Az ETO megszakított egy rossz szériát, a Honvéd nem

2015. április. 26., 20:31   |    

Az ETO megszakított egy rossz szériát, a Honvéd nem

Az OTP Bank Liga 25. fordulójának vasárnapi játéknapján a Győri ETO 1-0-ra nyert a Puskás Akadémia ellen, a DVSC-Teva 1-1-re végzett a Budapest Honvéd otthonában.

Győri ETO - Puskás Akadémia 1-0 (0-0)
Vezette: Pintér Csaba
Gólszerző: Priskin a 64. percben

Az első félidő a győriek elképzelése szerint alakult, legalábbis a mezőnyjátékot tekintve, mert gólt a hazaiak sem tudtak szerezni. Az ETO a szünetig kihagyott lehetőségekig és egy kapufáig jutott, míg az akadémisták egy Lencse László-helyzettel jelezték, hogy nem csak asszisztálni szeretnének a hazaiak játékához. Benczés Miklós látványosan jelezte, hogy nem volt elégedett együttesével - már a 41. percben megejtette az első cseréjét. A fordulás után felpörgött a mérkőzés, mindkét oldalon adódtak óriási helyzetek, az ETO ismét kapufát lőtt, a Puskás Akadémia pedig naggyá tette a bravúrokat bemutató Pogacsics Krisztián kapust. A 64. percben vezetést szereztek a hazaiak, egy kontratámadás során Rudolf Gergely keresztlabdájával Priskin Tamás tört kapura, majd egy átvételt követően 14 méterről, a jobbösszekötő helyéről nagy gólt lőtt a jobb sarokba (1-0). A Puskás Akadémia könnyedén egyenlíthetett volna, de elhibázta ziccereit, így pont nélkül zárt, a győriek pedig 2014 augusztusa óta először nyertek hazai bajnokit.

Budapest Honvéd - DVSC-Teva 1-1 (1-1)
Vezette: Vad II István
Gólszerző: Youla a 25., ill. Bouadla a 39. percben

Az első 20 percben nem volt valami magas iramú a mérkőzés, a helyzetek is elmaradtak mindkét oldalon. A 25. percben aztán vezetést szereztek a hazaiak, Holender Filip bal oldali beadását követően Soulaymane Youla akrobatikus mozdulattal továbbított a kapuba (1-0). A gól után többet mutatott támadásban a Loki, és a 39. percben ki is egyenlített, René Mihelic tette le a labdát Selim Bouadlának, aki jó 25 méterről a hazai kapu bal oldalába bombázott (1-1). A folytatásban nagy volt a küzdelem, ezt mutatja, hogy mindkét csapatnak kiosztott egy-egy piros lapot a játékvezető. A hazaiaknál George Ikenne-King kapott pirosat, a vendégeknél Ludánszki Bence jutott a kiállítás sorsára. Mindkét együttesnek fontos lett volna a győzelem, de végül egyik gárda sem tudta megszerezni az ehhez szükséges gólt, 1-1 lett a végeredmény.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS