Az ETO folytatná, a Honvéd lezárná sorozatát

2014. május. 09., 11:53   |    

Az ETO folytatná, a Honvéd lezárná sorozatát

Két mérkőzéssel zárul az OTP Bank Liga 28. fordulójának programja. A Győri ETO a Bp. Honvédot, a Haladás a Paksot fogadja.

GYŐRI ETO FC–BUDAPEST HONVÉD
(Május 11., vasárnap, 16.30)

Két ellentétes szériát produkáló együttes találkozik az ETO Parkban. Horváth Ferenc együttese a legutóbbi nyolc fordulóban hét győzelmet aratott, a megszerezhető 24 pontból 22-t begyűjtött. Hazai pályán a legutóbbi három mérkőzését megnyerte. A Bp. Honvéd ezzel szemben a legutóbbi hat fordulóban egyetlen pontot sem szerzett, sőt, 540 perc alatt mindössze egyetlen gólt ért el. A kispestiek vendégként négy bajnoki mérkőzést játszottak eddig 2014-ben, az elsőn fölényesen nyertek a Puskás Akadémia FC ellen, a következő hármat ellenben szerzett gól nélkül elveszítették. A két csapat ősszel 1-1-es döntetlent játszott a Bozsik Stadionban. A Bp. Honvéd legutóbb 2011 őszén tudott bajnoki mérkőzést nyerni Győrben, de az ETO még régebben, 2011 májusában nyert legutóbb hazai bajnoki meccset a kispestiek ellen.

SZOMBATHELYI HALADÁS–MVM-PAKS
(Május 11., vasárnap, 18.30)

A Haladás 2014-ben még nem kapott gólt hazai bajnoki mérkőzésen. A szombathelyiek az MTK elleni döntetlennel kezdték a Rohonci úton az OTP Bank Liga 2014-es sorozatát, majd a következő négy hazai mérkőzésüket azóta megnyerték. A Paks, amelynek edzője, Csertői Aurél volt a Haladás játékosa és két periódusban a trénere is, hosszú nyeretlenségi sorozatát megtörve az elmúlt két fordulóban hat pontot szerzett. Különösen Diósgyőrben aratott 4-0-s győzelme okozott nagy meglepetést. A két csapat őszi találkozója 1-0-s vendéggyőzelmet hozott Pakson. Az atomváros együttese élvonalbeli története során minden páros (2006-ban, 2008-ban, 2010-ben és 2012-ben) évben nyert bajnoki meccset Szombathelyen. Páros évben csak egyszer kapott ki vendégként a Haladástól, szintén 2010-ben. Egy újabb paksi győzelem a vendégek számára a biztos bennmaradást jelenti.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS