Az ETO a tavaszi első, a Ferencváros és az MTK követi

2014. június. 02., 11:04   |    

Az ETO a tavaszi első, a Ferencváros és az MTK követi

A DVSC-Teva tavaszi mérlege csak a negyedik legjobb az OTP Bank Ligában.

PMFC-MATIAS–SZOMBATHELYI HALADÁS 1-1 (1-1)
Gólszerzők: Pölöskey (6.), ill. Dvorschák (14.)

– A Haladás úgy zárt a hatodik helyen, hogy az utolsó hat fordulóban mindössze öt pontot szerzett.
– A szombathelyiek az elő körben 26, a másodikban, beleértve a két őszre előrevitt forduló eredményét is, 20 pontot szereztek.
– Az idény utolsó két Haladás-gólját Dvorschák Gábor szerezte. Ezzel a két találattal a védő beállította egyéni csúcsát az élvonalban.
– Artner Tamás csapatának idegenbeli mutatója kiegyensúlyozott: 5 győzelem, 5 döntetlen, 5 vereség.
– A szombathelyi Fehér a 90. percben piros lapot kapott.
– A PMFC október 5. után már veretlen maradt a hazai mérkőzésein.
– A csapat mérlege hagyományosan vendégként jobb, de a 2013–2014-es idényben nem volt nagy különbség: 22 pont otthon, 23 idegenben.
– A vezető gólt szerző Pölöskey Péter az ötödik gólját szerezte, ezzel egyéni csúccsal zárta az idényt. A 2011–2012-es szezonban a Ferencváros tagjaként 4 gólig jutott.

LOMBARD PÁPA TERMÁL FC–ÚJPEST FC 2-1 (0-1)
Gólszerzők: Csizmadia (84.), Kenesei (89.), ill. Suljic (17.)

– A győzelemmel a Pápa megelőzte az Újpestet a tabellán. A hazaiak nyugodtabb idényt zártak az előzőnél, amelyben csak az utolsó fordulóban biztosították a bennmaradást.
– Kenesei Krisztián a tavaszi első, Csizmadia Csaba a tavaszi második fordulóban szerzett ezt megelőzően gólt.
– A Pápa április 5. óta először nyert bajnoki mérkőzést.
– A Pápa az első 15 fordulóban 20, a második 15-ben csak 13 pontot szerzett.
– Az Újpest elszalasztotta azt az esélyt, hogy egy győzelemmel a második félévet tegye sikeresebbé: az első körben 17, a másodikban 15 pontot szerzett.
– Asmir Suljic az első gólját szerezte a magyar élvonalban.
– Az Újpest a 13. helyen végzett a bajnokságban, ennél rosszabb bajnoki helyezése nem volt az elmúlt húsz évben. (2011–2012-ben ugyancsak a 13. helyen zárt.)

KECSKEMÉTI TE-PHOENIX MECANO–PUSKÁS AKADÉMIA FC 1-2 (1-1)
Gólszerzők: Balázs (15.), ill. Szakály (34., 84.)

– Az akadémisták március 29. óta először nyertek bajnoki mérkőzést.
– Lencse Lászlón és Tischler Patrikon kívül Szakály Dénes az egyetlen játékosuk, aki az idényben legalább két gólt szerzett egy élvonalbeli mérkőzésen.
– Érdekesen alakult a Puskás FC teljesítménye a bajnokság szakaszaiban. Első harmad: 10 pont, második: 11, harmadik: 10.
– A KTE két vereséggel zárta az évet, s ez azt jelenti, hogy 2011 nyara óta a legrosszabb bajnoki szereplését produkálta.
– A hazai vereség azért is meglepetés, mert a KTE tavasszal még veretlen volt a Széktői Stadionban. A lila-fehérek a szezonban pályaválasztóként 25, vendégként csak 11 pontot szereztek.
– Balázs Zsolt mind a két eddigi kecskeméti bajnoki idényét három szerzett góllal zárta.

MTK BUDAPEST–KAPOSVÁRI RÁKÓCZI 2-0 (2-0)
Gólszerző: Bese (34., 43.)

– Bese Barnabás megduplázta az eddig a bajnoki idényben, sőt általában az élvonalban szerzett góljai számát a Rákóczinak lőtt kettővel.
– A kék-fehérek a bajnokság első harmadában 8, a másodikban 11, a harmadikban 21 pontot szereztek.
– Az MTK szenzációs hajrára ellenére is igaz: ennél gyengébb helyezéssel az utóbbi húsz évben csak a kiesésekor zárta az együttes.
– A hazai teljesítmény 11 ponttal elmaradt az egy évvel korábbitól. Az idegenbeli mérkőzésen ugyanannyi pontot gyűjtött az MTK, mint 2012–2013-ban, 16-ot.
– Ezzel a mérkőzéssel búcsúztak a kék-fehérek az 1912-ben átadott, majd a háború után újjáépített stadiontól. – A Rákóczi 2014 tavaszán a hat idegenbeli bajnokiján mindössze egy gólt szerzett. Az az egy legalább egyetlen pont megszerzéséhez elég volt.
– A kaposváriak az utolsó fordulóban öt vereséget szenvedtek.

GYŐRI ETO FC–MEZŐKÖVESD-ZSÓRY FC 5-0 (2-0) Gólszerzők: Lang (28.), Wolfe (36.), Trajkovics (79.), Djordjevics (83.), Kronaveter (87.)

- A győriek a március 8-i, Pécs elleni hazai meccsen elszenvedett vereség óta nem kaptak ki, a legutóbbi tizenegy bajnokijukon tíz győzelem és egy döntetlen volt a mérlegük.
- Horváth Ferenc együttese tizenegy forduló alatt tízpontos hátrányt dolgozott le a DVSC-Tevával szemben, de hiába érte utol pontszámban a Lokit, rosszabb gólkülönbsége miatt csak a második lett.
- Az ETO 32 ponttal az első helyen végzett a tavaszi eredmények alapján készült tabellán, az idei 13 fordulóban a legtöbb gólt szerezte.
- Horváth Ferenc együttesében két fiatal játékos is debütált szombaton, az U19-es válogatott Mervó Bence, valamint Illés Dávid is első NB I-es meccsén lépett pályára.
- Míg az ETO az első, a Mezőkövesd az utolsó helyen végzett a tavasz tabelláján, a borsodiak 13 idei bajnokijukból mindössze egyet nyertek meg, mindössze hat gólt tudtak szerezni. Utolsó nyolc meccsükön nyeretlenek maradtak.
- A győrieknél három védő is gólt szerzett a meccsen, közülük Djordjevic és Lang idénybeli első találatát szerezte.

DVSC-TEVA – BUDAPEST HONVÉD 0-2 (0-0)
Gólszerzők: Vernes (63.), Lőrinczy (90.)

- A vereség ellenére a debreceniek történetük hetedik bajnoki címét szerezték meg.
- Huszonnégy év után lett ismét pontegyenlőség az NB I tabellájának élén.
- Kondás Elemér immár kétszeres bajnoknak mondhatja magát, első címét 2012-ben hódította el a Lokival.
- A DVSC-Teva sorozatban négy megnyert bajnokit követően vesztett pontokat.
- A tavaszi eredmények alapján készült tabellán a DVSC-Teva csak a negyedik, hét ponttal gyűjtött kevesebbet idén az ETO-nál és öttel a Ferencvárosnál.
- A Honvéd ezt megelőzően utoljára március 22-én nyert bajnoki mérkőzést, majd zsinórban nyolc vereség következett.
- A fővárosiak így is a 12. helyen végeztek a tavasz tabelláján.
- A vendégeknél az U19-es válogatott Bobál Dávid első élvonalbeli meccsét játszotta, Csábi Mihály pedig először volt kezdő a Honvéd felnőtt csapatában.
- Lőrinczy Attila első élvonalbeli találatát szerezte.

FERENCVÁROS – MVM PAKS 2-0 (0-0)
Gólszerzők: Bönig (54.), Leonardo (82.)

- A Ferencváros egyedülálló szériát produkált tavasszal, legutóbbi kilenc bajnokijából egyiken sem vesztett ponton.
- A tavaszi eredmények alapján készült tabellán a Fradi a második helyet szerezte meg, két ponttal lemaradva az első Győri ETO mögött.
- A Paksnál egy négymeccses győzelmi széria zárult le ezzel a vereséggel.
- A volt válogatott Éger László hosszú és sikerekben gazdag profi pályafutása utolsó mérkőzését játszotta, az idény végeztével visszavonult.
- A paksiak támadója, Simon Attila góltalan maradt ugyan a meccsen, de így is gólkirály lett, holtversenyben Nikolics Nemanjával. Mindketten 18 gólt szereztek az idény során.
- A Paks színeiben Bor Dávid személyében egy 19 éves fiatalember debütált az élvonalban.

VIDEOTON FC – DVTK 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Nikolics (76.), ill. Futács (68.)

- A Videoton FC a negyedik helyen zárt a bajnokságban, így lemaradt az európai kupaindulásról. - Egyedül Nemanja Nikolics lehetett némiképp boldog a lefújás után, ő legalább a gólkirályi címnek örülhetett, amit egyenlítő találatával megszerzett. Nikolics tavaly harmadik lett a góllövőlistán 13 találattal, ebben az idényben 18 gólig jutott. - A Vidi edzőjének, José Gomesnek ez volt a búcsúmeccse, az idény végeztével távozik a fehérváriaktól. - A vendégek gólszerzője, Futács Márkó kilencedik találatát érte el a szezonban. - Csak a tavaszi eredményeket figyelembe véve a DVTK a nyolcadik, a Vidi az ötödik a bajnokságban.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS