Az Európa Liga csoportkörébe jutott a Videoton

2012. augusztus. 30., 23:28   |    

Az Európa Liga csoportkörébe jutott a Videoton

A fehérváriak hazai pályán is gólnélküli döntetlent játszottak a Trabzonsporral, végül tizenegyesek döntöttek a javukra.

A trabzoni 0-0 után a Videoton bizakodva várhatta a székesfehérvári visszavágót az Európa Liga play off körében. A törökországi mérkőzésen a fehérváriak kiváló védekezésüknek köszönhették, hogy kapott gól nélkül zártak, s a védelem ezúttal is magabiztosan állt a lábán. Az első félidőban a hazaiak alakítottak ki több helyzetet, míg Mladen Bozovic kapusnak egyszer kellett bravúrt bemutatnia.

A második félidőben sem kockáztattak a csapatok, a Videoton így is szerezhetett volna gólt, igaz, a Trabzonspor is lőtt egy kapufát. A rendes játékidő leteltéig nem született gól, jöhetett a kétszer 15 perces hosszabbítás, ami ugyancsak 0-0-lal ért véget. A továbbjutásról a tizenegyespárbaj döntött: a Videoton minden lövését értékesítette, míg a vendégek kétszer is hibáztak, így a magyar együttes jutott az Európa Liga főtáblájára.

A DVSC-Teva a 3-0-ás hazai vereség után idegenben is három góllal kapott ki. A magyar bajnok 1-0-nál Szakály Péter találatával egyenlített az FC Bruges otthonában, de Rezes László kiállítása után a belgák háromszor is eredményesek voltak, és 4-1-re megnyerték a meccset.

Európa Liga, play off, visszavágók:

Videoton - Trabzonspor 0-0 - tizenegyesekkel 4-2

FC Bruges - DVSC-Teva 4-1 (1-1)
Gólszerző: Larsen a 25., Vázquez a 48., Tchité az 50., Bacca a 66., ill. Szakály a 34. percben
Továbbjutott az FC Bruges 7-1-es összesítéssel


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS