bíró, Kanta (1), Yondo, Soós, László

Energia SC-Gyöngyös–Goldwin Pluss 5-3
ENERGIA: Ficsór – Berkes, Meier (2), Duarte Vivo (1), Ábel, Csoszánszki (2), Gulyás, Nádudvari, Szurdoki
GOLDWIN: Végső – Angyalos, Badalik, Besenyei, Kovács, Ács, Vernyik, Fekete (2), Béres (1), Ughy

FTC–Bodon Péter FC 6-8
FTC: Graeser – Karacs (2), Deák (2), Fehér (1), Ruzicska, Machalek (1), Sajben, Kocsi H., Maruzsi, Kocsi J.
BODON FC: Ulviczki – Titkó (2), Ivitz (4), Zsély (1), Szente (1), Szigetvári, Bodon, Tarlós, Somoskői, Hegedűs

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS