Az évszázad mérkőzése, a magyar-horvát és a női MK-döntő is Berkesi Judit listáján

2020. március. 27., 09:24   |    

Az évszázad mérkőzése, a magyar-horvát és a női MK-döntő is Berkesi Judit listáján

Berkesi Judit, az M4 Sport riportere és az MLSZ női bizottságának tagja korábbi Magyar Kupa-döntős labdarúgóként elkötelezett a női futball mellett. Az utóbbi években ő lett a női foci magyar hangja, akit rendszeresen hallhattunk az NB I-es és a női válogatott mérkőzésein is. 2019-ben részt vett a budapesti női BL-döntőn is, mint az esemény nagykövete, illetve novemberben a Puskás Aréna megnyitóján is találkozhattak vele a szurkolók. Cikkünkben ő ajánl érdekes, izgalmas videókat az MLSZ Youtube-csatornáiról.

Anglia–Magyarország 3–6 (barátságos)
1953. november 25.

Egy olyan mérkőzéssel kell kezdenem az ajánlómat, amit – a legtöbb futballszerető magyarhoz hasonlóan – én sem követhettem élőben, mégis az egyik legfontosabb focimeccs az életemben. Az évszázad mérkőzéséről van szó, az Aranycsapat egyik legemlékezetesebb összecsapásáról. Milyen érdekes, hogy ez az a kezdő, amit álmomból felébresztve is el tudok mondani. Grosics, Buzánszky, Lóránt, Lantos, Bozsik, Zakariás, Budai II., Kocsis, Hidegkuti, Puskás, Czibor. Az egész mérkőzés megtekinthető Szepesi György kommentálásában. Kötelező minden sportszeretőnek!

Szlovénia–Magyarország 2–1 (barátságos)
2003. augusztus 20.

Vesztes válogatott meccset legritkább esetben ajánl az ember, én most mégis ezt teszem egyetlen okból. Ezen, a szlovénok elleni barátságos mérkőzésen szerezte utolsó gólját a válogatottban a tragikus hirtelenséggel elhunyt Fehér Miklós. A Benfica támadójának fejesgólja csak a szépítésre volt elég, de legrosszabb álmunkban sem gondoltuk volna, hogy ez lesz a 24 éves labdarúgó utolsó találata magyar színekben...

Magyarország–Horvátország 2–1 (Eb-selejtező)
2019. március 24.

Egy fontos tétmérkőzés a közelmúltból. A friss vb-döntős legyőzése óriási siker volt Marco Rossi csapata számára főleg úgy, hogy előtte három nappal kikapott a magyar válogatott Szlovákiában az Eb-selejtező nyitányán. A többek között hazai rendezésű kontinenstornára még nem jutottunk ki, de azóta azt is tudjuk, hogy nem idén lesz.

Női mérkőzések:

2014/2015-ös női labdarúgó bajnoki – és kupadöntő (MTK–FTC)

A Ferencváros női labdarúgócsapata 2015-ben első bajnoki és első kupasikerének örülhetett, de nem akárhogy nyerte meg ezeket a trófeákat Dörnyei Balázs csapata. A két győzelemig tartó bajnoki döntőben és a Magyar Kupa fináléjában is az akkori címvédő MTK Hungáriával nézett farkasszemet a Fradi. Szinte hihetetlen, de végül mindhárom mérkőzés tizenegyespárbajjal dőlt el és mindegyiket, – így mindkét trófeát – a Ferencváros nyerte meg. Az MTK csapatában pályára lépett Hummel-Smuczer Angéla is, aki 126 válogatottságával máig a csúcstartó és akivel a Szent László Kórház csapatában együtt is futballoztam.

2017/2018-as női labdarúgó bajnoki döntő (FTC–MTK)

Kevesen gondolták, hogy az MTK 2017 után újra képes lesz legyőzni a bajnoki döntőben az egész szezonban magabiztosan játszó és addig veretlen Ferencvárost. A két győzelemig tartó fináléban először kellett három meccset vívnia a két csapatnak a bajnoki serlegért, az MTK végül idegenben örülhetett története 8. bajnoki elsőségének.

Női Magyar Kupa-döntő 2019 (FTC–DVTK 4–3)

Ahogy 2018-ban, úgy 2019-ben is a Ferencváros és a Diósgyőr mérkőzött meg egymással a Magyar Kupa-serlegért. A 7 gólt hozó izgalmas, színvonalas és nagyon hangulatos fináléban végül zsinórban ötödszörre örülhetett a Ferencváros.

Magyarország–Románia 7–1 (felkészülési torna)
2020. március 11.

Végül, de nem utolsó sorban ajánlom női labdarúgó-válogatottunk eddigi utolsó mérkőzésének értékelő videóját. Markó Edina csapata úgy nyert 7-1-re a törökországi felkészülési torna utolsó meccsén, hogy az összecsapás elején a románok szerezték meg a vezetést, de a második félidőben Fenyvesi Evelin vezérletével fordítottunk és nagy arányú győzelemmel zártuk a tornát.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS