Az Európa-ligában szerepelhet a Fradi

2021. augusztus. 24., 23:24   |    

Az Európa-ligában szerepelhet a Fradi
Fotó: MTI

A Ferencváros hazai pályán is 3-2-es vereséget szenvedett a Young Boystól, így a svájci csapat kettős győzelemmel, 6-4-es összesítéssel jutott a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörébe, míg a Ferencváros az Európa-liga főtábláján szerepelhet.

BL-selejtező, 4. (utolsó) forduló, visszavágó:
Ferencvárosi TC–Young Boys (svájci) 2–3 (2–1)
Groupama Aréna, v.: Szergej Karaszjov (orosz)
Továbbjutott: a Young Boys kettős győzelemmel, 6-4-es összesítéssel.
gólszerzők: Wingo (18.), R. Mmaee (28.), illetve Zesiger (4.), Fassnacht (56.), Mambimbi (93.)
piros lap: Laidouni (64.)
sárga lap: Zachariassen (31.), Laidouni (58., 64.), Civic (67.), Wingo (70.), R. Mmaee (81.), illetve Martins (67.)

Ferencvárosi TC: Dibusz – Wingo, Blazic, Kovacevic, Civic – Uzuni, Somália (Mak, 86.), Laidouni, Zachariassen – Boli (Zubkov, 71.), R. Mmaee
Young Boys: Von Ballmoos – Macerias, Camara, Zesiger, Garcia – Fassnacht, Sierro (Aebischer, 62.), C. Martins, Ngamaleu – Elia (Lauper, 85.), Siebatcheu (Mambimbi, 85.)

Harmadik győzelmével főtáblára jutott a Haladás
A Haladás futsalcsapata főtáblára jutott a Bajnokok Ligájában, mivel kedden 3-2-re felülmúlta a házigazda Tiranát, így albániai selejtezőcsoportjában három győzelemmel elsőként végzett. A Haladás szombaton a norvég Utleira együttesét verte 5-1-re, majd vasárnap a luxemburgi Differdange csapatát 4-3-ra győzte le. A nyolc négyesből az első helyezettek, valamint a legjobb második jutott a 32 együttest számláló főtáblára.

 A svájciak már a negyedik percben megszerezték a vezetést egy szöglet utáni fejesgóllal. A Young Boys a vezetés után visszaállt, de nem tudta sokáig őrizni az eredményt, mert kapusa nagyot hibázott, így a 18. percben egyenlített a Ferencváros. A svájciak rögtön felpörögtek és néhány perccel később csak a kapufa mentette meg a magyar bajnokot. A hazaiak ugyanakkor gyorsan visszavették a kezdeményezést és nagy nyomás alá helyezték riválisukat, a 27. percben pedig egy szöglet után átvették a vezetést, ezzel döntetlenre alakítva a párharc állását. A szünetig picit megnyugodtak a kedélyek, újabb gól nem esett.

A fordulást követően a Young Boys vette át az irányítást, már a hazaiak térfelén letámadott és bő tíz perc után egyenlített. A 63. percben kis híján eldőlt a továbbjutás kérdése, de Ngamaleu fantasztikus emelése kijött a kapufáról, viszont így is nehéz helyzetbe került a Ferencváros, mivel pillanatokkal később Laidouni megkapta második sárga lapját.

A 72. percben újra lezárhatta volna a párharcot a Young Boys, de Dibusz életben tartotta a Ferencváros reményeit azzal, hogy kivédte Siebatcheu 11-esét. A tíz emberrel futballozó Ferencváros a hajrában már nem tudott komoly helyzetet kialakítani, a svájciak viszont egy kontra végén még az utolsó pillanatban betaláltak, így kettős győzelemmel jutottak a BL csoportkörébe.

Ez lesz sorozatban a negyedik szezon, hogy magyar csapat is érdekelt az egyik európai kupasorozat főtábláján, a Ferencváros egymás után harmadik alkalommal küzd majd ősszel: 2019-ben és idén az Európa-ligában, tavaly a Bajnokok Ligájában. Az Európa-liga csoportkörének sorsolását pénteken rendezik.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS