Az év utolsó fordulója dönt a téli elsőségről

2021. december. 17., 12:55   |    

Az év utolsó fordulója dönt a téli elsőségről

A szombat-vasárnapi 17. fordulóval búcsúzik az OTP Bank Liga a 2021-es évtől. Nyitott még, melyik csapat tölti a téli szünetet az élen, a két legerősebb riválisánál egy mérkőzéssel többet játszott Kisvárda pontelőnnyel várja a fordulót.

FERENCVÁROSI TORNA CLUB–BUDAPESTI HONVÉD
(Szombat, Ferencváros, Groupama Aréna, 14.45)

A címvédő Ferencváros a legutóbbi fordulóban elszenvedett vereség után szerződést bontott Peter Stöger vezetőedzővel és stábja két tagjával, a Honvéd ellen Máté Csaba irányítja majd a csapatot. Hasonló beugrására nyolc éve már volt példa, akkor Ricardo Moniz menesztése és Thomas Doll érkezése között, ugyancsak egy mérkőzésre kapott megbízást. A Fradi a legutóbbi két bajnoki meccsén csak egy pontot szerzett, pályaválasztóként a legutóbbi négy hazai bajnoki mérkőzéséből csak egyet nyert meg. A Bp. Honvéd vendégként legutóbb nyert Pakson, de előtte háromszor kikapott. Viszont a legutóbbi öt idegenbeli bajnokijából hármon is legalább két gólt szerzett.

MTK BUDAPEST–PAKSI FC
(Szombat, Józsefváros, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 17.00)

Mind a két csapat csupán egy győzelmet aratott a legutóbbi öt fordulóban. Az MTK a tizenegyedik, a Paks a nyolcadik helyen áll a tabellán, kék-fehér győzelem esetén azonos pontszámmal zárja az őszt a két csapat. Az MTK otthon a legutóbbi öt bajnokiján mindössze négy pontot gyűjtött. A Paks vendégként mindössze egy pontot szerzett öt mérkőzésen szeptember vége óta.

MOL FEHÉRVÁR–MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC
(Szombat, Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó, 19.30)

A MOL Fehérvár változó formában van, az utóbbi időben a páratlan számú fordulókban veszít, a párosokban győz. Legutóbb nyert az MTK vendégeként. Pályaválasztóként a legutóbbi négy bajnokiját mind megnyerte. A Mezőkövesd nagyon jól szerepelt az edzőváltás után, de az utóbbi időben egy kicsit megtört a lendülete, csak egyet nyert meg a legutóbbi négy bajnoki találkozójából. Idegenben a legutóbbi három találkozóján hét pontot gyűjtött.

KISVÁRDA MASTER GOOD–PUSKÁS AKADÉMIA
(Vasárnap, Kisvárda, Várkerti Stadion, 13.00)

Az őszi elsőség a mérkőzés tétje, amennyiben a Kisvárda győz, függetlenül a Ferencváros eredményétől, az élen zárja a 2021-es évet. (Egy mérkőzéssel többet játszott, mint a címvédő és a Puskás Akadémia.) Erős Gáborral még veretlen a csapat, a legutóbbi három mérkőzését megnyerte. A Várkerti Stadionban a legutóbbi négy meccséből hármat megnyert, csak a Ferencvárostól kapott ki. A Puskás Akadémia a legutóbbi fordulóban nyert, lezárva egy három mérkőzésből álló nyeretlenségi sorozatot. Vendégként a legutóbbi két meccsén összesen egy pontot szerzett, de azt a Groupama Arénában.

GYIRMÓT FC GYŐR–DEBRECENI VSC
(Vasárnap, Gyirmót, Alcufer Stadion, 16.30)

Gyirmóton a két újonc találkozik. A hazai csapat az utolsó helyen áll, a legutóbbi három fordulóban nem szerzett pontot. Pályaválasztóként mindössze egyszer, a Paks ellen nyert ősszel. A DVSC a legutóbbi fordulóban, a Ferencváros ellen győzött először Joan Carrillo irányításával. Vendégként a legutóbbi hat bajnoki találkozóján mindössze egy pontot szerzett, az MTK ellen.

ZALAEGERSZEGI TE FC–ÚJPEST FC
(Vasárnap, Zalaegerszeg, ZTE Aréna, 18.45)

A ZTE a legutóbbi négy fordulóban veretlen maradt, de háromszor döntetlent játszott. Három ponttal szerzett eddig többet, mint az Újpest. Pályaválasztóként a legutóbbi négy meccsén tíz pontot szerzett. Az Újpest a legutóbbi négy fordulóban háromszor nyert, csak az MTK ellen kapott ki, a 97. percben kapott góllal. Az idegenbeli mérlegét tekintve, a november 27-i, Honvéd elleni győzelem egy február vége óta tartó nyeretlenségi sorozatot zárt le.

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS