Az FTC beérte a Kaposvárt

2010. október. 16., 20:35   |    

Az FTC beérte a Kaposvárt

A Monicomp Liga 10. fordulójának szombati rangadóján a Ferencváros Rósa Dénes tizenegyesgóljával nyert 1-0-ra a Kaposvári Rákóczi ellen, a fővárosi csapat a győzelemmel beérte riválisát a tabellán. A DVSC-TEVA ugyan többet támadott, de kénytelen volt beérni egy ponttal az MTK Budapest otthonában.

Nem bírt az MTK-val a DVSC

MTK Budapest - DVSC-TEVA 0-0
Vezette: Kassai Viktor (dr. Varga Zsolt, Demeter János)

A forduló egyik rangadójának első félideje csalódást keltett, az első negyvenöt percben nem alakult ki folyamatos játék a pályán. A csapatok távoli lövésekkel igyekeztek veszélyeztetni, de a kapura nem voltak veszélyesek, így az első játékrész komoly lehetőség, sőt, kapura tartó lövés nélkül zárult. A DVSC a szünet után változtatott, Herczeg András cserékkel igyekezett felpörgetni csapatát. Ugyan a fordulás után kicsit feljavult a vendégcsapat játéka, de gól így sem született. Czvitkovics Péter közeli lövésével kerültek a legközelebb a debreceniek a vezetés megszerzéséhez, de Szatmári Zoltán nagy bravúrral hárítani tudott. A hajrá sem döntött, így a csapatok megosztoztak a pontokon.


Lázok duplájával nyert a Vasas

Vasas - Szolnoki MÁV FC 3-0 (1-0)
Vezette: Szilasi Szabolcs (Lémon Oszkár, Takács Gábor)
Gólszerző: Pető (öngól) a 23., Lázok az 57., Lázok a 90. percben

Az első negyedórában a hét közben edzőváltáson átesett Vasas és a Szolnok előtt is adódott egy-egy helyzet, Gáspár József fejjel, Mohamed Remili szabadrúgásból tévesztett célt. A 23. percben Beliczky Gergő fejese után Pető Zoltánon irányt változtatott a labda, amely így a meglepett Tarczy Pál mellett a kapuban kötött ki (1-0). Az első félidőben Molnár Zoltán kapáslövéssel közel került az egyenlítéshez, a labda nem sokkal a kapu mellett suhant el. A szünet után megduplázta előnyét a fővárosi gárda, Lázok János 20 méterről lőtte ki a bal alsó sarkot (2-0). A rendes játékidő utolsó percében az angyalföldiek harmadszor is bevették az újonc kapuját, Lázok szép cseleket követően a jobb alsó sarokba lőtt (3-0).


A ZTE négy góllal három pontot szerzett

BFC Siófok - ZTE FC 0-4 (0-1)
Vezette: Vad II István (Ring György, Huszár Balázs)
Gólszerző: Balázs a 29., Simon a 67., Mogyorósi (öngól) a 72., Kamber a 78. percben

Az első félidőben a Siófok volt veszélyesebb, a Sowunmi Tomas által vezérelt hazai támadások azonban eredménytelenül zárultak. Ugyanakkor a ZTE gyakorlatilag első helyzetéből vezetést szerzett, a 29. percben Kocsárdi Gergely jobb oldali beadására Balázs Zsolt érkezett, fejese után a labda a jobb alsó sarokban kötött ki (0-1). A szünet után zalaegerszegiek beindultak, a 67. percben Leon Panikvar nagy helyzetben önzetlenül Simon Attila elé tálalt, aki az üres kapuba passzolt (0-2). A mérkőzés hajrájában a kissé megzavarodott hazaiak két gólt is kaptak, előbb Mogyorósi József öngólt vétett a 72. percben (0-3), majd a 78. percben Djordje Kamber fejjel volt eredményes, góljával alakult ki a 4-0-ás végeredmény.


Tököli két góljára csak Rouani válaszolt

Budapest Honvéd - Kecskeméti TE-Ereco 1-2 (0-2)
Vezette: Szabó Zsolt (Kispál Róbert, ifj. Tóth Vencel)
Gólszerző: Rouani a 48., illetve Tököli a 18., Tököli a 43. percben
Kiállítva: Akassou a 78. percben

A Kecskemét szerzett előnyt a 18. percben, Kethevoama Foxi passzolt Tököli Attila elé, aki a tizenhatoson belül tolt egyet a labdán, majd hét méterről lőtt a kapuba (0-1). A gól után néhány perccel ismét Tököli előtt adódott gólszerzési lehetőség, ám ezúttal Kemenes Szabolcs bravúrral hárítani tudott. A 31. percben nagy hazai helyzet maradt ki, Abass lövésénél Balogh Béla a gólvonal előtt blokkolt. Az első félidő végén Bori Gábor végzett el szabadrúgást, passza után Tököli 14 méterről vette be a hazai kaput (0-2). A második félidő legelején szépített a Honvéd, egy szélről érkező beadás után Karim Rouani közelről fejelt a hálóba (1-2). A szépítő gól után a Honvéd többször is egyenlíthetett volna, de nem élt lehetőségeivel. A 79. percben emberhátrányba kerültek a hazaiak, egy kakaskodást követően Foxi és Akassou kapott sárgát, utóbbinak ez már a második volt, így ő a kiállítás sorsára jutott. A Kecskemét a hátralévő időben megtartotta előnyét, és három ponttal távozott Kispestről.


Rósa tizenegyese döntött

Ferencvárosi TC - Kaposvári Rákóczi FC 1-0 (1-0)
Vezette: Bede Ferenc (Butkai Zsolt, Medovarszki János)
Gólszerző: Rósa (11-esből) a 44. percben
Kiállítva: Maróti a 76., illetve Zahorecz a 90. percben

A Ferencváros fölényével kezdődött a rangadó, a Kaposvár a mérkőzés elején saját térfelére szorult. A hazai csapat lendülete azonban a félidő közepén alábbhagyott, a folyamatos játékot sok hiba és szabálytalanság tördelte. Az első játékrész hajrájában a Ferencváros vezetést szerzett, a 44. percben egy beívelés után tizenegyest kapott a fővárosi csapat, a büntetőt Rósa Dénes váltotta gólra (1-0). A második félidő 22. percében nagy egyenlítési lehetőséget hagyott ki a Rákóczi, Oláh Lóránt lövése után Marko Ranilovic még beleért a labdába, amely így nem sokkal a kapu felett suhant el. A 76. percben egy kemény belépő után Maróti Béla megkapta második sárga lapját, amelyet követett a piros is. A csapatok tíz-tíz játékossal zárták a találkozót, a 90. percben Zahorecz Krisztián buktatásért kapta meg második sárga lapját. A Ferencváros a győzelemmel pontszámban beérte a kaposváriakat a tabellán.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS