Az Európa-ligában folytatja a MOL Vidi

2018. augusztus. 28., 23:07   |    

Az Európa-ligában folytatja a MOL Vidi

A fehérváriak 1-1-es döntetlent játszottak az AEK Athén otthonában, és 3-2-es összesítéssel alulmaradtak a BL-selejtezős párharcban.

Az AEK Athén egy hete 2-1-re nyerni tudott a Groupama Arénában, a visszavágón tehát hatalmas bravúrra lett volna szüksége a Vidinek a továbbjutáshoz. Az athéni meccs első félidejében a Vidi nem rohant fejjel a falnak, szervezetten, fegyelmezetten és türelmesen játszott. A játékrész kevés helyzetet hozott, a házigazdák támadtak többet, a legnagyobb fehérvári lehetőség Danko Lazovics szabadrúgásánál adódott, a lövést bravúrral védte a hazai kapus.

A fordulás után hamar megszerezte a vezetést az AEK, egy 16-oson belüli szabálytalanságért büntetőt ítélt a játékvezető, Petrosz Mantalosz pedig értékesítette a tizenegyest (1-0). A Vidi sebességet váltott, és az 57. percben szép góllal egyenlített: Nego lépett ki a védők közül Lazovics labdájával, a jobbösszekötő helyén betört a 16-oson belülre, majd higgadtan a hálóba emelt (1-1). A folytatásban egymást követték a fehérvári lehetőségek, de ezek kimaradtak, majd hiába került emberelőnybe a 80. percben a magyar bajnok, az AEK rutinosan tartotta előnyét, és a szerencsével sem állt hadilábon: a 96. percben ugyanis Juhász Roland 17 méteres lövésénél már a kapus is verve volt, de a labda a keresztléc fölött elhagyta a pályát.

Maradt az 1-1-es döntetlen a lefújásig, ami azt jelenti, hogy az AEK 3-2-es összesítéssel továbbjutott a Bajnokok Ligája főtáblájára, a Vidi pedig az Európa-liga főtábláján szerepel az ősszel.

Bajnokok Ligája-selejtező, play off, 2. mérkőzés
AEK Athén-MOL Vidi FC 1-1 (0-0)

Gólszerző: Mantalosz (11-esből) a 48., ill. Nego az 57. percben
Továbbjutott az AEK 3-2-es összesítéssel.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Rangadót nyert, az élvonal kapujában a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS