Az ezredfordulót idézte a Ferencváros gólfesztiválja

2019. március. 04., 13:32   |    

Az ezredfordulót idézte a Ferencváros gólfesztiválja

A Puskás Akadémia történetében először nyert bajnoki mérkőzést a DVSC ellen. Az Újpest az egyedüli csapat az OTP Bank Liga mezőnyében, amely még nem kapott ki tavasszal. Holender Filip, aki a Honvéd legutóbbi tizenkét bajnoki góljából nyolcat szerzett. A szombathelyiek a negyedik forduló óta először szereztek egy mérkőzésen egynél több gólt. A MOL Vidi tíz félidőn van túl a tavaszi idényben, ezekből csak négyben szerzett gólt. A Ferencváros a legutóbbi négy bajnokiján 19 gólt ért el a DVTK ellen. Az OTP bank Liga 23. fordulójának érdekességei.

PUSKÁS AKADÉMIA FC–DEBRECENI VSC 2-0 (0-0)
Gólszerző: Knežević (48., 82., az elsőt 11-esből)
– A Puskás Akadémia történetében először nyert bajnoki mérkőzést a DVSC ellen.
– A felcsútiak nagyszerű hetet zártak, kedden továbbjutottak a Magyar Kupában a Paks legyőzésével, szombaton pedig – a nyitó tavaszi forduló óta először – bajnoki mérkőzésen is győztek.
– A Puskás Akadémia a legutóbbi kilenc hazai mérkőzéséből hetet megnyert, s csak az Újpesttől kapott ki.
– Josip Knežević, aki most holtversenyben a góllövőlista harmadik helyén áll, idénybeli kilencedik, magyarországi pályafutása huszadik bajnoki gólját érte el. Az OTP Bank Ligában ötödször „duplázott”.
– A Debreceni VSC sorozatban a harmadik idegenbeli bajnoki mérkőzését veszítette el.
– Az eddigi öt tavaszi fordulóból háromszor gól nélkül maradt a Loki.
– Herczeg András csapata mindössze három bajnoki gólt szerzett eddig a tavaszi idényben, kevesebbet, mint bármelyik másik csapat az OTP Bank Liga mezőnyében.

ÚJPEST FC–MTK BUDAPEST 0-0
– Maradt a két csapat közötti hatpontos különbség, az Újpest harmadik, az MTK hetedik, de a lila-fehérek 2015 májusa óta nyeretlenek ősi riválisok ellen a bajnokságban.
– Nebojsa Vignjevics 2013. október 25-én éppen az MTK elleni győzelemmel mutatkozott be az Újpest élén, az első időszakban hat meccsből négyet megnyert a lilákkal, de a legutóbbi három mérkőzésen szerzett gól nélkül maradt a csapata.
– Az Újpest az egyedüli csapat az OTP Bank Liga mezőnyében, amely még nem kapott ki tavasszal.
– A lila-fehérek a legutóbbi tizenegy hazai bajnoki mérkőzésükön (az MTK elleni, júliusi vereség óta) nem találtak legyőzőre.
– Az MTK a legutóbbi öt mérkőzéséből csak egyet nyert meg, tizenegy pontot veszített.
– Feczkó Tamás együttese vendégként augusztus 17. óta először játszott döntetlent.
– A kék-fehérek az OTP Bank Liga 2018–2019-es idényében harmadszor maradtak kapott gól nélkül. Ebből kétszer az Újpest, s egyszer a MOL Vidi ellen.

BUDAPEST HONVÉD–SZOMBATHELYI HALADÁS 1-3 (0-1)
Gólszerzők: Holender (54.), illetve Gaál (39.), Golodjuk (78.), Ivanov (89.)
– A vereséggel a negyedik helyen maradó Honvéd a páratlan számú fordulókban kikapott, a párosokban nyert az OTP Bank Liga tavaszi idényében.
– Supka Attila együttese először szenvedett úgy egygólosnál súlyosabb vereséget az idényben, hogy gólt szerzett.
– A kispestiek szeptember 15. óta először kaptak ki albérletükben, az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.
– Holender Filip, aki a Honvéd legutóbbi tizenkét bajnoki góljából nyolcat szerzett, Davide Lanzafaméval együtt vezeti a góllövőlistát.
– A Haladás először nyert bajnoki mérkőzést idegenben Horváth Ferenc irányításával.
– A szombathelyiek a negyedik forduló óta (!) először szereztek egy mérkőzésen egynél több gólt.
– Gaál Bálint a Haladás első magyar gólszerzője a bajnokságban tavasszal, a további négy találatot légiósok (Rui Bedro, Bambgoye, Golodjuk, Ivanov) érték el.



MOL VIDI FC–KISVÁRDA MASTER GOOD 2-1 (0-1)
Gólszerzők: Kovács (59.), Hodžić (70.), illetve Ilić (32.)
– A MOL Vidi sorozatban a harmadik bajnoki mérkőzését nyerte meg, hasonlóra ősszel csak egyszer, november végén, december elején volt példa.
– A Kisvárda először veszített bajnoki mérkőzést a tavaszi idényben.
– Marko Nikolics együttese tíz félidőn van túl a tavaszi idényben, ezekből csak négyben szerzett gólt.
– A székesfehérváriak legutóbbi három bajnoki góljából kettőt Kovács István szerzett. A középpályás élvonalbeli pályafutása során harmadszor szerzett két egymást követő bajnokin is gólt, 2013 és 2014 volt az előző két dátum.
– A Kisvárda beállította őszi rekordját: sorozatban a negyedik idegenbeli bajnoki mérkőzésén is szerzett gólt.
– Az újonc története első élvonalbeli idényében nyeretlen maradt a MOL Vidi ellen, a mérlege két idegenbeli vereség, egy hazai döntetlen.
– Brana Ilić a negyedik bajnoki gólját szerezte, ezzel Horváth Zoltán mögött második a házi góllövőlistán.

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–PAKSI FC 2-0 (0-0)
Gólszerzők: Koszta (66. - 11-esből), Molnár (91.)
– A Mezőkövesd a legutóbbi három fordulóban hét pontot szerzett.
– A Paks, amely az élvonalbeli pályafutása során először piros lappal büntetett Simon András kiállítása (92.) miatt tíz emberrel fejezte be a mérkőzést, elveszítette tavaszi veretlenségét.
– Csertői Aurél együttese rossz hetet zárt: a Puskás Akadémia elleni hazai vereségével kiesett a Magyar Kupából, majd kikapott Mezőkövesden, s ezzel a nyolcadik helyre csúszott vissza a tabellán.
– A Paks október 20. óta először nem szerzett pontot vendégként.
– A Mezőkövesd a legutóbbi öt, a Paks elleni hazai bajnoki mérkőzéséből négyet megnyert.
– Koszta Márk a negyedik gólját érte el a bajnoki idényben, a másodikat tizenegyesből. Akadt már olyan meccs a mostani szezonban, amelyben Molnár Gábor és büntetőből Koszta Márk szerezték a Mezőkövesd góljait, a Haladás ellen, október 6-án.
– Molnár Gábor a két csapat első fordulóbeli mérkőzése idején még a Puskás Akadémia tagja volt, de azóta szerzett gólt a kövesdiek mindkét, a Paks elleni találkozóján.



FERENCVÁROSI TORNA CLUB–DIÓSGYŐRI VTK 7-0 (3-0)
Gólszerzők: Gorriarán (27.), Varga R. (32., 56. - az elsőt 11-esből), Szignyevics (43., 58.), Lanzafame (84., 87. - az elsőt 11-esből )
– Az élvonalban legutóbb 2015. október 15-én született a mostanit megelőzően 7-0-s győzelem, akkor a DVSC ütötte ki a Békéscsabát.
– A zöld-fehérek pályaválasztóként 2000. március 11-én 8-0-ra verték a Vácot. Azóta a mostani 7-0 a legfölényeseb sikerük az élvonalban.
– A Fradi majdnem napra pontosan egy évvel e siker előtt 2-1-re kikapott a Diósgyőrtől. Azóta nagyot fordult a világ: a legutóbbi négy bajnokiján 19 gólt ért el a DVTK ellen.
– Lanzafame a duplájával ismét vezeti, igaz holtversenyben a góllövőlistát.
– Varga Roland legutóbb az első fordulóban ért el egy mérkőzésen két gólt az OTP Bank Ligában. A Groupama Arénában, a Diósgyőr ellen.
– A legutóbbi két fordulóban az Újpesttől és a Ferencvárostól 12 gólt kapó Diósgyőr Karan kiállítása (67.) miatt tíz emberrel fejezte be a mérkőzést.
– Dibusz Dénes a Ferencvárosi legutóbbi hat bajnoki mérkőzéséből csak egyen kapott gólt.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS