Az ezüstérem és a bennmaradás a tét az OTP Bank Liga utolsó fordulójában

2022. május. 13., 14:08   |    

Az ezüstérem és a bennmaradás a tét az OTP Bank Liga utolsó fordulójában

A bajnoki ezüstérmes, valamint a második kieső kiléte jelenti a két legfontosabb nyitott kérdést az OTP Bank Liga 2021–2022-es idényének záró fordulója előtt. A mérkőzéseket pénteken, szombaton és vasárnap játsszák.

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–ÚJPEST FC
(Péntek, Mezőkövesd, Városi Stadion, 20.15)

A Mezőkövesdnek az idénybeli legfölényesebb győzelmét kellene aratnia ahhoz, hogy a végtabellán megelőzze az Újpestet. A lila-fehérek egyelőre a hatodik, a kövesdiek a kilencedik helyen állnak. Supka Attila csapata a legutóbbi három mérkőzésén csak egy pontot szerzett, pályaválasztóként a legutóbbi két meccsét elveszítette. Az Újpest lendülete megtört az idény végére, április 16. óta nyeretlen.

GYIRMÓT FC GYŐR–FERENCVÁROSI TORNA CLUB
(Szombat, Gyirmót, Alcufer Stadion, 14.45)

Az utolsó játszik az elsővel, a sorsolás az ünnepi búcsú lehetőségét adja meg a gyirmótiaknak. A Gyirmót az előző fordulóban, Zalaegerszegen győzni tudott, ezzel lezárta február 12. óta tartó nyeretlenségi sorozatát. A Ferencváros ellen pályaválasztóként még soha nem szerzett pontot, viszont februárban döntetlent játszott a Groupama Arénában. A Ferencváros szerdán megnyerte a Magyar Kupát is, a kisalföldiek elleni hazai döntetlen óta, kettő kivételével (a Puskás Akadémia ellen 2-2, az MTK ellen 0-3) minden mérkőzését megnyerte.

MOL FEHÉRVÁR FC–PAKSI FC
(Szombat, Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó, 18.30)

A Fehérvár biztosan a negyedik helyen végez a bajnokságban, s ezzel, a Ferencváros duplázásának köszönhetően, nemzetközi kupainduló lesz. Hét mérkőzésből álló vereségsorozatának lezárulta óta nem veszített mérkőzést, pályaválasztóként a legutóbbi három mérkőzésén hét pontot gyűjtött. A Paks sima vereséget szenvedett a szerdai MOL Magyar Kupa-döntőben, a bajnokságban pedig csak egy pontot szerzett a legutóbbi három fordulóban. Három gólt kellene szereznie ahhoz, hogy beállítsa saját, a 12 csapatos bajnokságokban elért gólrekordját.

PUSKÁS AKADÉMIA–BUDAPEST HONVÉD
(Vasárnap, Felcsút, Pancho Aréna, 16.00)

A Puskás Akadémia még a második hely elérésében reménykedhet, ehhez az a minimális feltétel, hogy legyőzze a Budapest Honvédot. Hornyák Zsolt csapata kétpontos hátrányban áll a Kisvárdával szemben, azonos pontszámnál a győzelmek számát tekintve beérné riválisát, de öttel rosszabb a gólkülönbsége. A legutóbbi négy hazai mérkőzéséből kettőn győzött, kettőn döntetlent játszott. A Honvédnak egyetlen pont elég a bennmaradáshoz, a legutóbbi négy mérkőzéséből hármon is döntetlent játszott.

KISVÁRDA MASTER GOOD–ZALAEGERSZEGI TE FC
(Vasárnap, Kisvárda, Várkerti Stadion, 16.00)

A története legjobb szezonját megélő Kisvárda számára egy pont valószínűleg, három biztosan elég az ezüstéremhez. A csapat a legutóbbi négy fordulóban tíz pontot szerzett, április 9. óta veretlen. Pályaválasztóként idén eddig csak egyszer, a Mezőkövesdtől kapott ki. A ZTE nagyon visszaesett az idény zárására, a legutóbbi öt mérkőzésén pont nélkül maradt, a Gyirmót elleni hazai 0-1 előtt négyszer is legalább három gólt kapott.

MTK BUDAPEST–DEBRECENI VASUTAS SC
(Vasárnap, Józsefváros, Hidegkuti Nándor Stadion, 16.00)

A kék-fehérek számára „egyszerű” a képlet: csak a győzelem ad reményt a bennmaradásra. Minden más eredmény esetén elbúcsúznak az OTP Bank Ligától. Amennyiben legyőzik a DVSC-t, 36 ponttal, 9 győzelemmel zárnak. A Honvédnak egyelőre 35 pontja van, ugyancsak 9 győzelemmel. Mivel az MTK gólkülönbsége 21-gyel gyengébb, reálisan csak akkor előzheti meg a kispestieket, ha pontelőnnyel zár. A DVSC 39 pontos, négy pontot szerzett a legutóbbi két fordulóban. A hetedik helyen áll.

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Újabb rekordokat dönthet a Ferencváros
Bajnokságok / Kupák
Merkantil Bank Liga: Bajnok a Nyíregyháza

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS